Have your people call my people…

Barbamamma på Väla.

 Min förra telefonhörna.

Nu har den här veckan kantats av förkylning och inte så röststarka resurser som normalt men att prata i telefon med någon man tycker om brukar ju pigga upp och lyfta – och när man inte kan det påminns man om hur mycket man tycker om det. Jag lämnade några av mina allra närmaste och bästa vänner i Stockholm när vi flyttade ner hit. Och då och då saknar jag dem så det gör ont i hjärtat. Och då är telefonen guld värd. Saknar även min lilla telefonhörna hemma.

Men alla har vi våra liv och mycket att stå i, små och stora barn, familjer, jobb, aktiviteter och man vill samtidigt inte störa men ändå ha den där sköna feelgoodkänslan man får efter att ha prata med någon nära. Jag har ju jobbat som sekreterare och PA i många år och ibland önskar jag att jag hade en som jag – som ringde upp bästisens PA och att de satte upp en tid för prat. Have your people call my people…

Ibland känns det bara som om vi konstant ringer om varandra med små meddelanden som ” – Att det var absolut ingenting, jag ville bara babbla, ring när du tid!” Det kan gå ett par dagar men när man väl har varandra där på tråden så är det skönt. Miss you, guy’s!

Idag var alla sega och såsade runt i myskläder och pyjamasar med kaffekoppar, gosedjur och flygplan och frös till en stund framför Bolibompa & godmorgonprogram, men till slut tog vi oss samman och packade in oss i vår kombi, som nu är ett intressant samtalsämne. Vi ältar om vi ska köpa buss till oss snart fem och för att kunna baxa in fler – vare sig det är farmor/farfar som ska hämtas vid flyget, kompisar som ska med hem från dagis eller vagn och ICA-kassar – vi får knappt ihop det nu. Hur gör ni som har fler?

Vi kom slutligen iväg till Väla som kändes som ett bra alternativ i regn. Det blev lunch på McDonald’s, inköp på Sportia för joggande make som behöver reflexväst, Höganäs har inte samma kvällsbelysning som Karlavägen. Äldste son fick själv välja klädinköp och det blev gråsvarta jeans och ”3 för 2” tröjor på Åhléns i den muntra färgskalan av orange, brunt och svart. Men med tanke på hur ”färg-yster” jag är,  så har jag verkligen ingentimg att argumentera emot…

Men jag hittade massor av fina saker som får funderas på, några kommer här nedan och några i morgondagens inlägg.

Regnet strilar irriterande nog ner fortfarande & konstant, och jag har senaste dagarna känt mig låg, jag tenderar då ofta tyvärr att se saker i de mörkare nyanserna – gråskala med ord som: sen, borde, kanske, nästa gång, om. 

Men nu står en härlig man i köket och gör kaffe till mig, snälla barn leker IHOP och har inte rykt ihop på den senaste kvarten och jag myser och jag inser – efter en ganska tuff och påfrestande vecka – hur bra jag har det, härligt att konstatera det också. Nu ska jag hänga med dem, målarpenslar och vaxduk är inhandlat så nu ska kre:eras.
Skön söndag!

 


Jack är mammas pojke och gillar glittriga och glammiga ting. Vad månne det bli av det?

 Stencool ”Fåret Shaun” jacka hos ZARA 699:-

Fina stövlar i ridmodell med låg damask, glömde kolla pris.

Jag gillar den här vinröda lackvästen från Gina Tricot typ 299:-

 Fin sidenblus hos Åhléns i 5 olika färger – svart, blå, vit, grön och denna rostiga. Sexigt, kvinnligt och snyggt. 199:-
Kör tajta svarta byxor eller jeans och stövlar till. Obekväm med din stuss i tajt – sätt en variant på ”trygghetswrap” runt/över.

Och så kunde jag inte låta bli de här fina ”dregel-halsdukarna” på Cubus, två för 49:-

 

  1. Pia skriver:

    Vad mycket bra tips jag hittar i din blogg. Mycket inspirerande. Tack, för det! Denna kommer jag att rekommendera till flera av mina kunder.Pi

    1. Pia! Så roligt! Det är ju det jag försöker med. TACK! Synd att du inte bor häromkring, jag behöver hjälp med mitt (4 hårstrån) till katastrofhår! Gabriella

Comments are closed.

LOADING..