ANNONS

Katastrof efter katastrof pa vag till fortet

0V8A9753
IMG_4548_Facetune_09-05-2020-18-24-25

0V8A9763

Kara vanner,

Det har forkortade kapitlet ar amnat till min självbiografi ”The Gunilla”.

Jag kan inte minnas en resa som blev mer komplicerad och med sa manga hinder som nar Erika och jag skulle aka till Frankrike i början av juni manad 2019. Detta var fjärde gången som vi reste från LA till fransmannens vackra land for att medverka pa Fångarna pa fortet. Erika har varit med och tävlat två ganger och jag nu hela fyra ganger. Man brukar saga tredje gången gillt men for mig blev det fjärde gången gillt därför det var första gången som mitt lag vann pa Fort Boyard. Pa ett satt var det ett mirakel att vi for huvud taget kom fram i tid efter alla strapatser vi fick ga igenom.

Erika och jag anlände till LA flygplatsen i ganska god tid for ovanlighetens skull. Jag hade som vanligt haft enorm separationsångest for att jag var tvungen att lämna lilla mamma. Men vi hade en bra caregiver sa jag var ju tvungen att slita mig från mamma. Det ar alltid det svåraste jag har nar jag ska resa någonstans. Man far nästan panikångest av tanken pa att det ar sista gången jag ser henne. Men sa ber vi en bon tillsammans och da gar det over.

-Er dotters pass har gatt ut, snaste den snorkiga kvinnan vid incheckningsdisken pa Norwegian Airlines till Paris.

-Det har det inte, svarade jag. Det gar ut om några månader.

-Just det, svarade hon. Det far inte ga ut inom en 90 dagars period, det ar reglerna.

Efter mycket dividerande fick vi ge oss. Det var tydligen inte meningen att jag skulle tavla den har gången i Frankrike, men jag hade ju skrivit kontrakt och tagit emot fina flygbiljetter. Nu fick jag köpa nya biljetter med – Tahitian Air – utav alla flygbolag darfor deras flyg passade tidsmässigt, men vi kunde ju inte resa utan ett giltigt amerikanskt pass for Erika. Linn, for Jarowsky produktion som väntade pa hotellet i Frankrike var mycket orolig och vi talade fram och tillbaka pa telefonen.

Jag var tvungen att lösa det pa något satt, eftersom jag dessutom kände mig skyldig till att inte ha varit mer uppmärksam gällande Erikas pass, men da fick jag en ide’ – var kara van prästen, Hasse,  känner ju den svenska konsuln nere i San Diego. De kan ge Erika svenska resehandlingar! Vilken tur! Inom kort hade vi sålunda bestämt att Erika skulle fa ett temporärt svenskt pass i San Diego tidigt följande morgon da konsuln själv erbjöd sig att öppna kontoret mycket tidigt for var skull och assistera oss.

Sa det vara bara att pressa sig upp i ottan följande morgon och satta sig med allt Frankrike och Sverigebagaget i bilen och kora ned till San Diego i lite högre fart an vad som ar tillåtet. Vara semesterdagar i Paris hade ju nu brunnit inne sa nu gällde det bara att gora det basta av situationen och försöka ta sig i tid till nästa plan som gick vid 14.00 tiden pa eftermiddagen.

Konsuln fick fram papper pa Erika som vi skrev under och i ilfart satte vi oss i bilen for att kora till LAX flygplatsen da telefonen ringde.

-Ni maste komma tillbaka, jag skrev ar 2018 pa intyget! Konsuln var upprörd.

-Oh, nej, vi vande direkt tillbaka och det var ju tur att misstaget upptäcktes sa snabbt annars hade det ju varit kort ännu en gang pa flygplatsen.

Nu brann det i alla fall i knutarna och jag fick kora mycket fortare an vad som var tillåtet och sa var det ju problemet med bilen. Vad gör vi med bilen val framme pa LAX? Vi kunde ju inte parkera den någonstans och vi hade ju verkligen inte tid att kora hem den.

-Vi ringer Sandra,  men Erika trodde inte de skulle slappa allt de hade pa gang och komma och hämta bilen, men det gjorde Sandras man Dakota. Som en räddare i noden motte han upp oss vid Tahitian Air och tog blixtsnabbt bilen efter att ha ställt vara vaskor pa en barares bagagevagn. Sedan med andan i halsen sprang vi till incheckningsdisken bara for att till var stora förfäran fa meddelat.

-Vi har bara en plats kvar pa planet till Paris sa den, säkert medvetet arroganta kvinnan bakom disken till Air Tahiti.

-Men det ar omöjligt, jag har två fullpris biljetter i business klass och jag kan inte skilja mig från min dotter som ar minderårig.

Men det fanns absolut inget som hjälpte att overtala denna Air Tahiti manniska eller hennes chefer att satta oss bada pa planet som vi hade full rättighet till. Vi var inte sa försenade, det fanns tid att checka bagaget sa det var inte problemet. De hade helt enkelt gjort ett fel och överbokat planet.

-Jag dor, klagade jag till Linn som var pa spant standby och undrade hur allt hade gatt. Nu var det inte långt kvar tills jag skulle tavla pa fortet. Erika skulle inte vara med den har gången och det var säkert skönt for henne for den har stressen kunde ta kal pa vem som helst.

-Vi kan ordna en biljett at er dotter imorgon, snorkfia pa Tahitian var igang igen

-Hon ar minderårig vrålade jag och låtsades att vi inte bodde i LA. -Skulle du lämna ditt barn ensam i LA.

Alla alternativ de erbjöd oss vad gällde var flygresa kom fram försent till Frankrike alla utom ett genom San Francisco men det innebar en väntetid i fem timmar dar.

Jag pratade med älskade Patricia, casting direktor for Jarowsky och min nara van och hon peppade mig och sa att jag klarar det har varpa vi satte oss pa flyget till San Francisco som sedan skulle ta oss vidare till Bordeaux som lag narmare La Rochelle an Paris. Vi skulle komma fram mycket sent till kvällen till hotellet och om allt gick vägen kunde jag pa min höjd fa fyra timmars somn innan jag skulle tavla. En trevlig tjej från produktionen kom och hämtade oss pa Bordeaux flygplatsen och med stor aptit at vi middag pa en bra fransk restaurang.

Vad som räddade mig att jag kunde stalla mig upp följande  morgon, efter att kanske ha fatt tre timmars somn, var att jag hade fatt sova lite pa planet trots att vi nedgraderas från business klass till economy premium… Vilken resa! Men det var bara att skaka av sig obehagligheterna och slanga sig pa bussen och sedan pa båten till fortet och resten vet ni ju redan eftersom allt förevigats pa film och tack vare Farao Groth och Thomas Wassberg kunde vi fora vart lag till seger.

AfterlightImage
0V8A9722
0V8A9751
IMG_4591_Facetune_09-05-2020-23-43-37
0V8A9783
IMG_6356_Facetune_11-06-2019-13-13-51
IMG_4599 4
IMG_4600 4
Sista bilden ar från restaurangen i Bourdeaux

2
17

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00