ANNONS

Tigern i mig vill klosa ihjal mammas misshandlare

Karaste vanner,

Har ar jag igen utrustad med mera ammunition an någonsin känns det som. Som en del av mina fans och vänner vet från min Instagram sa dog mamma nästan sondagen till måndagen (Memorial Day) och det var mycket svart for mig därför att hennes lidande var orsakat av en usel caregiver (vårdgivare).

Mamma hade lite hosta under fredagen och vi skickade efter en hospice sjuksköterska. (jag har mamma pa palliativ vard pga att jag behöver hjälp med sondskotseln och annat –  inte for att jag gar med pa att hon ska do vilket jag starkt motsätter mig eftersom det ar lika med mord i en dement persons fall).

Jag hade ett filippinskt ”vardpersonal par” boende hos oss och bada svarade JA pa frågan da sjuksköterskan frågade om mamma satt uppratt nar hon far sin matning… Detta var lögn eftersom jag kom pa djavulens vanvård.

Hon transporterades med en hoyer lift som vi alltid gör och har ar en video från fredagskvällen…img_1582

Pa lördagen var hon uppe igen och det ar klart, liksom pa fredagkvällen att hon var sjuk fastan hon inte hostade sa mycket som det som komma skulle…

IMG_5704
IMG_1626_Facetune_05-09-2020-23-57-49

Bilden – Det var otroligt hett pa Memorial Day weekend och mamma tacks med ett svalt lakan. Som tur ar bor vi sa nara havet dar det alltid finns en liten bris, men pa sondagen och måndagen stod vinden helt stilla.

Pa tva-tiden pa natten till sondagen väcktes jag automatiskt (inbyggd överlevnadsinstinkt) av att jag kande att nagot var verkligen fel. Jag gick upp pa övervåningen och in i mammas rum och vad mottes jag av dar? Djavulen till manlig caregiver lag utflakt SOVANDE pa den sang som jag ställt in bredvid mammas sjukhussang. Ve och fasa? Mamma lag vaken och viftade med handen, stum och mycket sjuk med huvudet mot den hårda spjälen som skyddar henne från att ramla ur sangen. Hon lag i fosterställning och helt PLANT! Vilken vedervärdig syn! Jag lovar er att hade jag varit man eller en fysiskt stark kvinna sa skulle jag ha gett honom ett kok stryk som han aldrig skulle glomma. Men jag tror faktiskt att mitt iskalla lugn skrämde honom anda mera. Jag sa efter han försökt bortförklara allt.

