Cabin crew – take your seat.

” – Cabin crew, take your seat. Prepare for take off! Request for landing.”
” – Men Maaaaaaamma, du kan inte sitta där, det är en fönsterplats, du får sitta i gången.”
” – Mäh, hallå, mamma… Det är jag som är pilot, jag bestämmer! Men åh, kom igen nu!”

Bussigt, man tackar och får vara glad för det lilla. Mina mindre män är helt uppslukade av flygplan, det är det enda som gäller. De byggs i Lego, i Duplo, de ritas, de leks i soffan, i reflexvästar. Och jag är så trött på flygplan, säkerhetskontroller och boardingcards att jag ruttnar snart. Jag frågar smått desperat om vi inte kan leka någonting annat och får bara ”dumtjack’s-blickar”, dvs typ som; ” – Är du pucko eller, det är klart att vi inte kan!

Japp, så nu sitter jag här igen, i Fredriks gula reflexväst från BilTema och får alltid vara antingen bagagekillen eller han som vinkar in planet. Aldrig flygvärdinna eller pilot. bara markpersonal. Som här hemma egentligen, ingen större skillnad – markservice. Japp, det är min lott. Loser.

Och när vi ändå tjatar piloter så kan vi väl också diskutera alla snygga flygvärdinnor. Hur de nu kan vara så snygga och fräscha hela resan igenom, när man själv ser ut som ett ras efter ett par timmar – mascaran sitter på kinden, frasig i hyn och allmänt sunkig, ja, då står de där, som fluoriserande nyponroser och ler sitt allra vänligaste… What’s the trick? I wanna know.

På långflygningar som jag gjort har jag sett att förutom de små scarferna, blusarna och förklädena, så har de också oftast någon liten skön kofta – och då kommer jag osökt in på koftor. Det ultimata alternativplagget – det har jag tjatat om tidigare – men jag tycker verkligen koftor är bra.

Så igår kväll när de små flygande huliganerna somnat till Thai Air’s reklamfilm, surfade jag på Bootz igen, de är bra – de har en salig blandning av sköna märken och priser – dvs något för alla. Jag beställde dessutom 2 plagg därifrån i somras som inte var vad jag ville ha när jag fick dem, och returnerade dem direkt – ingen kostnad för varken frakt eller retur, vilket gör saker och ting mycket enklare och roligare när man handlar online.

Dessa är de jag tyckte var finast. Men det fanns så mycket att jag till slut fick välja ut några, gå in och titta själv – helt övertygad om att du kommer hitta en favorit till just dig! Mina favoriter är de svarta  – dels i paljett från VILA och dels den med dragkedja 2ND DAY.

Nu är det onsdag och jag ska ta några få timmars paus från markservice, flygtimmar och reflexvästar!
Så nu tar jag min Åhlénskofta och sätter med ansiktet mot havet och njuter en stund!

 Boots Ten Points, Byxor Gina Tricot, Sidenblus H&M, Kofta Åhléns och skinnväst Lammskinnsgalleriet

Kommer ni ihåg att jag tipsade om dessa stövlar för ett par inlägg sedan? Nu har MANGO kommit med liknande och fina de med.

 

 1. Linda skriver:

  Köpte klänningen som du tipsade tidigare från Åhlens med kinakrage. Köpte grå variant & idag hade jag den med lite ljusare grå stumpbyxor & bröt av med bruna boots & brun Triwaklocka & vitt linne. Älskar klänningen främst för att den har en detalj längst ner då den är kortare fram än bak. Syns knappt på bilderna.
  Tack för tipset!

  1. Ah, vad roligt! Det låter jättefint! Och jag blir så glad över att höra att det gick hem! Skön torsdag till dig!

 2. Och jag som är gift med en pilot…
  :)
  Kram hoppas ni mår bra!

  1. Lyckost dig! En pilot. Coolt! Vi är ok. Du? Kram

Comments are closed.

LOADING..