Lady in red.

SKULLE DU VÅGA?

Till kvällens blinddate, drink, party, middag, första möte med svärföräldrarna?

Skulle du våga glida in i denna stass, röd som en tomat, hallon, kräfta eller vilken variant du nu än föredrar  – förmodligen skulle du göra succé bland alla andra grå och svarta, men skulle du våga? Eller kör du som jag – safe?

Varför är vi så rädda för färg?

Jag är det för att jag tycker att jag ser utklädd ut, eller sjuk. Eller liksom bara fånig. Jag tar ofta det säkra före det osäkra och väljer något snyggt – men alltid safe. INTE FÖR MYCKET FÄRG.

Ibland önskar jag att jag kunde vara lite mer som Vivienne Westwood, Sonia Rykiel eller någon annan färgglad prick.
Nicki Minaj kanske?

Fast då skulle jag nog skrämma slag på prasseljackorna i lekparken, de som tisslar och tasslar och viskar om att jag är för uppklädd, finklädd, och icke tillräckligt ”mammigt” klädd…
Jag är mamma – hur jag än är klädd – like it or not.

Jag vet inte, har liksom bara fått för mig att jag ser lite knasigt goofy ut i färg, i alla fall i de här knalliga – men hon, (bortsett från att hon är modell, assnygg och inte har satt i sig en enda av de där mumsmumsen som jag gjort senaste halvåret) –
så ser hon alldeles ljuvlig ut i färg – eller hur?

Ska vi våga prova? Kanske ska jag våga ta en färgklick till tröja ikväll…
Och lite kortare kjol. Alltid irriterar det ju någon…

 Alla plaggen från MANGO – 399/499/499 /299/299/499 sek.

 1. Bibi skriver:

  Det blir inga mera cerisa ”kitt” för mig. Men vad skönt att ibland gå ut från det vanliga. Kläderna och det övriga, speglar så mycket av vem man är och så här klär jag mig. Så om dom som ser dig i lekparken, tycker och tänker, att du går din egen väg, låt dom tänka. Du har Din stil och jag tycker att du har tankar och fina bilder på vackra kläder på din Blogg.

 2. Bibi skriver:

  Färg, jag tycker lika, att varför är vi så rädda för färg, att sticka ut, tycker man då, om man frångår det bruna eller svarta. Själv har jag haft en förkärlek för grönt, inte den grälla, utan den engelska trygga skogsgröna. Kanske med en brun byxa. Men, i våras inhandlade jag cerise. Kavaj, byxa, ja blandat och trivs med färgen. Man blir lite glad.

  På en resa i somras, så jag tog min Cerisa kavaj, mina cerisa byxor, cerise topp och mina så fina cerisa Ballerinas. Oj, jag tyckte att allt passade ihop. Men, när vi vandrade bland alla andra på Kastrup, så kände jag helt plötsligt, oj, hur är jag klädd! Maken sa med ett leende på läpparna, att du ser ut som hon i Jönssonligan, frun med hövolmen. Det var dock komedi på film! Jag skrattade och höll med, herre, jag ser ut som henne, men hade ingen ”hövolm” på huvudet. Så på hemresan blev det svart kavaj och byxa… Ett minne. Man kanske skall blanda lite!

  1. Den gröna är snygg, den mossgröna – en av mina favoriter också. Det låter mycket cerise:t det där, kan tänka mig att du stack ut!Ja, ibland är är detr bättre med ett färgglatt plagg en hela kittet!

 3. Landeri skriver:

  Ha,ha, vafasen-allvarligt, tisslar & tasslar ”Prasseljackorna” (tippar urval av Didrichson..absolut inget fel på dem, men måste ALLA ha samma?) då måste väl ngt avvikande tjusigt vara en lisa för själen där i lekparken-d e bara avis;)
  Jag är en färgmänniska, inte hysteriskt men jag gillar färger & går igång på speciella nyanser & att mixa olika & ibland otippade färger med varandra. År mörk & försvinner istället i vissa naturtoner tyvärr, för jag älskar beige, kamel, armygrönt (skulle önska jag passade så bra som du gör, exempelvis i den fiina gröna parkasen du visade härom veckan-love it, den färgen är bara såå snygg & om man passar i den så bra som du gör) men brukar köra ngn ”kall” färg närmast ansiktet om jag bär ngt beige, så fungerar det. Just den röda nyansen som bilderna visar är ganska svårburen för de allra flesta tycker jag, den är nästan bruten i lite svart (ja, jag är nörd när det gäller färgnyanser;) i & då ser man lätt ut som ett lik om man över 30..samtidigt är det ju just den röda tonen el rött med pyttelite vin i, som är de tonerna som ser exklusiva & skitsnygga ut & inte blir tomterött. Att bära färger man klär i, som tar upp, framhäver, el neutraliserar (om man nu vill det ngn dag när man är lite rödmosig:) är ju superviktigt enl mig, ett plagg som är ”hur snyggt som helst” kan falla platt om det inte funkar till ens egna färgspektra, precis som tex en simpel tisha m kavaj plussad med tex en scarves, halsduk el en stickad tröja över axlarna i en skön färg som ”klickar” kan lysa upp en person. Oj, jag gick igång ordentligt om detta med färg märker jag & pladdrar på så man nästan skulle kunna tro att jag nyss varit på ngn uppdaterad tafflig färganalys ala 80-talet..:)men det är kul med färg som funkar!
  Ha en härlig helg!

  1. Ha, ha, ja det får man hoppas! Tack för dina kommentarer, långa som korta – de gör mig jätteglad!
   Och det är skönt att vara hemma i vardagen igen, jag är verkligen en riktig vardagsråtta. Och idag blir det skjortstrykning, tvätt och mys.
   Kram

Comments are closed.

LOADING..