Some nights.

 

Vissa nätter vill man bara hoppa över, som den i natt. Jag tror jag har sovit sammanlagt i stöten 40-50 minuter – för att vakna för att någon tappat nappen, någon hittar inte sin vovve, någon snarkar ”too loud”, (jag nämner inga namn), och för att jag nu i vecka 30 är så sjukt hysteriskt kissnödig hela tiden, eller för att halsbrännan och illamåendet får mig att sova sittande – vilket inte är optimalt för min begynnande gamnacke heller. Well, some nights…

Söndagen spenderades hos väninnan med stor loppis, skön musik och kaffe i mängder och massa trevliga människor och jag hittade världens största bricka, som jag på något sätt skall bygga en ställning till och kan ha på min altan i sommar. Och självklart, kom jag hem med fler korgar, fler kuddar och fler lampskärmar – jag såg Fredriks trötta min när han bar ur sakerna ur bilen.

” – Hur många jävla kuddar och plädar kan man behöva?” var säkert tankegången på den.

Och det ska jag tala om. Hur många som helst! Man kan aldrig få för många kuddar och plädar. Precis som man aldrig kan få för många t-shirtar. Man behöver alltid en till, eller hur?

En som sitter lite mer så, eller lite mer si, och man behöver alltid fler. Kanske inte riktigt så många som en av mina väninnor körde till Myrorna efter vi rensat hennes garderob, (vi slutade räkna efter 90)…

I och med vår flytt, inventerade jag min garderob och inser att jag inte har några favoriter, jag behöver undertröjor, t-shirts’s, bas.

Under koftan, bara som den är, under kavajen, (glöm inte att det är jättefint med en enkel t-shirt under en dressad kostym, kanske med ett fint bälte eller snyggt halsband), när man tränar, (överskattat eftersom det aldrig händer numer), när man stryker, (för vem orkar ha på sig något mer då), när man leker med barnen, till snygga jeans, under västen, att sova i, när man hämtar tidningen, (eftersom jag alltid snubblar och snor in mig i morgonrockar), på sommaren, på vintern – man behöver dem alltid. Långa, korta, medium – riktigt korta har jag givit upp, någonstans insåg jag att magkort inte är ”my thing” anymore…

Jag vill gärna ha min armlängd på mina t-shirt’s lite kortare, så att de klipper precis efter själva axeln och inte där JAG TYCKER att jag är som kraftigaste på armen, dvs mitt på biceps. Och nej, det är inte för att jag har ”biffiga biccar” tyvärr. Se varianten från Carling’s så förstår ni vilken jag föredrar, eller som den från Acne, som döljer allt – men är fin till många rader av armband.

Och var hittar man dem då? Jag surfade på nätet och hittade dessa som jag gärna skulle plocka in i min garderob framöver. Och ett tips för er med lite mindre byst, smala över rygg och axlar och som vill ha dem lite tajtare, lite box:igare och lite kortare – kolla barnavdelningarna – jag hade i många år en ljuvligt sliten Harley Davidson t-shirt i storlek 8 år – nu visserligen made in the U.S. där storlekarna är större än våra – men rata inte bort barn och tonårsavdelningarna – priset är dessutom hälften också!

Skön måndag!

 

Uppifrån och ner – från vänster till höger: House of shirts, Carlings, Acne, BLK DNM, H&M, Harley Davidson, Hope, Monki, BikBok – de flesta av dem finns i flera färgställningar på bifogade länkar.
Mina kläder ovan – tröja/klänning Mango, ”pyjamasbyxor” Filippa K, pälsväst Lammskinnsgalleriet, Sjal Holy Moly, grova stövlar Ten Points – allt utom sjalen är av äldre variant.

LOADING..