Jordbävningsdrama

Kära vänner,
Ikväll, tisdag klockan 21.00 på TV3 får ni se hur Elena och jag får uppleva hur en kraftig jordbävning känns. Den jordbävning som alla som bor eller vistas här fasar för är uppräknad till 8.2 på Richter skalan. Detta innebär att Los Angeles och hela kustremsan i Kalifornien kan komma att mer eller mindre att ödeläggas.

 

Jag försöker lätta på den ofrånkomligt tryckta stämningen med att blåsa i visselpipan vi fått, efter att jordbävningsexperten som besökte Elenas hus berättade att deras hem skulle med all säkerhet rasa ihop fullständigt.

5D26F77C-CB04-4555-9AE0-E53E71B046BE

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Vilka horribla tankar! När det gäller liv eller död betyder materiella ting dock så lite. Min fruktan är att man blir separerad från Erika, mamma och djuren och att man får springa och leta efter kvarlevor och gräva efter överlevande.

När man tänker sig in i hur fasansfullt det kan bli så vill man faktiskt inte bo här så därför tänker man inte, man skjuter de potentiella farorna ifrån sig och ber till Gud att vi ska få vara och förbli trygga utan katastrofer.
Man intalar sig själv att det inte kommer att hända och tvingar sig till att förtränga farorna längst bak i hjärnan.

IMG_3212

Att vara förberedd är väl mycket bra. Både Elena och jag har fått en ryggsäck av jordbävningsexperten med saker som vi behöver om allt blir ödelagt.
En visselpipa och en ficklampa borde man alltid ha i fickan, men naturligtvis lever vi inte så utan de flesta av oss fortsätter våra dagliga liv utan tankar på vad som ofrånkomligt stundar vår vackra stat då den kommer att bäva. Men kära älskade California, bäva lugnt och lätt om du absolut måste bäva! Detta ber vi om i Jesu Kristi namn.

Varmaste hälsningar från,
Gunilla

  1. Jag ber att inget händer 😘 det fina los angeles ska stå kvar och inget ska hända dig eller familjen något😘 gud är med er men bra att vara förberedda om farann slår in. Ska kolla i kväll bra program när man känner sig hängig som jag nu… blir så glad av dig du är fin och snäll må gott dear zack😘😘😘

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Vi vet att Kalifornien kommer att bava snart

Kara vanner,
Pa tisdag kommer ni att fa se ett inslag i Svenska Hollywoodfruar med Elena Belle och mig dar vi följer med en jordbavingsexpert i ett låtsasvardagsrum dar en simulerad jordbävning i hog styrka inträffar… Jag lovar er att efter denna erfarenhet sa vill man bara bort från Kalifornien dar vi faktiskt lever med ett mycket verkligt jordbavningshot. Se mina klipp pa Instagram under thegunilla
Jag har varit med om nagra mindre skalv i mitt liv och det jag minns mest var nar mamma och pappa bodde hos mig da jag hyrt en lagenhet pa TRETTONDE vaningen i en skyskrapa pa Wilshire blvd.
Vi vaknade av att hela byggnaden vajade och det skakade något förskräckligt. Aret var 1988 och jag skulle fylla trettio ar pa nyårsafton vilken vi firade i New York pa nattklubben Doubles med ambassador Kellogg och goda vänner.

Mamma var sa rädd for jordbävningar sa att hon var tvungen att ta sömntabletter for att kunna sova. Men pappa som var mera stoisk an mamma tog det med lugn. Mamma vaknade trots sömntabletten hon tagit och jag lovar er att hon var allt annat an glad och ville aka till New York sa fort som möjligt…

Vi ar alla medvetna om att det finns en forkastning som kallas San Andreas forkastningen och som loper 53 km nordost om LA och försvinner ner i Stilla havet alldeles i närheten av San Francisco. Den 17 januari i ar dog 57 människor i ett skalv i LA (san Fernando Valley), ett skalv som uppmattes till magnituden av 6,6. Detta skalv var orsakat mindre, lokala sprickor som lag mitt under en tattbefokad stad. Det skalv som vetenskapsman talar om ska komma blir 8.2 i magnitud och det far mig att undra varför i Guds namn vi fortsätter att bo i LA!!

Av någon konstig anledning far jag varken in bilder eller videos har i bloggen jag ska ta reda pa anledningen pa mandag. Ha nu en fortsatt trevig sondag därhemma i Sverige. Skönt att det inte finns några jordvbavningshot i gamla Svedala, eller hur?

De allra varmaste halsningar,
Gunilla

  1. Det är hemst med alla jordbävningar i kalifonien värst är det väll bo i hus. Nej vi har inga jordbävningar men vi hade föra sommar mycket bränder eftersom vi hade 38 grader varmt vi är inte vana med sån värme. Mig lockar los angeles för man får på något sätt vara sig själv och verka gättefina människor. Ni har värmen som många bara få drömma om vi har kallt land men förstår att ni är rädda. Jag ska be att inget händer dig och familjen.må gott kära du vi hörs😘😘😘😘

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Det ar ett mirakel att mamma lever

Karaste vanner,
Jag ar sa lycklig att mamma fortfarande lever. Ni ska inte tro att det bara ar i Sverige som jag kritiserar sjukvården. Har rader det enorma brister och klyftan mellan fattiga och rika ar väldigt stor. Har du inte en mycket bra och dyrbar sjukforsakring sa ar du inte val ansedd. Mamma som ar har illegalt har den lägsta formen av sjukforsakring som finns, sa kallad ”Medical restricted” vilket innebar att du har ratt till vard om det kravs for ditt liv och överlevnad pa akuten och du har ratt att fa vard for vad du lider av pa sjukhuset. Detta ar ju underbart… Man later alltså inte en odokumenterad och kanske utfattig människa do. Men i det politiska klimat som rader nu ar det däremot mycket farligt for en odukumenterad person i arbetsför alder att aka till akuten. Du kan riskera att bli arresterad och ford tillbaka till det land du kommer ifrån.

Ingen ror mamma pga hennes alder och pga att jag trots allt har ratt att ha min mamma har eftersom jag ar amerikansk medborgare. Problemet med att ha Medical restricted ar pga att nar du val blir utskriven sa ar du lämnad i sticket. Det finns horribla ålderdomshem som saknar de mänskliga rättigheternas krav och liknar baracker (facilities) dar du garanterat dör inom en kort tid. Har du inte pengar sa du har rad med privat vard hemma sa dör du. Regeringen ger däremot ut något som kallas ”in home supportive services” dar man kan fa caregivers upp till 40 timmar i veckan helt gratis. Jag ska kolla upp detta men det ar en mycket jobbig process nar man har med regeringen att gora och jag har hittills inte brytt mig om det.
Jag betalar privat for vårdgivare. For oss känns det bast att fortsatta söka efter en passande svensk undersköterska, dels därför att hon kan prata med mamma och kommunicera bättre och dels därför att det känns tryggt med en svensk person. Om någon kvalificerad kvinna önskar jobbet att ta hand om mamma och att bo hos oss vid havet – Var god och skriv till gillaswede@aol.com och ge referenser.

Nu önskar jag er allt det basta under himmelen och vi hors snart igen,

Varmaste hälsningar,

  1. Är så glad för din mor 😘att hon är mycket bättre och kan gå lite som är bra för blod cirklationen . Och bra för kroppen. Det du gör för din mor är så otroligt så beundranssvärt… 😘jag har oxå bekostat vård och operationer efter min rygg olycka hemst att vården i olika världar är så dyra. Du är otrolig😘😘😘 kärlek zack

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..