Mjukare variant av lördag…

 

… än vi haft på många veckor ska det bli idag. En mjuk, skön och soft lördag med ”inga måsten i världen-känsla” önskar jag mig.

Resten av gänget snusar i sina sängar och jag tänkte mig en tyst morgon och smyga upp och njuta av soluppgång och vacker vy av Oslofärjan på väg in – tji fick jag på den! Regnet vräker ner, mjölken till kaffet är slut och jag tittar trött på de trista skosulorna av Lingongrova. Suck. Hämta tidningen eller köra till bageriet för färska bullar känns motigt och med risk för att bli dränkt, hoppar jag det.

Kaffe au naturel, i beskaste laget, men det gröna te:et kommer med den gröna drinken när Fredde kliver upp, så överdosering på det känns onödig. På med mjuka, sköna och omslutande kläder, för även om jag gillar höst är det här i ruskigaste laget. Lite tända ljus och någon trevlig och fräscht morgonpigg programledare i morgonsoffan, en pläd, (och även om den inte är min och vit), så ökar den på välbehaget. Det blir en liten egen egostund. Innan elefanthjorden is rampaging…

Först kommer Alec, skuttande med håret på ända, med sin trasiga ”Vovven” och tröjan så långt nerstoppad i kalsonger så man undrar om han inte får ryggskott snart och vill absolut inte ha frukost, inte tid med det, när det finns lego och Duplo inom synhåll.

Sen kommer, och efter ganska länge, Jack stampande med napp och Rolf & Råttan i varsin labbe och ställer sig diskbänken i hopp om att där står en lagom varm vällingflaska, och 9 av 10 gånger gör det ju inte det, så då stampar han vidare ut till mig och parkerar sig framför mig och vrålar ”lälling” och självklart – smidig som ett kylskåp och pigg & yster – jag skuttar på ”små lätta”!

Och slutligen, efter väldigt länge, kommer Fredrik, med sin hög av lektyr av bestående allehanda bil, nyhet och inredningstidningar. Jag känner ingen människa som läser så mycket, och så länge. Av allt.

Även om jag är otroligt inredningsintresserad så är det han som ritat och planerat vårt nya hus, men några få önskemål (läs krav) ifrån mig. Köket är mitt och jag slåss blodigt för vissa saker där. Och nu går vi från inga förvaringsmöjligheter alls till att rita in dem överallt, under varenda skrymsle och vrå.

Och Fredrik har lagt ner ett kopiöst jobb på att tänka igenom allt praktiskt. Inte min cup of tea. Jag får stå för ”Lull-lull:et”, man kan säga att vi är en variant på Simon & Thomas.

Inhandling av lördagsgodis står på agendan, och skissblock och pennor till mig (återkommer på det), fisk och hemvispad (GRYM) aioli från Mölle Fiskrökeri till kvällens fiskgryta och slutligen Höganäs Saluhalls fantastiska rustika baugette, (ingen av mina killar kan numera vara utan den), och – förhoppningsvis lunch eller fika där.

Jag hoppas också på någon timme för att smita iväg till väninnan och njuta av henne och hennes underbara butik över en rykande kopp varm kaffe, lät jag som en hurtig 91:an Karlsson nu?

Idag hade gärna dragit på mig denna, som jag såg i HM’s katalog häromdagen, mjuk och ball, schysst kombo.

Och till mössan, hade jag gärna satt någon av dessa enkla och snygga varianter på outfit’s med kofta från La Redoute –
Laura Clément, Soft Grey, Active Wear.

Och ovanpå det, någon fin päls eller hårig väst – här kommer ett par varianter, billigare & dyrare.

Gina Tricot , Lindex, Vila – finns också hos Nelly/Boozt – Holy Moly har också jättefina! Den här varianten i lamull kom igår. Ett tips för er som inte vill ha skinn eller läderbyxor, så har HM också denna snyggt vaxade jeansvariant.

Hoppas ni alla får en jätteskön lördag, I’ll let you know, om vår blev ”Pepsodent-leende-aktig” eller kalabalik-artad!

  1. Puzz på dig snygging….älskar att läsa och inspireras av dig det vet du!!! Det är alltid med ett leende på läpparna och en stor dos inspiration jag ”klickar ner dig” efter härlig läsning. soliga hälsningar från vår ö i Stockholm å Filippa

    1. Finaste Filippa! Att få komplimanger från dig värmer massor! Och jag ler lika mycket tillbaka av dessa. Så glad över att du läser. P&K G

Comments are closed.

LOADING..