 • Var arbetsrelation ar over, du har fem minuter pa dig att ta din fru och dig själv ut härifrån.
 • Det lag två andra karringar, förutom frugan hans och sov i gasthuset och jag kravde att en av dom skulle komma och sitta med mamma. Denna skulle for övrigt ha vakat over mamma tillsammans med djavulen  for att ”lara” sig allt om mammas skötsel, men jag var den som sa ifrån. Min erfarenhet ar att sätter man två caregivers i samma rum sa blir det ett jadra kackel och Erika ligger ju och sover i rummet bredvid. Vet ni vad karringen sa?
 • Nej, jag ska inte jobba förrän imorgon bitti, jag vill inte ga upp. Da sag jag naturligvis rott.
 • Ut, bara UT och efter att hon rivit ihop sina tillhörigheter som var lika med en manads bohag sa fick jag ut vidundren.
 • Djavulens fru ursäktade sig sa mycket a sin mans vagnar och jag sa till henne.
 • Jag vet inte vad for slags relation du har till din man men vore jag som du skulle jag lämna honom. Han gar definitivt inte att lita pa.
 • Den tredje Filipinskan som hade någon heder i kroppen stannade kvar och vakade resten av natten over mamma som nu hostade ganska ofta.
 • IMG_1553
 • Pa eftermiddagen kom en annan liten Filippinska som faktiskt var bra, Priscilla, hon stannade hos mig och mamma natten till måndagen da mamma nästan dog av sin svara hosta.
 • Aldrig i hela mitt liv har jag hort någon hosta värre an stackars lilla mamma. Oavbrutet lag hon och hostade och hon höll verkligen pa att kvavas av slemmet hon hade i halsen. Det var förfärligt att se och nu var det bråttom. Mamma fick ingen luft och varken jag eller Priscilla visste vad vi skulle gora. Da kom Sonia, sjuksköterskan on call in och räddade med Guds hjälp mamma. Hon använde sig av den sugpump jag hade fatt av en annan hospice och fick ut en halvliter slem och näring som ju kommit upp i lungorna da hon legat felplacerad i sangen under matning, vilket ALDRIG far ske.
 • Idag har vi gjort lungröntgen pa mamma (svart att fa ned maskinen till huset) och resultatet ar vad vi redan visste – Aspirations lunginflammation.
 • IMG_5724
 • Scooby Boy ar med mig hela tiden och följer mig som min skugga…
 • Hur mar mamma nu, frågar manga och svaret ar att hon mar under omständigheterna ratt sa bra.  TACK GODE GUD. Jag har kampat hart for att fa medicin av hospice. Hon gar nu pa penicillin och steroider som hjälper mot inflammation och hon har fatt hostmedicin med kodein, allt genom g-tuben.
 • Men jag ar mycket orolig eftersom jag inte litar pa hospice och funderar starkt pa att ta mamma till sjukhuset imorgon lördag. Lakaren pa hospice som for övrigt halsade pa imorse har sa kraftigt reducerat hennes näring och vatten att jag måste fa en SECOND OPINION… Och sa ger inte den har hospice – IV fluids, vilket jag ar saker pa att mamma behöver.
 • Jag skriver mera till er men nu haller jag pa att klappa ihop av ren utmattning.

Jag lovar er, att om inte har,  sa pa Instagram halla er uppdaterade,

De allra varmaste hälsningar,

Gunilla

3
31

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Kollage av bilder

Kara vanner,

Jag ville bara dela med mig lite av några bilder jag har tagit de senaste veckorna. Jag hoppas att ni har det bra därhemma och att värmen haller i sig. Det har aret har gatt sa väldigt fort, trots pandemin och lockdown i LA. Kan knappt fatta att vi snart redan ar inne i september manad.

IMG_0890

 • Ta inte bilder pa mig, sager Erika… svart att fanga henne pa bild ibland. Jag alskar mina parisiska lampor, jag har ju fyra av dem och de passar sa bra in i trädgården, tycker jag.
 • IMG_0874_Facetune_13-08-2020-23-20-20
  IMG_0898
 • Jag haller pa och odlar lite i trädgården och det ar kul. Som ni ser ar ju konstruktionen ruffig med stora sprickor men det bryr jag mig inte om. Vad som ar viktigt ar blommorna i regnbagens alla färger och det kommer att bli superfint nar det blir färdigt!
 • IMG_0904
  IMG_0905
  IMG_0911
 • Ser ni lilla kaninen? Vi har sa manga av dem och de ar roliga att studera. Och Scooby förstås vill jaga dem men han skulle aldrig döda dem, han ar alldeles for snäll. Men manga ganger far han mig att springa uppför berget jagande efter honom da jag ar dödsrädd att han ska ta sig ut genom staketet och ut pa gatan…
 • IMG_0913
 • IMG_0914
 • Svart att hålla gräset helt grönt nu nar det ar sa hett och Kalifornien BRINNER. Verkligen otäckt med alla brander som härjar runtom.
 • IMG_0878
 • Jag kanner att vi MASTE bygga en bur till katterna sa att de kan vara ute. Men buren måste naturligtvis ha ett tak eftersom hökarna som flyger lagt over oss ar ett otroligt stort hot for katter och präriehundar och lokatter, samt tvättbjörnar. Skunkar har vi manga av fastan de knappast utgör ett hot for katter, men ack sa otäckt om katterna blir sprayade da de genast måste aka till vetrinaren eftersom sprayet kan skada katternas lungor.
 • IMG_0755
 • IMG_0862
 • IMG_0919
 • Nu, kara vanner vill jag avsluta med att önska er allt gott som finns under jorden, skot om er och varandra. Ma sa gott och var försiktiga!

