Järnbrist och hjärnbrist

Nu har snart hela vecka 22 passerat denna graviditet! Jag har varit så hiiimla trött senaste dagarna. Tror det beror på att min hjärna gått på högvarv, men så hade jag också lite järnbrist visade det sig på MVC idag.

Jag fick lyssna på bebisens hjärtslag och känna hur den verkligen INTE ville bli avlyssnad! Snurrade runt och sprattlade runt. Så gulligt!

Och så tog vi alltså blodprov som visade lågt järn. Lite kul att jag denna graviditet haft bättre järnvärde än under de andra då jag ändå åt kött. Jag hade föreställt mig att jag skulle ha kasst med järnet pga vegokost men så var det alltså icke! Även om det nu var lite lågt då.

Ska fylla på med järntabletter.

”Ja vad kul med järn.” säger magen.

Har också haft grav hjärnbrist. Glömde tex en deadline (som jag tack och lov av misstag blev påmind om och kunde hålla). Och tvåhundra saker till …

Igår framför nyheterna kände jag mig så trött att jag bestämde mig för att blunda en liten stund. Väcktes av mina egna snarkningar.

Nu är klockan 21 och jag försöker intensivt att komma på något skojigt avslut på detta inlägg. Eller i alla fall få in någon poäng. Men jag är ledsen hörni, det är tomt! Jag får helt enkelt blunda en liten stund här i soffan bara …

 1. Uhm du… Jag skulle skicka mail till en massa kommunchefer från kunskapsförvaltningen. Det var bara det att jag skrev konkursförvaltningen.

  Bebis går under produktionsnamnet ärtan. Min man säger att jag har ärthjärna!

 2. Åååh jag har haft så mycket problem med magen pga järntabletterna!!! Gaaah…!!! Men det blev mycket bättre när jag bytte från Niferex till Duroferon! Så om du inte redan har gjort det, så är tipset att det bli bättre av att byta sort :)

  Känner igen mig i hjärnbristen också…själv fick jag en parkeringsbot häromdagen när jag kånkade in matvarorna från bilen till lägenheten och ställde mig på parkeringsplats utan biljett. Min tanke var såklart att direkt gå ut och parkera om bilen på vår garageplats när jag fått in matvarorna, men så fort jag kom innanför dörren glömde jag bort bilen…grät enormt mycket när min man kom med p-boten dagen därpå. MVH fellow preggo

 3. Led också av järn- och hjärnbrist nyligen. Lyssnade mycket på musik för jag tyckte det var lite viktigt för bebisen i magen. Kopplade liiite för sent att musik via hörlurar inte riktigt når bebisens öron ha ha ha.

  Du får iaf längre egentid tack vare järntabletterna ;-)

  1. Hahah å men det gav säkert dig en känsla som spred sig ner till magen?

   Och helt sant med egentiden!! Ska maxa dosen!

 4. Ja har med prövat sideral forte och tkr den är bra för magen och allt, samt holistics järntabletter!! Söt är du i din kula iaf 😘

 5. Hejhej SiderAl, säger jag bara! Bästa järntillskottet, som man (jag) inte blir hård i maten av och som det inte spelar någon roll om/vad man äter/dricker till!

  1. Å det där med maten till låter ju eeextra bra! Slutsats: jag kan stå ut med att vara hård i magen, men att pausa mat i två timmar känns FÖR hårt!!

 6. Är det bara hos mig det dyker upp reklam för microlax ovanför toabilden? Man kan ju tro att det är ett samarbete. 😂😂😂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Det kallas Hell hour

Ni vet, när man bara måste ut och handla … något.

Och så har änderna en pakt med barnen…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Det värsta Maja kan föreställa sig

Försökte mig på lite ”lagom” varningssnack med barnen idag.

Jag: – … och man får inte följa med någon, även om de säger att de har hundvalpar!

Barnen besviket: – Åååå …

Jag: – Och så får man inte ta emot godis från folk man inte känner.

Maja: – Nej precis! För det kan vara lakrits!

Lakritskänslan

 1. Jag och min son har kommit fram till ett lösenord som han ska fråga om om någon han inte känner kommer och säger tex ”din mamma är på sjukhus och bad att jag ska hämta dig” eller att personen är polis eller liknande.
  Han vet att han ska fråga om lösenordet och om personen inte kan det ska han skrika och springa.

 2. När mina barn var små läste vi boken ”Nej sa lilla P” av Inger och Lasse Sandberg. Den var kanonbra om det här med att inte följa med etc

 3. Håller med Maja! Den där känslan när någon bjuder på tuggummi och sen så får man lakritssmak i heeeeela munnen. Blä!

 4. Bra Maja. Helt rätt!
  En gång när jag åkte långfärdsbuss tog jag emot en halstablett av en dam bredvid. Jag tittade inte så noga som jag brukar och det var lakrits!
  Jag började fundera på hur jag skulle få ut den ur munnen på ett snyggt sätt. Jag var väl sådär 12 år och tror att den till slut kletades fast under busssätet. Inte bra gjort, men en lakrits i munnen är inte att leka med. Haha

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..