Wonder if Friday night’s gonna be alright…

Igår var det sockertester på MVC igen. Allt verkar bra. Och nu är det inte så långt tid kvar och det känns nästan overkligt att vi ska bli en till medlem i vår familj. Jag har funderat på det där mycket senaste tiden. Tänk när de är så där 16, 18 och 20. Och om de blir som sin far.

Som bara glider runt i sina pyjamasbyxor på helgmornar, kliar sig i huvudet, rycker i kylskåpsdörren, brer mackor fast han är i en annan värld, läser tidningen i timmar, lägger all tvätt ovanpå tvättkorgen – i stället för i, lyssnar på softtechno och bara hänger.

Var ska jag ta vägen då? Kommer jag känna mig helt malplacerad och utanför med 4 vuxna män i mitt hus? Åh Gud, jag hoppas på att han gillar annat än reflexvästar och Thai Air’s reklamsnuttar! Kanske handväskor och inredning?

Ikväll är det tjejmiddag och jag hoppas så på att jag kan gå, att jag mår bra ikväll.

Jag har sett fram så emot lite flärd! Det blir det alltid på tjejmiddagar, på ett eller annat sätt. För hur goda vänner man än är, så är man alltid tjej i grunden. I ALLA FALL JAG!

Lite svartsjuk på att någon är snyggare, lite avis för att att hon där hade gått ner de där kilona jag kämpar med, lite mera avis för att hon där inte går runt och ser ut som ett kraterlandskap i nyllet som jag. Eller är det bara jag? Det kanske bara är jag, som är sån?

OCH det spelar roll vad man har på sig, det gör det visst. Kanske om ÄN mer när det ladies only!

I just det här fallet finns det även a private chef involverad,  så den här värdinnan kan dessutom vara med hela tiden, och fortsätta vara så där avundsvärd snygg, med makeup:en intakt och utan att svettas över grytorna, vara helt rödblossig och flammig och nojja över om risotton antingen är för mjuk eller hård, för det sköter kocken. Snacka lyx på det!

Ja, ja, ja – nu då, till kärnfrågan: – What the HELL shall I wear?!!!!

Man vill ju inte gärna smyga längst väggarna,  som kusinen från landet, (nu är väggarna visserligen svartmålade så jag tänkte, tar jag på mig dito, så syns jag kanske inte). Tål att funderas på. Heels blir det i alla fall, och gummistövlar i bagageluckan, man vet aldrig med den skånska myllan…

En hel bunt läckerbitar är inbjudna. Jag skulle inte kalla dem Skånes lyxfruar, för det här är ”smarta kakor” – men de är liksom så där flärdiga, läckra, snygga, och sjukt roliga – och så lägg till lite countryside Falcon Crest feeling på det…
I’ll let you know vad det blir. Svart sopsäck eller något glammigare….

Och jätte, jätteskön fredag!

 

En av mina middagsfavoriter i klädväg är som denna gamla bild ovan – skinny läderbyxor, höga klackar och mammas Marcel Marongiu klänning från 90-talet i midnattsblå siden ovanpå – och mängder av tingeltangel.

Hade jag varit utan magen hade jag gärna valt någon av nedan outfit’s – med eller utan linne under glammig kavaj, beroende på hur vågad man vill vara, de flesta kavajer är ju inte så lågt skurna och en vacker bh är alltid fint om den anas.

Annars funkar spraylim på flaska från Dekorima/Panduro alltid, så man vet var kavajen sitter. Och till detta kanske bara ett par fina jeans eller ledigare byxor. Och klackar.

 

 Storm & Marie, Esprit, Gina Tricot (Amelia Blazer 299:-), guldpaljett H&Mleopard H&M, eller den här från Chique

 

LOADING..