Expect no mercy…

 


(Uråldrig ponchosjal H&M, haremsbyxor Lindex och skor Mango)

… var det tatuerat i bakhuvudet på den biffige mannen framför mig i kön för handdukar, jag trängde mig inte före om vi säger så, han såg nästan lika skrämmande ut som främlingslegionären i kön bakom mig på Korsika för några år sedan. Men ingen av dessa båda män var på långa vägar så skrämmande som alla ”SEMESTEROUTFIT’S” som belägrar semesterkomplexen, jag kan inte sluta förundras.

Vad är det med oss svenskar, norrmän, danskar och finnar när vi ska åka på semester? Finns det någon som helst självrannsakan när man inför resan packar väskan och på riktigt tänker:  ” – Om jag tar de grällaste kamouflagefärgade ”Billabong”shortsen jag har och så sätter jag dem till Hawaiiskjortan anno Ayia Napa 1984 – det borde funka”…

Under en veckas tid har jag nu legat bakom min allt tjockare mage och iakttagit tusentals av människor i sina semesterkläder och senare ”uppklädda” till kvällens middag. I hotellinformationen var det speciellt specificerat att man skulle vara snyggare klädd till middagen. Det skiter vi i, speciellt danskarna och norrmännen, som glatt kommer hasande i flipflops och shorts. Vi svenskar är snäppet fegare, och tar något längre och gärna i prassligt material ”high water byxor” för säkerhets skull. Bra om man skulle spilla, bara att torka av, som en vaxduk – och alltid med foppatofflor eller ”treckingsandaler” med bekväma breda remmar och kardborreband.

Under den här veckan har det varit 3 sällskap som fångat min uppmärksamhet och som jag klädmässigt tyckt varit extra kul att följa morgon, middag, kväll.

De två danska paren i medelåldern – ljusa pager på damerna och distingerat grått på herrarna, uppklädda, snygga, väldoftande och piffiga i sina enkla & väl sammansatta kombinationer – en definitiv strävan för mig upp mot de 60.

Familjen Italiano – pappa som en italiensk gentleman med gaselliknande rörelser, alltid oklanderligt klädd och skönheten till fru, med liksom en coolare variant av ”Loreenfrisyren” – kortare, taggigare, mer assymetriskt klippt och blond – samt den svala, vackra Audrey Hepurn-lika unga dottern/mamman, (med ljuvligt söt liten gräddbakelse till dotter), en sådan där naturlig skönhet.

Jag vill helst rycka dem i den perfekt uppsatta hästsvansen eller inte informera dem om att de glömt mat i mungipan, bara för att jag blir så avundsjuk på att vissa klär i allt och inte behöver ha en färgklick i ansiktet för att se fräscha ut och allting hänger som på en mannekäng… Alla tre – alltid klassiskt paranta och elegant i sobra, svala material som linne, siden, tunna jeanstyger, svepande snitt och vekligen urtjusiga.

Och slutligen Hässleholms snyggmammor – och deras lika heta och vältränade hunk’s till makar – de påminde mig om de två skönheterna i den årliga matinéen Ivanhoe på Trettondagsafton, ni vet Lady Rowena och Lady Rebecca. Eller Agnetha & Frida, kanske.

En mörk och en ljus. 40 plus och muskulöst slanka, läckra, piffiga och snyggt klädda både vid poolen och till middag – modernt, coolt, lite rockigt men ändå lagom  – och inte några försök till att vara 20 igen  – utan en vilja att fortfarande ”hänga med” och trots att man är förälder vill man ändå vara snygg och lägga tid på sig själv också – jeans, klackar, klänningar, vackra toppar  – allt tillsammans med två uppsättningar av läckert svarvade och slanka spiror…

Dessutom med välartade barn – till skillnad från oss med gastande huliganer som fick mutas med något varje middag för att vi ens skulle ta oss igenom förrätten…

Jag tycker inte att det behöver vara svårt att semesterklä sig, ta det du har i garderoben i svala och sköna material, det behöver inte nödvändigtvis vara sommarkläder utan kan lika gärna vara höst eller vintervarianter – och ”klä av” det – sätt lättare skor och svepande sjalar till, en lång t-shirt kan bli klänning, ett par svala pyjamasbyxor i siden kan bli jättefina till höga klackar och någon variant av klänning/kaftan över.

Och män, är snygga i bara en löst sittande skjorta med chinos eller jeans, precis som en sval sommarkväll hemma – och kan skippa högvattenbyxorna – men ”Luften är fri” att tänka och tycka som man vill – och som alltid – är detta är bara min personliga uppfattning.

Och fina Malin, från Hässleholm, mitt stjärnarmband är från Holy Moly i Höganäs, och kostar 195:- eller hos http://www.qnuz.nu

  

Gamla och lånade plagg  – overall Gina Tricot, sjalkofta i siden Storm & Marie, sidenbyxor Munthe & Simonsen, strandklänning Mallorca, haremsbyxor Gina Tricot, vit stuvbit i stretchtyg som sjal och leopard smockklänning från H&M.

 1. Hej Gabriella, tack snälla för de fina orden. Precis som Malin skriver så lade jag och Fredrik märke till dig direkt Så snygg och stilig fast du är gravid. Jag beundrar dig! Kul att du skrev om oss:) Trevlig sida du har!

  1. Tack, Linda! Ha, ha, då har vi beundrare i varandra allihopa då! Roligt att du tyckte om det! Och nu vet inte jag vad du har för yrke, men annars tycker jag att du har klar karriär som pool-salsa-dansare! Med den rytmen! Jag iakttog dig avundsjukt, jag hade mest sett ut som en o-ko-ordinerad flodhäst! Skön kväll! Gabriella

 2. Bibi skriver:

  Bara en kommentar till. Den svarta outfiten är så snygg. Du klär dig inte alls, som en väntande mamma ”skall” se ut… Härligt. Log när jag läste din text om semesterfirande turister, det ligger mycket i det. Några Flipflops finns inte på min karta, om man skall vajja runt i dom, särskilt när hela familjen kommer och lunkar, i olika kulörer, vem uppfann dessa? Men alla har sin smak och ja, tur eller skicklighet. F.ö. så är jag inte 40 plus utan 60 plus och min klädstil har inte förändrats. Har och köper kläder som inte har någon ”ålder”.

 3. Och där blev man minst en decimeter längre… Märklig att läsa om hur någon annan uppfattar ens ”stil”. Ännu märkligare är att denna uppfattning kommer från den vackra mamman, som var den första jag (OCH maken) lade märke till, med supercool och kvinnlig stil och fina familjen.
  Plötsligt känns det helt OK att vara 40+ Tack!
  1 st armband kommer att inhandlas pronto;)
  Bloggen är suuuperbra!

  1. Tack! Och njut av att vara snygg, sval och läcker! För det är du verkligen! Hittar du inte armbandet på sajten är det bara att ringa Holy Moly så skickar de varor till dig.
   Tillbaka i vardagen nu?
   Det är vi, Alec och jag ligger i varsin soffhörna och hostar!
   Hälsa gänget!
   Kram Gab

Comments are closed.

LOADING..