Skäms alla ni som kritiserar för att jag firar mamma

Hej kära vänner,

Mamma fyllde 94 år i tisdags och det har varit en otrolig kalabalik på min Instagram eftersom jag la ut en video då mamma inte ville ha sin fina födelsedagstårta efter att jag, alla vänner och Erika sjungit och hurrat. Folk har uttalat sig om att det är SYND om mamma som måste ”utsättas” för festligheter när hon är gravt dement.

Img 9636.jpg

Det kanske inte är någon tillfällighet att de som skriker högst är undersköterskor och andra inom vårdyrket.
Är inte det typiskt? Dessa och andra ser väl hellre att mamma särbehandlas så till den milda grad att hon ingenting får göra som livar upp.
Att vara dement innebär inte att man har dött.

Img 9588 facetune 20 02 2020 13 00 13.jpg

Jag räddade mamma från en garanterad för tidig död på henne 85års dag då Erika (då åtta år) och jag och min gode vän Tommy Carlsson (en f.d. boyfriend) tog ut mamma från demensboendet på Humlegården i Vingåker. Hon hade placerats där mot min vilja och min vetskap då min ärkefiende Inger Malmqvist, överförmyndare i Vingåkers kommun (vilken jag f.ö. har många andra historier att berätta om) ordnat så hon flyttats från korttidsboendet (där jag placerat henne) till demensboendet.
Som många kanske minns så anklagar jag Vingåkers kommun för mord. Mamma dog inte, men hon hade dött om jag inte räddat henne i tid.

Afterlightimage.jpg

Img 9559 facetune 20 02 2020 12 41 24.jpg

Jag ringde till korttidsboendet varje dag, och under ett par dagar lät sjuksköterska väldigt konstig, tills en dag då hon talade om för mig att hon inte kunde ljuga mera. Jag blev rädd, och trodde att mamma hade dött, men hon meddelade mig att hon inte hade velat tala om för mig att mamma inte längre var på korttidsboendet och att hon hade flyttats mot min vilja till demensboendet på Humlegården i Vingåker. Jag blev rasande, och nästa dag satt Erika och jag på ett plan till Stockholm. Detta demensboendet är fruktansvärt och man låser in de sjuka i små rum.

Afterlightimage 1.jpg
Img 9668 facetune 19 02 2020 08 21 51.jpg

Ingen djävul, inklusive mammas godman, Christina Hallin, informerade mig om att mamma inte åt någon som helst mat.
Sanningen är att ingen brydde sig om att se till att hon fick i sig den näring hon behövde.

Jag kom hem till jul 2010 och fick min hittills störta chock! Mamma var mycket svag och sjuk och vi fick direkt in henne på korttidsboendet i Vingåker.
Jag lovade och svor att jag skulle ta med henne tillbaka till Los Angeles så fort hon började må lite bättre. Vad jag inte förstod var att hon aldrig kunde bli så bra som hon var innan svälten. Hon var bara en skugga av sitt forna jag.
Att förlora 30 kg på två månader är livsfarligt. Matning och blöjbyten har varit en del av min vardag de senaste nio åren.. Glamoröst, eller hur?

Afterlightimage 2.jpg

Mamma har alltså levt i över NIO år eftersom vi nu firade hennes 94:e födelsedag med mina kära vänner. Men ändå finns det personer som har mage att kritisera mig för att fira mamma. Vet hut!
Kritisera den MÅNGFALD av personer som låter sina föräldrar och anhöriga dö en för tidig död istället. Kritisera dem som överger sina sjuka släktingar och speciellt sina föräldrar. Kritisera dem som inte har ett samvete och hjärta!
Slutligen vill jag passa på att tacka alla goda vänner och alla mina fantastiska fans som verkligen förstår mig och stöttar mig i alla lägen.
TACK från djupet av mitt hjärta.

Afterlightimage 3.jpg

God bless you,
Gunilla

 1. J Uska skriver:

  ♥️Du är så fin mot din mamma♥️

 2. Linda skriver:

  Idag kom den fina röda Valentines lampan❤️
  Tusen tack Gunilla min dotter kommer bli glad när hon kommer hem idag från skolan.
  Stor kram från oss alla till er❤️❤️❤️

 3. Sofia skriver:

  Man kan säga vad man vill om The Gunilla. Men att hon älskar sin mamma och gör allt försatt hon skall handen bra, kan ingen ta ifrån henne.
  Man ser också i din mammas blick hur mycket hon älskar dig tillbaka

 4. Zack skriver:

  Kära du😘 det är sjukt så folk ska hålla på som jag skrev på instagram det är riktiga idioter och ingen kan göra samma jobb som du😘😘😘 din kära mor lever begrund dej och så jäkla hemst det hon fick utsättas för på ålderdomshemmet det är vanligt i sverige där vården har blivit helt värdelöst. Du är bäst jag tänker på dig kära gunnilla du är underbar😘

 5. Du gjør noe som du skal være stolt over, vet ikke om noen som er der for sin mamma slik som deg.🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..