Stickat med klös.

Min stora vargpläd, min brasa, massor av tända ljus och mjuka soffor att krypa upp i – och ett glas rött – det är vad jag längtar efter nu.

;

Höganäs har ett par få men bra butiker när det gäller kläder och eftersom det är här jag handlar och inspireras, förutom på nätet och i magasin, är det extra roligt att puffa lite extra för dem. Nu har en nygammal butik öppnat upp igen, efter ett par år i Varberg, och det nya namnet är Butik L.

De har bra märken, och många av mina favoriter såsom Rodebjer, Dagmar, Apair, Tiger of Sweden, Säby m fl. Jag har kikat in ett par gånger och ska framöver när alla andra i familjen är på sina platser ta mig mera tid att botanisera bland galgar och hyllor – men hitintills har jag mest surfat runt på deras hemsida – där det både finns webshop och trendspaning. Möjlighet finns även att prenumerera på deras nyhetsbrev.

Just nu vurmar jag för denna användbara och snygga klänning eller tröja, beroende på vad man sätter till – i camelfärgad ull ifrån Tiger of Sweden. Just denna färg är så snygg till svart och jeans. Hade den varit i min garderob hade jag satt till svarta tajta skinnbyxor med låga ballerinas eller något i mocka och samma färgskala. Eller bara ett par fina grövre boots eller stövlar. Även snygg med en vit långärmad skjorta under, eller med ett smalt bälte i midja eller på höft. Kanske bara med ett helt koppel av halsband och storkofta.

Snygga basplagg som dessa finner alltid sin plats och TAR plats, vilket gör att de är värda att satsa lite mer på. De håller i längden, är tidlösa och kan återanvändas år efter år. Och perfekta för både jobb och ledig tid.

I butiken hänger också ljuvliga svarta ullbyxor i baggy modell från Dagmar som jag hoppas kommer upp på webshopen inom kort – jag får drömma om ett par sådana på höften till pumps med grövre klackar och sidenblus till julmiddagen. Och för mammas skull kanske ett par rader pärlhäng…

;

Tiger Matilda wool dress

LOADING..