Counting down.

 

 

Watch out! Här kommer en rullande medicinboll.
Jag flinar en smula varje gång jag ska in och ut bakom ratten, det ”åhej:as” och pustas, jag får mjölksyra av att gå uppför trappan i källaren och jag är bara så, så trött. Och hur glad jag än är för den här kommande babyn och vår nye familjemedlem, så längtar jag så galet efter något typ av normaltillstånd.

Fredrik tycker jag borde komma ut och röra på mig mer, ”- Älskling, ta lite sköna promenader och bara få lite frisk luft.”
Jag vill inte alls röra på mig! Jag vill inte göra någonting alls, mer än att dricka lattes och ta det lugnt! Svårt att förklara för en hurtbulle som frivilligt drar på sig pannlampa och glatt (!) joggar ut i mörker och ösregn. Jag fattar det bara inte. Jag blir trött bara jag tänker på att böja mig ner och snöra på mig skorna.

10 veckor kvar och jag känner mig nåt så otroligt otymplig och ograciös. Jag rullar ur sängen i sidled, flämtar och flåsar och stapplar ut i badrummet och skrattar när jag ser mig själv i spegeln. Är det inte helt makalöst skumt hur kroppen kan få plats med det här, hur den bara kan ställa om och göra plats?

Jag är lika fascinerad nu som de två gångerna innan. Och som sagt, om än ännu tröttare och kanske är det för att jag nu har två vilda gangsters som inte tar den minsta notis om att deras mamma är smidig som ett kassaskåp och inte är lika road av att leka hela havet stormar, (ser ni det framför er?), eller ligga på golvet och bygga Kastrups flygplats?
Min äldre son har kanske har börjat reflektera över mitt tillstånd en aning, för de senaste dagarna har han snällt sagt:

” – Mamma, du behöver inte sitta på golvet, du kan sitta där i soffan och vara flygledartorn, och det enda du behöver göra är att vinka (taxa) in oss!”

Idag vill jag tipsa om den här jättefina klänningen från La Redoute i ett av mina favoritmaterial, Stretchcrêpe – ni vet sånt där material som inte tappar färgen hur många tvättar man än kör det. Dessutom gillar jag den fina rundningen på sprundet/slitsen på sidorna, och att skärningen vid armar/axlar har en känsla av sweatshirt/collegetröja,  sytt med snedsömmar, förstår ni vad jag menar – lite mer avslappnad och inte så skräddat.

Det gör att den fungerar fint till bara strumpor och höga klackar som på bilderna, men också till en lite mer avslappnad look, som med grövre stövlar eller gummistövlar, en fin kofta eller ett par jeans under. Eller andra varianter av byxor, det här är precis en sådan klänning som är perfekt att bära byxor under. Inte för tajt, men man ser ändå inte ut som ett hus om man nu väljer att sätta ett plagg under.

Och nu har jag ju inte sett den IRL, men den ser ut att falla fint. Titta på det nästa gång ni köper eller provar något, fall är jätteviktigt. Och likaså material. Tyngre material faller finare. Crêpe gör ofta det.

För oss som är gravida eller större modelll, är det dessutom ypperligt med lite stretch i. Trekvartsärmen gör att även om man du väljer en större storlek för att få plats med magen, så blir ärmen ändå passande lång. Den gula färgen kanske är i ”påsk:igaste” laget men jag gillar den – den är inte kanariegul, den är ball till svart och grått och den sticker av på ett inte alltför skrikande sätt.

Och även om min mage nu är stor och jättetung, så vill jag inte sätta på mig bara bekväma kläder, jag vill känna mig fin också. Speciellt nu. Och speciellt när man möts av kommentarer som ” – Oj, vad stor du är!” – det är inte vad man vill höra när man redan känner sig som Jabba the Hut i Starwars. Jag försöker lägga lite extra tid på kläder och makeup nu på morgnarna, det går fint eftersom jag vaknar typ 06:00. Vi kan säga så här; min make är inte det mest tystlåtna eller smidiga…

Och nej, jag kör inte och lämna killarna på dagis i de lårhöga stövlarna som här är nedhasade och med 10 cm’s klack, det är bara typ 7 cm på den klack jag använder nu, ha, ha…

Här kommer ett potpurri på klädval de senaste dagarna – här är ”bikerjackan” och byxorna i collegetyg, som jag talade om i förrgår och även den snygga dressade randiga jackan som jag sätter till samma byxor. Allt, som sagt från danska Margit Brandt och Holy Moly. Även till Monclerjackan sätter jag samma byxor fast med grövre stövlar från Acne. Som vanligt, klicka på bilderna för att få större varianter.

Och jätteskön fredag till er alla!

 

 

 1. Sofie skriver:

  Åh, så mycket snyggt.
  Så även du- snyggt alltså :- !
  Tack för alla tips.

 2. Emm skriver:

  Du är så snygg! Kula eller inte. Kul att känna sig inspirerad nu när min mage snart inte går att smyga med, kanske lite till. Jeansen går bra men åker av så snart jag kommit innanför min ytterdörr. Får nog ta och kolla upp modell dina Margit Brandt-brallor. Fast jag är bystigare och vill inte uppfattas som en kompakt blobb. Några ylleklänningar kommer snart fram ur vinterlådorna.
  Har du bra tips på gravidtights eller grova strumpbyxor. Såg bara svarta resp. hudfärgade i affärerna nu. Eller funkar det kanske att rulla ner strumpbyxorna nedanför kulan även senare…
  Åh, snygga tights drömmer jag om. Köpte ett par på asos som ser ut att ha tvärlagda lakritssnören. Coola och dem kan jag längta till att få bära med vit lite längre skjorta och kavaj.
  Nehej, nu är det fredag och efter helgen är det v. 18. Spännande!
  Sade jag förresten att du är snygg!

  1. Hej Emm, Jag älskar mina Brandt’s. Under mina två tidigare graviditeter har jag faktiskt köpt stödstrumpor för gravida på nätet, det var speciellt skönt under den tiden jag jobbade, då går de hela vägen upp över magen. Jag har inte behövt plocka fram dem ännu, men vad det lider åker de nog på.När det gäller tajts så blir det antingen gravidtajts med extra stort för magen, men kolla också Abercrombies yoga tajts – de har ett skönt nedvik på dem som funkar toppen över en svällande mage! Och annars går jag faktiskt på tajts som jag sätter undermagen och klipper upp resåren i ryggen… Rulla ner kommer du nog inte att vilja göra, ju mindre man kan slippa just det området som skaver eller sitter åt. Och tack för den fina kommentaren, den lever jag på! vecka 18, spännande – ditt första?
   Och jag kan omöjligt tänka mig att du ser ut som en kompakt blobb, skön sägning!

Comments are closed.

LOADING..