ANNONS

Felläsning

/

Kom att tänka på när jag var liten och det stod råkost på skolmatsedeln varje dag. Jag väntade och väntade men aldrig fick vi någon ost. Så besviken.

Tog flera år innan jag insåg att det inte var någon ost jag skulle få. Bara lite rårivna morötter.

Har ni missuppfattat något sådär i text? Please berätta!

Och på tal om ost…får ni denna bild. En helt sann bild av när Märta sa att hon älskade mig för första gången. Mig och jättemycket annat.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Sociala baksmällans återkomst

/

Eller ja. Den försvann väl aldrig riktigt. Men den är tillbaka med besked.

Kombinationen 1. splittrad hjärna som ALLTID tänker på flera saker samtidigt, 2. sömnbrist och 3. enormt sug efter vuxna samtal blir liksom… en utmaning för lilla psyket.

Jag är sååå glad att hänga med kompisar, bekanta, grannar … vuxna, att jag babblar och babblar. Och avbryter lite för mycket – måste ju passa på att prata HELA tiden innan nån vrålar MAMMAAAAA och medan jag fortfarande har tråden kvar i huvudet…

Men tråden slinker undan och jag tappar den och pratar om nåt annat och nåt tredje och sedan den där grejen och oj vad är det där och jag tänkte på det här förresten såg du det där… osv.

Kanske är det inte hela världen. Sällan är det ju det. Oftast är man bara lite väl hård mot sig själv. Vem bryr sig så mycket om ens beteende som en själv? Ingen.

Men det skiter ju sömnbristen i. Och den splittrade hjärnan. Nej nej. De ska ÄLTA OCH VÅNDAS.

Förslag på sms att skicka efter häng:

Förlåt att jag avbröt 100 ggr!

Nästa gång ska jag låta dig prata lite också 😬

Ursäkta om jag sa jättemycket konstiga saker…

Så fint att ses! Förlåt att jag gnällde 120% av tiden …

Var så goda, bara å kåpypäjsta!

8
93

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Nu får jag igen för gammal obråkig ost

/

Jag sökte på ”hej hej vardag + bråk”. Jag brukar googla för att se vad jag gjort för illustrationer som jag kanske glömt bort. Det dök upp MASSOR om bråk med sin partner. Inget om syskonbråk.

Kom dock ihåg en jag gjort och hittade den till slut:

Här har vi den! Sommaren 2020 i en bild. Fast lite annorlunda frisyrer bara.

Alltså. Att jag inte tecknat på det temat innan beror ju på att de knappt bråkat.

MEN INGEN BEHÖVER PROVOCERAS. De tar igen ALLT nu. De har liksom tagit alla bråk och lagt i en burk och sparat dem till just den här sommaren.

Men sedan bråkade de nästan ingenting när vi var hos min syrra förra veckan. Vi gjorde nåt. Vi kom iväg. De fick träffa kusiner och bonuskusiner. Om det inte vore för Corona så skulle vi ha hängt hos mina päron i två veckor, minst. Hade jag gått miste om denna kurs i personlig utveckling då? Denna möjlighet att träna tålamod (med inte så bra resultat, men hey, det är ju sommarlov i över en månad till!), få höra min ljuvliga stämma säga samma saker två tusen ggr om dagen och KBT:a min gnällallergi (med inte så bra resultat, men se förra parentesen).

Hur gör ni den här sommaren? Vi kom liksom av oss helt. Även när de sa att man kunde resa inom landet igen så ba: jaha men vart?

Men det är ju helt okej (ändrade från ”härligt” till ”helt ok”, kändes lite mer ärligt) att vara hemma. Förutom bråken. Nämnde jag dem? Sa jag det? Att de bråkar?
Jag försöker lära av förra veckan, hur det blev bättre om vi GJORDE något. Så vi drar iväg på små utflykter nu i alla fall. Om det inte öser ner. Och med små menar jag SMÅ. Idag var vi i Sickla och köpte rosa hårfärg och poscapennor. Provade Poscapennor hos min kompis Karin i helgen och blev besatt. Det är täckande tusch! Matt! Ni hör ju!

Kolla locken som Karin gjort!

IMG_7062

IMG_7063

DETTA känner jag kan bli min terapi under bråkperioden! Och pysselstunderna kommer bli såååå roliga! DET ÄR NU DET VÄNDER! Rosa hår och poscapennor kommer lösa allt! AAAALLT!

Nu ska jag jobba klart. Sedan duscha. Sedan MÅSTE jag läsa/lyssna på min bok. Läser/lyssnar på Den underjordiska järnvägen. Har ni läst den? Hemsk men sååå bra hittills. Läst halva.

Okej. Hejdå! Vi hörs imorgon!

Berätta gärna vad ni gör för att lösa bråken. Har tänkt läsa ”barn som bråkar” för den har många tipsat om på många ställen OCH jag har den hemma. Men när jag väl lägger mig på kvällen och det INTE är bråk så är jag så opepp på att läsa om bråk.

(om ni undrar så siktar jag på världsrekord i användande av ordet ”bråk” men det tror jag ni hade listat ut.)r

(igår slog nån rekord i korv-ätning. Men jag säger såhär: mina barn var inte med i tävlingen. Då hade de vunnit.)

Okej. Nu säger jag det igen. Hejdå! Vi hörs imorgon!

8
59

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00