ANNONS

Doden har ingen ficka

IMG_0746

Alskade vanner,

Det ar mycket farliga tider vi lever er och de som inte tar Corona viruset som ett allvarligt hot mot vara liv borde sparras in, FANGSLAS! Jag ar sa glad att jag har fatt igång en debatt pa min Instagram sida (thegunilla) men jag vill skriva lite mer utförligt har. Pa bilden ovan ser ni Erika vars skola har stängt pga av COVID-19 viruset som utgör ett stort hot for gymnasieeleverna och for oss alla levande varelser pa jorden, inklusive djuren. Men tro nu inte for en sekund att hon har semester trots att skolan har stängt… Pa måndag börjar ett lika hart och krävande schema som om det vore i skolan, men online dar man träffas pa samma tider, med samma lärare och man kan se allas ansikten, det kallas Zoom. Har ni det i Sverige?

Jag undrar varför ska Sverige vara ett av de fa lander i västvärlden som inte tar Corona viruset pa allvar? Jag vet ju sedan lange och av egen erfarenhet att livet inte ar vart mycket i Sverige da man inte längre ar arbetsför. De gamla, sjuka,  speciellt de dementa föses in som boskap i små kalla rum dar de far sitta och självdö och ofta förvägras bade näringsrik mat och medicinsk hjälp…

Amz 8783 1.jpg

Foto: Anna Maria Zunino Noellert

Nar det galler barnen sa ar det min uppfattning att de INTE borde tillåtas att ga till skolan. De ar mycket riktigt inte i riskzonen for de som dör i viruset MEN de kan vara kraftiga smittobarare. Ju yngre barnen ar desto svårare blir det ju att hålla koll pa att de inte ror sitt ansikte att de tvättar händerna etc. Barn har ju for vana att röra vid sina ansikten, torka eller peta sig i näsan eller gnugga ögonen och hur kan man veta vad alla barn gör med sina hander? Jag har fatt manga kommentarer pa att skolorna inte borde stängas som de gjort i största delen av USA och i vara grannländer. Att stänga skolorna i Sverige, enligt manga, ar onödigt eftersom barnen inte kommer att fara illa om de blir sjuka och att de inte tillhor riskgrupperna for de som dör i viruset. Visst ar det sant att hittills har inte barnen inkluderats i några riskgrupper men deras föräldrar da och deras föräldrars föräldrar, raknas inte dom? De kommer ju att bli smittade av barnen.

Och sa kommer tjatet om pengar, att man inte har rad att stanna hemma med barnen och att vårdpersonalen behovs till de äldre och de sjuka och dom kan ju inte lämna sina barn hemma ensamma. Men om barnen drar hem smitta da? I sa fall ar ju vårdpersonalen direkt farlig for de äldre och de sjuka, eftersom de kan vara smittade. Testar man vårdpersonalen for att se att de inte bar pa smittan? Skulle inte tro det?

I det har laget bor svenska staten INTE spara pengar, nu ar det dags att dra in pa något annat och vara generös mot det folk som behovs i samhället, som exempelvis vårdpersonalen. Vi ar i ett seriöst krisläge. Och man måste handla NU, inte imorgon for imorgon kan vara försent! Döden har inga fickor. Det finns ingen botten pa en ficka da döden lurar runt hornet. Förstår ni vad jag menar? Ar Sverige sa utfattigt sa de inte kan, till skillnad av vara grannländer, hantera den har krissituationen da LIV ar i fara? Detta ar en fundamentalt sa viktig fråga sa hela svenska folket skulle KRAVA ett svar omedelbart. Döden har inga fickor! Det galler att  testa, testas och försöka vara saker pa att man inte ar en smittobarare och att barnen inte drar hem det elande vi alla fruktar.

Det ar nara pa att jag önskade att jag vore statsminister for da jadrar anamma skulle ni fa se pa action. Att ha liv pa sitt samvete badar inte gott for det ar precis vad som kommer att handa om inget GORS NU och jag menar NU idag for att motverka spridningen av denna farsot som härjar pa var jord.

Detta halsar en upprord men valmenande,

Gunilla

17
14

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00