ANNONS

Det kanns som om vi kommer att do inatt, eldsvada och en kraftig orkan

0V8A9890

Karaste vanner,

Oron ar det värsta just nu och det hjälper ju inte att man sitter med en kraftig förkylning som ni kanske hor om ni googlar mig Pa Expressen Tv dar jag gav en intervju igår gällande den har fasansfulla Gettyeldsvadan. Denna mest fasansfulla branden har skakat aven oss har i Pacific Palisades dar största delen av var ”beach town” ar evakuerad. Vinden blåser västerut och ikväll varnar man for extrem vindstyrka upp till 80 miles per hour, vilket ar orkanstyrka. Denna orkan (Santa Ana winds) kommer att fortsatta minst 36 timmar och fuktigheten kommer att vara sa lag som 2-3 procent. Man har for första gången i historien gatt ut med en ”extrem rod flagga varning” och man har pa flera stallen förberett att stänga av elen pga risken for brander. Detta innebar att vi far sitta i mörker och vi har förberett oss med flicklampor och stearinljus. Som tur ar har jag Erika som ar lugnare och mindre orolig an jag, utom nar det verkligen galler och katastrofen ar dar da ar jag handlingkraftig och jag ar i botten stabil och stark, tack gode Gud for det…

Det kommer att vara omöjligt att flyga over elden for att slappa vattnet som man tidigare har gjort sa brandmannen måste alla arbeta till fots inatt. Och hur kan man slacka en eld da vinden blåser med orkanstyrka? Gettyeldsvadan ar, trots att det har varit ganska vindstilla, bara 15 procent under kontroll.

Vart hus ligger pa gransen till obligatorisk evakuering, och vi ar i en sa kallad gul zon dar evakueringsordern kan ga ut mycket snabbt men ännu har vi inte hort något alls mer an generella varningar pa nyheterna. Jag far meddelande pa telefonen av polis och brandman och det var sa jag väcktes klockan 2.30 i förrgår natt av en hog signal pa telefonen och ett textmeddelande att vi skulle förbereda for evakuering.

Jag har varit nara att självmant lämna huset idag och låtit mamma laggas in pa sjukhus for jag ar dödligt rädd for orkaner, att fönstren ska blåsa in eller att stora trad runtomkring oss kan falla pa huset. Och den största faran med eldsvadan som inte ar sa långt härifrån at att lösa glödande partiklar kan flyga miltals från branden och landa var som helst och skapa nya brander.

Det brinner överallt i Kalifornien bade i norr och syd, och vi lever just nu i en ”state of emergency.” Jag tror att jag har sett for mycket pa nyheterna for det har fatt mig mycket illa till mods. Det ar klimatförändringarna med ”global warming” som bar skulden till hur mycket farligare det ar att leva nu.

Och tankarna gar till tidevarvens slut, att vi alla kommer att do och speciellt inatt da naturkrafterna eld och vind verkligen inte ar pa var sida. Men Gud ar det, han ar verkligen dar for oss i alla livets lagen – nu skriver jag pa engelska…

”do not be anxious about anything, but in everything, by prayer and petition, with thanksgiving, present your request to God, which transcends all understanding, will guard your hearts and minds in Christ Jesus (Philippians 4:6-7).

Be for oss och tills vi hors igen, käraste vanner sa onskar jag er allt gott under himlen..

PS. Bilden ar pa mamma och mig i New York 1988.

IMG_8351

Gunilla

9
27

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00