Det ar ett mirakel att mamma lever

Karaste vanner,
Jag ar sa lycklig att mamma fortfarande lever. Ni ska inte tro att det bara ar i Sverige som jag kritiserar sjukvården. Har rader det enorma brister och klyftan mellan fattiga och rika ar väldigt stor. Har du inte en mycket bra och dyrbar sjukforsakring sa ar du inte val ansedd. Mamma som ar har illegalt har den lägsta formen av sjukforsakring som finns, sa kallad ”Medical restricted” vilket innebar att du har ratt till vard om det kravs for ditt liv och överlevnad pa akuten och du har ratt att fa vard for vad du lider av pa sjukhuset. Detta ar ju underbart… Man later alltså inte en odokumenterad och kanske utfattig människa do. Men i det politiska klimat som rader nu ar det däremot mycket farligt for en odukumenterad person i arbetsför alder att aka till akuten. Du kan riskera att bli arresterad och ford tillbaka till det land du kommer ifrån.

Ingen ror mamma pga hennes alder och pga att jag trots allt har ratt att ha min mamma har eftersom jag ar amerikansk medborgare. Problemet med att ha Medical restricted ar pga att nar du val blir utskriven sa ar du lämnad i sticket. Det finns horribla ålderdomshem som saknar de mänskliga rättigheternas krav och liknar baracker (facilities) dar du garanterat dör inom en kort tid. Har du inte pengar sa du har rad med privat vard hemma sa dör du. Regeringen ger däremot ut något som kallas ”in home supportive services” dar man kan fa caregivers upp till 40 timmar i veckan helt gratis. Jag ska kolla upp detta men det ar en mycket jobbig process nar man har med regeringen att gora och jag har hittills inte brytt mig om det.
Jag betalar privat for vårdgivare. For oss känns det bast att fortsatta söka efter en passande svensk undersköterska, dels därför att hon kan prata med mamma och kommunicera bättre och dels därför att det känns tryggt med en svensk person. Om någon kvalificerad kvinna önskar jobbet att ta hand om mamma och att bo hos oss vid havet – Var god och skriv till gillaswede@aol.com och ge referenser.

Nu önskar jag er allt det basta under himmelen och vi hors snart igen,

Varmaste hälsningar,

  1. Linda skriver:

    Vad fin du är med din mamma! Jag önskar att jag kunde söka tjänsten hos dig & hjälpa er. Jag är undersköterska och har valt att gå kurser & utbildningar för demens, äldres hälsa och livskvalité och bemötande. Brinner hårt för mitt yrke med äldre & värderar högt att dom ska få ha det gott, tryggt och välmående den sista tiden. ”Tyvärr” har jag inte råd att åka.. jag önskar verkligen jag kunde komma till er!

  2. Karin skriver:

    Jag hoppas att din mor bättrar på sig.
    Måste säga att jag inte förstår varför du nu berättar att din mor är i USA illegalt. Synd att du inte från början lämnade in ansökan för Green card då kanske en del blivit lättare för dig att handskas med. Lycka till .

  3. Är så glad för din mor 😘att hon är mycket bättre och kan gå lite som är bra för blod cirklationen . Och bra för kroppen. Det du gör för din mor är så otroligt så beundranssvärt… 😘jag har oxå bekostat vård och operationer efter min rygg olycka hemst att vården i olika världar är så dyra. Du är otrolig😘😘😘 kärlek zack

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..