Det kanns som om vi kommer att do inatt, eldsvada och en kraftig orkan

0V8A9890

Karaste vanner,

Oron ar det värsta just nu och det hjälper ju inte att man sitter med en kraftig förkylning som ni kanske hor om ni googlar mig Pa Expressen Tv dar jag gav en intervju igår gällande den har fasansfulla Gettyeldsvadan. Denna mest fasansfulla branden har skakat aven oss har i Pacific Palisades dar största delen av var ”beach town” ar evakuerad. Vinden blåser västerut och ikväll varnar man for extrem vindstyrka upp till 80 miles per hour, vilket ar orkanstyrka. Denna orkan (Santa Ana winds) kommer att fortsatta minst 36 timmar och fuktigheten kommer att vara sa lag som 2-3 procent. Man har for första gången i historien gatt ut med en ”extrem rod flagga varning” och man har pa flera stallen förberett att stänga av elen pga risken for brander. Detta innebar att vi far sitta i mörker och vi har förberett oss med flicklampor och stearinljus. Som tur ar har jag Erika som ar lugnare och mindre orolig an jag, utom nar det verkligen galler och katastrofen ar dar da ar jag handlingkraftig och jag ar i botten stabil och stark, tack gode Gud for det…

Det kommer att vara omöjligt att flyga over elden for att slappa vattnet som man tidigare har gjort sa brandmannen måste alla arbeta till fots inatt. Och hur kan man slacka en eld da vinden blåser med orkanstyrka? Gettyeldsvadan ar, trots att det har varit ganska vindstilla, bara 15 procent under kontroll.

Vart hus ligger pa gransen till obligatorisk evakuering, och vi ar i en sa kallad gul zon dar evakueringsordern kan ga ut mycket snabbt men ännu har vi inte hort något alls mer an generella varningar pa nyheterna. Jag far meddelande pa telefonen av polis och brandman och det var sa jag väcktes klockan 2.30 i förrgår natt av en hog signal pa telefonen och ett textmeddelande att vi skulle förbereda for evakuering.

Jag har varit nara att självmant lämna huset idag och låtit mamma laggas in pa sjukhus for jag ar dödligt rädd for orkaner, att fönstren ska blåsa in eller att stora trad runtomkring oss kan falla pa huset. Och den största faran med eldsvadan som inte ar sa långt härifrån at att lösa glödande partiklar kan flyga miltals från branden och landa var som helst och skapa nya brander.

Det brinner överallt i Kalifornien bade i norr och syd, och vi lever just nu i en ”state of emergency.” Jag tror att jag har sett for mycket pa nyheterna for det har fatt mig mycket illa till mods. Det ar klimatförändringarna med ”global warming” som bar skulden till hur mycket farligare det ar att leva nu.

Och tankarna gar till tidevarvens slut, att vi alla kommer att do och speciellt inatt da naturkrafterna eld och vind verkligen inte ar pa var sida. Men Gud ar det, han ar verkligen dar for oss i alla livets lagen – nu skriver jag pa engelska…

”do not be anxious about anything, but in everything, by prayer and petition, with thanksgiving, present your request to God, which transcends all understanding, will guard your hearts and minds in Christ Jesus (Philippians 4:6-7).

Be for oss och tills vi hors igen, käraste vanner sa onskar jag er allt gott under himlen..

PS. Bilden ar pa mamma och mig i New York 1988.

IMG_8351

Gunilla

 1. Det er fryktelig! Takk for at du deler dette med oss. Jeg tenker alltid på dere når jeg ser på nyhetene om brannene😢. Du er sterk. Jeg hadde fått panikk. Ønsker dere alt godt! ❤️❤️❤️🙏

  1. Kara Siv-Tone, tack for att du bryr dig om oss. Kram, Gunilla

 2. Gudrun skriver:

  Jag hoppas du/ni förstår att alla i din fina familj är med oss i tankarna, (även djuren så klart) och vi håller tummarna och hoppas på ett lyckligt slut ❤ För oss som inte varit med om nåt så här traumatiskt är det nog svårt att sätta sig in i hur stor press ni lever i just nu. Du gör det otroligt bra som trots det klarar att hålla ihop familjen och planera för avfärd om det skulle behövas. Stora kramar till er alla. Vilket fint kort på dig och din mamma. ❤❤❤❤❤🙏🙏🙏🙏🙏

  1. Tack kara Gudrun, jag uppskattar dina ord, kram Gunilla

 3. Jag önskar så att jag kunde göra något konkret för dig och de dina… ber såklart för er och tänker mycket på er! Du är ett föredöme med din styrka och ditt mod. Filipperna 4 är bra och ger tröst… Bibeln är underbar som manual till livet. ❤❤❤❤❤❤

  1. Kara Ami, det racker med att du skriver har. Stort tack, kramar, Gunilla

 4. Ge aldrig upp gunnilla du har lyckas ta hand om din kära mor vem gör enns det. Försök lämna huset försök få mor på ett sjukhus du är stark och har kraft kvar… jag har tankarna hos er ni överlever med guds hjälp gud är din vän. Jag är en sann vän love zack

  1. Tack for att du alltid svarar, kara Zack, kram, Gunilla

 5. Jag är så.illa berörd och ledsen 😭😭 lämna huset i tid ditt liv är viktigaste försök ge mor till sjukhuset så hon är trygg det kommer gå gud hjälper er love you my friend. ❤❤❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..