I want this one!

Den här vill jag ha! Fin i alla nyanserna, och åh, så användbar.
Finstickad och med jättefin variant på ”Kina-krage”. Bra priser är också trevligt, 399:- hos Åhléns.

Tänk dock på att kanske välja något glansigare under, så ni inte riskerar att den kryper uppåt, mindre trivsamt och
kan åsamka smärre kalabalik (eller glädjeyra) på kontoret, om ni nu skulle råka ut för att ”rumpchocka”.

Jag sätter tights eller grövre strumpor till och till det, antingen mina Acne Pistol Boots, ja, de funkar fortfarande och är tidlösa, eller ett par ”påsigare” varianter i mocka med smäckrare klack.

Beroende på tillfälle väljer jag:

Pumps till tajta/skinny byxor/tights på fest/middag
Uggs/gummistövlar till jeans eller klänningen som den är till söndagsbrunch med promenad
Converse/sneakers/grövre gympadojja typ Nike till hemma-has med munkbralla/säckigare tights.

Kragen är jättefin på klänningen, så den skulle jag undvika att dölja med sjalar eller med att sätta väst över,
om du nu inte vill ha tajt knuten siden scarf á la flygvärdinna högre upp på halsen, då ser man ändå ringningen.
Möjligen lyfta med halsband som en rad av kortare pärlor eller längre tuffare med något typ av hängsmycke.

Vare sig du bär den som den är eller med byxor under – kan du accentuera midjan med skärp, brett eller smalt.
Jag kan tänka mig ett smalt svart dubbla varv under min mage, men det funkar lika fint för er utan mage, men då lite lösare på höft.

 

I juli skrev jag om smokingbyxor med revärer, och jag har även nämnt Custommades’s snygga variant – dels med den klassiska varianten med revärer på utsidan, men också med dem på insidan. Phillip Lim tog det steget längre på sin runway nu,  fall 2012 – han satte den både ute och inne.

Om du nu funderar på att ”hotta” upp några gamla trista byxor. Varför inte testa med att fästa tunna svarta paljettremsor på ett par tråkiga svarta, finns hos varenda sybutik, på in/ut/båda sidorna? Diskret men skoj och coolt! Kanske bara med vit t-shit och gråmelerad liten ”tantkofta”, eller lite finare variant av kavaj?
Skön fredag!

Phillip Lim Fall 2012

Snygga varianter på på ”Tuxedostyle”, plockat på nätet.

Dessa nedan från danska Custommade

 1. Landeri skriver:

  Bar mina, smalare variant i lite ridbyxmodell av svarta smokingbyxor, idag tillsammans med lackade gummistövlar-boots & skinnpaj-kände mig fin trots regn & rusk (och gummistövlar;) Bär man tex jeans el mer vardagliga brallor till just gummistövlar/boots när det häll(hell!)regnar ute känner man ju sig annars som man skall ut i skogen & plocka svamp-mitt i stan, tycker jag. Trevlig Helg!

  1. Och är helsäker på att du skulle slå svamparna med häpnad! De har nog aldrig sett en sådan raffig svampplockerska! Ha, ha…
   Upplägg smokingbyxa gummistövlar gillar jag! Det låter urfint och inte så självklart utan en rolig kombo! Kunde du inte mailat mig en bild!?
   Kram G

Comments are closed.

LOADING..