Varmaste hälsningar.

Gunilla

3
20

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Artiklar i Expressen, mamma och Erikas 18-arsdag

Kara vänner,

IMG_1241

Erika fick en ny bil i födelsedagspresent – En splitter ny Honda SUV 2020 –  Pa bilden visar jag Erika som skriver pa sitt namn pa avtalet eftersom jag vill att hon genom det har billånet bygger upp sin kredit!

Fran det ena till det andra sa vill jag saga att jag verkligen ar emot Trump, den mest olämpliga av alla presidenter… Detta ar val ingen nyhet men man skrev anda om det i Expressen nyligen. Att rösta pa Biden ar det basta utav två onda och Erika sager att  – Mamma nu måste du rosta for att fa bort Trump. Precis som min rost skulle gora någon skillnad. Sanningen ar att jag aldrig har rostat trots att jag har varit amerikansk medborgare sedan 2004. (inte rosta, ROSTA med två punkter, ja, ni vet ju, men datorn funkar inte som vanligt. Sorry!

Men nu till något roligare, Erikas födelsedag. Mamma hade ju, som manga vet,  efter min Instagrampost, skjutsats till sjukhuset sent pa måndagskvällen, natten fore Erikas 18-ars dag. Sa jag satt dar pa akuten till klockan fem pa morgonen, och sag till att mamma fick ratt behandling.

Avlöst av en caregiver som tog over vaket sa stupade jag dödstrött i sang och sov tills telefonen väckte mig med en rost från sjukhuset som sa att mamma madde bättre men att hon skulle förflyttas till ett sämre sjukhus pga att hennes forsakring inte täckte behandlingen pa UCLA sjukhuset i Santa Monica. De fick mig alltså, eftersom jag vägrade att flytta pa mamma, att skriva under att jag skulle bli ansvarig for narmare 70.000 dollar for hennes vard… Det ar en av anledningarna till att jag blivit anarkist och jag vill liksom Erika andra samhället från grunden. Sa mycket orättvisor har i USA sa man blir mörkrädd bara man tanker pa det.

Att mamma madde battre var nyckelordet till att jag skulle fa ihop festen och har har ni nyheten om vad Erika fick i present av mig. En splitter ny bil Honda SUV 2020.img_1234

img_1242

En hojdare, eller hur? Jag kommer ihåg min första bil – det ar en liten gul Toyota Corolla som jag köpte i Dallas, ingen lyxbil precis, sedan en begagnad Volvo som faktiskt inte var sa bad. Erika ar överlycklig for sin bil och sager hela tiden hur mycket hon alskar mig. Sa underbart!

Att vara diskjockey var kul, kolla har!

IMG_1278_Facetune_18-08-2020-22-44-50

Allting blir sa mycket bättre med musik. img_1267 eller hur?

Fastan en del förfrågningar verkligen inte foll mig i smaken som den har img_1261

Erika fick ett jättevackert Tiffany halsband av Siv Cotton och Johan Gyllenkrok

IMG_1249

Sa glad att ha sa fina vanner som bryr sig om Erika.

IMG_1264

Ovanstående bild blev val kul?

IMG_1288

Och vad ar val en fodelsedagsfest utan tårta?

IMG_1285

Hoppas nu verkligen att ni tar hand om er därhemma i Sverige. Det ligger ju illa till med den har förskräckliga pandemin. Hoppas och ber att denna forfasliga sjukdom kommer att for evigt förintas. Jag har verkligen inte tagit nagra risker till att bli smittad mer an möjligen pa den har festen kan man tycka… Men jag litar verkligen pa Erikas vänner och pa Siv och Johan och min personal. Jag haller er uppdaterade pa vad som sker med mamma pa Instagram och försöker skriva har igen sa fort jag kan.

De allra varmaste hälsningar,

Gunilla

7
18

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00