ANNONS

En bobcat, Lynx rufus satt i min tradgard pa blanka formiddagen

Karaste vanner,

Mycket far man vara med om nar vi bor som vi gör har i djungeln, fastan det ar ju i alla fall ett tatt befolkat område. Detta var ytterst osannolikt och jag vet inte vad som hander med naturen… Mitt pa blanka formiddagen satt en statyliknande jattekatt, en Lynx rufus, en otroligt vacker bobcat och stirrade framfor sig, den satt alldeles intill en av mina parisiska lampor pa gräsmattan narmast koket. Jag stod i hallen och tittade ut.

Första tanken var – Har någon satt en staty i var trädgård? Jag trodde verkligen inte mina ögon.

Sedan rörde den pa huvudet men motte fortfarande inte min blick, den sag mig inte. – Jag måste ned i sovrummet tänkte jag och hämta telefonen eller min Canon kamera. Fasen att jag inte hade telefonen i handen som jag oftast har nuförtiden. Jag måste ha en bild pa katten, men sa tänkte jag om. Jag var rädd att den skulle vara försvunnen nar jag kom tillbaka och jag ville ju försäkra mig om att den gick ut från egendomen.

Plötsligt reste den pa sig och började sa sakteliga men med mycket smidiga steg ta sig upp pa berget och sedan stannade den och borjade ga i riktning mot trappan. Da gick jag ut och började klappa hart i händerna for att den skulle ta sig ut, vilket den var smart nog att fatta,  den vande igen och började ga med mer hastiga steg mot öppningen i staketet som jag NU MASTE FA LAGAD.

Har vid lampan satt bobkatten… Denna erfarenhet gör att jag kommer att vara ytterst noga med att vilda djur inte tar

0V8A9107
Scooby och det ar med rädsla som jag nu tar med honom ut och absolut inte i mörkret. Da far han hellre kissa och bajsa inne an att han kan bli tagen av bade bobkatter och cayotes. Fyra vilda djur pa var tomt pa mindre an en vecka!! Jag tror de känner lukten av Scooby och av vara vildkaniner. Vad tror ni?

Har ni några rad vad galler detta? Ni kan skriva antingen har eller om ni följer mig pa Instagram,  thegunilla heter jag dar.

Har gick vilddjuret från lampan, uppför berget och slutligen ut genom öppningen som ni ser i staketet.

0V8A9108

Varmaste hälsningar från en uppskakad,

Gunilla

2
13

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00