Bebis fixerad och jag ropar varg!

Var på mvc idag, lyssnade på hjärtljud, mätte mage osv. Bebisen är fixerad nu! Jag tog det som ett tecken på att jag kommer föda vilken dag som helst. Sedan gick jag hem och googlade och fick info om så många som väntat trean och den hade fixerat sig i vecka 33 och 31 och 35 och sedan hade bebis kommit i typ vecka 50. Inte en enda hade haft en bebis som fixerats och sedan fötts.

Okej jag plöjde inte HELA internet. Men ändå.

Jag har ju haft molvärk i två-tre dagar och säger till Mattias att det KAN vara på gång, varje kväll. Risken finns att Mattias typ somnar om eller nåt när det väl är dags på riktigt. Mvh ropar varg.

Här kommer en bild från tidigare i veckan, var så goda:

 1. Mia skriver:

  Waldo är vår ende bebis som överhuvudtaget fixerats och han föddes ju på 38+3… (Wollmar var inte fixerad ens när jag kom in på förlossningen och wilfred fixerades aldrig innan snittet). Jaja, man vet ju aldrig något om något när det kommer till födslar. Men snart har ni bebisen! 😍🤗

  1. Jaaaa! Snart!! Ändå så kul att höra om andra och försöka räkna ut hur lång tid det handlar om haha!
   ❤️❤️🤗

 2. Hahah asså vi är på precis samma ställe… är i v 40 med tredje ungen (bf mån 17/6) och jag känner känner igen mig så mkt. Det där med ”vattnet går!!” 10 ggr om dagen de senaste två veckorna, check! Trycket neråt på ett sjukt sätt, check! Bebben fixerad och öppen 1 cm i tisdags hos bm, trodde det skulle börja PÅ DIRREN!! SPRANG in på Ica och köpte värsta godispåsen men ja, nu är det ju lördag och allt är som vanligt. såklart kan man gå i typ 200 veckor öppen en cm som omföderska enligt inetnetz alla supermammor 🤓 lycka till till oss när (om??) ungarna väl kommer!!

  1. OMG! Jag hade checkat in på Förlossningen och intagit förlossnings-pose om de sagt ”1cm öppen”!!!

   Du måste rapportera!!!!

   Kram!

  1. Sara skriver:

   Haha stor igenkänning! Har BF med min trea IMORGON o har varit öppen 2cm (!!!) i tre veckor, konstant tryck åt alla håll, klockade värkar var 15e minut förra helgen, sen försvann de bara?! Jag tänker på allvar att detta kan vara den där bebisen som ALDRIG kommer ut! Jag är redo! Denna kroppen har gjort sitt nu! Kom ut käre bebis!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Schemalägga liggandet?

Lisa och jag har släppt podd!! Vi rivstartar med ämnet sex. Något vi verkar ha lite problem med att prata om, så det var ju lägligt att börja med?!

Vi pratar om sexlust, eller kanske ännu mer sexbrist? Graviditet, schemalägga liggande och ”det omvända förlossningsminnet”.

Podden heter Momsplaining och ni hittar den på Spotify och Acast just nu. Alldeles snart hoppas vi att itunes/podcaster ska jobba på lite snabbare och få upp den också!

Avsnittet är 30 minuter långt och Jeannette var ett klippgeni som fick ihop allt vårt asgarvande till något lyssningsbart!

Vi har fått så fin respons också!! Kolla!!!

Vi kände att vi kanske borde lägga ner poddandet nu. Vi har liksom varit på toppen, nu kommer vi inte längre. Efter solsken kommer regn och så vidare …

 1. Ebba skriver:

  Hahahaha har inte lyssnat än (ska såklart nu direkt) men as kul att nån skakskrattat på morgonbussen!!!?!?!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Fixa mysstämning till helgen!

Tipsen ni inte kan vara utan! Såhär fixar ni hemmet till maximalt mysigt inför helgen!

1. Enklaste sättet

Är det lite stressigt? Då är detta bästa tipset! Här tar ni fram allt ni har. Lyft ut lådor och vänd dem upp och ner. Töm bokhyllor. Dra med armen inifrån garderobshyllan och ut. Allt ska synas! Vad har man annars så mycket saker för??

Obs! Viktigt är att skrivbordet inte blir helt tomt, använd helst andra saker till golvet och fyll på över hela skrivbordsytan.

2. Fönsterfokus

Vad vore en utsikt utan perfekt inramning? Sådant som ger extra mys är toalettrullar, häng gärna upp en eller flera på lampor. Blanda olika stilar/användningsområden – dvs till exempel nässpray, frystejp, pyssel och doftljus. Ställ gärna fram flaggan såhär i avslutningstider.

3. Strössla stora ytor

När det mesta hamnar på golvet kan det bli tomt på bord och liknande områden. Stora ytor att fylla. Vad göra?!?! Oroa er icke! Gummisnoddar är en räddare! Så otroligt många som kan spridas ut väääldigt mycket. Var inte rädd att ta i!

Även pussel (bild 2 nedan) är effektivt för att spridas ut snabbt på tom yta.

Här ser ni också den återkommande toarullen. Kan ju aldrig bli fel! För tankarna till toalettbesök och annat mys!

4. Kontraster

Grönt är skönt! Jo visst, men man kan också bli grön-blind om man bara har det frodigt överallt! Det är sant! Därför rekommenderar jag kontraster. Låt ena blomman vara full med blad och grönt, låt den andra vara mer obalanserad – något som tar tankarna till nakenhet.

Närbild. Sträva efter att ha blad som skiftar i grönt, ljusgrönt och brunt.

5. Sitt vackert!

Vad kan vara mysigare än att sjunka ner i en fåtölj och landa mjukt på strumpor och lakan?! RÖR DEM INTE! När de legat där en vecka så blir det liksom ännu bättre, skrynklor och veck dyker upp och förökar sig. Fyll gärna på så snart du har chans!

Det var allt för idag! Hoppas ni lyckas få till något av allt detta mys i helgen!

LYCKA TILL!!

 1. Vi hade ca tretusen triljoner loombands. Lillebror fixade överraskningsmys genom att sprinkla dem i hela huset.
  Samt över studsmattan. För att förstärka effekten hoppade han ut dem i gräsmattan.
  Otroligt färgglatt!

  Ska bli extra mysigt att plocka upp dem från gräset imorgon bitti. Så härligt att få ta med sig den sköna fredagsfeelingen in i helgen.

  1. Men eller hur?!? Så skönt när man får planerna gjorda åt en liksom!!

 2. Alltså nu känner jag mig så lyckad! Jag har fixat samtliga mys hemma hos oss! Vilken härlig helg vi ska ha 😂😂😂

 3. Annika skriver:

  Skrattar så jag gråter, förmodligen pga 1) rolig text men också 2) så extremt hög igenkänning😂 dessa satans toalettrullar! Pyssel, pennor, papper och glitter på skrivbord! Aaaah! Jag blir gaaaaaaaalen!

  1. 😂😘😘
   ALLA PRYLAR ÖVERALLT!!! Och då är jag ändå stökig person själv!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..