ANNONS

Mamma var annu en gang mycket nara doden del 2

Karaste vanner.

IMG_5615

IMG_5636

IMG_5568_Facetune_30-05-2020-22-43-08

Hoppas att ni alla mammor hade en underbar Mors Dag i sondags. Vi, har i USA har ju som bekant var Mors Dag den 10 maj och det var kort efter det som mamma blev ordentligt sjuk, sa sjuk att vi trodde vi skulle mista henne. Det ar klart att nar man ar 94 ar sa kan allt handa mycket snabbt och jag lever efter mitt motto i livet – Lev varje dag som om det vore din sista dag. Men liv aven varje dag med vetskapen om att livet varar for evigt! Las gärna artikeln i Aftonbladet – lank har nedan!

AfterlightImage

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/MRKlEo/gunilla-persson-om-att-ta-hand-om-mamma-varit-valdigt-sjuk

Det ar alltid litet farligt att ha sin föräldrar pa hospice, vi har verkligen inte samma mal. Hospice vill underlatta ett dodsforlopp och jag vill att hon ska överleva allt som gar att botas. Det enda som jag ar tveksam om ar CPR, vad det nu heter pa svenska – att försöka starta ett hjärta som har stannat. Jag tror att Gud har tagit hem dig om hjärtat stannar vid hog alder.

AfterlightImage

Att man inte vill spendera mycket pengar i hospice ar också vanligt. Ju längre en manniska lever desto mer pengar forlorar hospice. Anda var jag tacksam att hon fick dropp och att man gav henne antibiotika sprutor och att jag har en syrgasmaskin vid behov. Mammas lungor ar starka Gudskelov sa syrgas har aldrig behövts.

Daremot sa ar vi ju radda att fa in Covid 19 från personalen som kommer hit, sjuksköterskor och vårdgivare och nar mamma hostar sa tror vi direkt att hon har det. En manlig sjukskötare försäkrade mig att om hon hade Covid 19 sa skulle det inte rada något tvivel om det. Hon skulle snabbt bli ”grönsak” och skulle vara mycket sjuk med lungor som inte var klara. Sjukskotaren trostade mig och menade att hostan var bra. Det ar bevis att hon har kraft att sta emot och hosta om någon saliv hamnade i luftstrupen.

AfterlightImage

Jag minns en av de sista nätterna da mamma skulle fa en antibiotika spruta och sköterskan inte ville ge den därför att man ville avsluta vaket da mamma blivit bättre. Man ville lagga om tiden sa hon kunde fa sprutor pa dagen da schemalagda en timmes sjuksköterske besök var planerade istället. Men det var ju inte bra, man måste ju ta antibiotikan pa samma tid for att fa största effekt sa jag fick insistera sa hart jag kunde utan att tappa humöret och det funkade sa jag fick en vaknatt till.

Mamma har tack gode Gud overlevt ännu en gang och vi ber att  hon far leva genom denna Covid 19 sa att hon kan,  nar Gud val tar hem henne, fa en värdig och fin begravning…  Som det ar nu vagar vi inte aka till Sverige av skal som jag inte vill namna har.

IMG_5618

Erika vill sa garna atervanda till Hogsjo som har blivit ett favoritstalle for henne, men vi ska nog hitta en annan underbar plats att resa till runt hennes 18-ars dag i augusti. Kanske blir det Hawaii som inte har drabbats sa hart av Corona. Jag kan inte fatta att jag aldrig varit pa Hawaii trots att vi bor sa nara och att det ar ett vanligt resmål for LA bor. Men vi har alltid akt till antingen Mexiko, New York och Europa istället. Men Hawaii har aldrig gjort någon jag känner besviken sa det ar mycket möjligt att kosan styr dit i mitten av augusti.

Jag hoppas att ni har en lugn och fin vecka och jag hoppas av hela mitt hjarta att ni haller er friska och krya.

De varmaste hälsningar,

Gunilla

3
25

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00