Bloggidéer … hiss eller diss?

Jag har lite höst-nystarts-känsla ändå. Den är ju göttig tänkte jag skriva men herregud så töntigt.

Ja ja. Jag tänkte i alla fall på det här med bloggen, att det ibland är skönt med ”fasta” inlägg. Har ju testat det en massa gånger och faller alltid ur efter ett tag men tänker att jag är inte den som hajar när nåt inte verkar gå i lås. Så varför inte prova nåt gammalt?

Jag funderade på att ha stående ämnen på inläggen, och sedan även ha spontana vanliga inlägg varje dag också. Ett förslag på veckoplan skulle kunna se ut såhär:

Måndag: veckans mat (menyer för veckan, som jag brukar lägga upp)

Tisdag: tips (jag tipsar om nåt jag gillar)

Onsdag: debattdag (älskar ju att tycka saker men får sällan ändan ur. Har ju kört debattonsdag förut och det var lite kul att pressa fram även om det var svårt också…)

Torsdag: lista (sådana där listor som blöggare pysslar med titt som tätt som nog allra mest är roliga att skriva …)

Fredag: fredagsfunderingar (sånt där meningslöst som snurrar i huvudet)

Och helgen är fri!

Skulle man gilla sånt här upplägg? Rutin- och schemamänniskan i mig går ju igång på detta. Tänker att man som läsare kan få lite mer vad man vill då? Typ man kanske inte gillar tex menyerna och då skippar man att gå in här på måndagar, men man älskar listor och kikar då alltid in torsdagar.

Vad tror ni? Mest kul i planeringsstadiet eller tumme upp?

En fredagsfundering jag kan ha varje debattonsdag?

 1. 👍
  Älskar din blogg, variationen av högt och lågt. Ser ut att bli en toppenblandning det där 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Vad finns i min fruktskål?!

Maja kom just upp med växtvärk. Jag masserade benet och trodde hon somnat när hon plötsligt tittade upp och frågade oroligt:

– Vad gjorde ni?

Jag: – Va?

Maja: – Vad gjorde ni då??

Jag: – När då?

Maja: – När ni inte hade telefoner och iPad?

Vi hade pratat om att det inte fanns när jag var liten. (Det fanns ju knappt när jag träffade Mattias!!) Jag förklarade att vi läste, kollade på tv, att det inte fanns så mycket barnprogram på tv:n men att man kunde stoppa in filmer och kolla på dem. Kände mig som ca 100 år!

Hur som helst. På tal om telefoner. Häromdagen skulle jag köpa nya löpardojor och stod inne på skobutiken och försökte minnas vad mina tre år gamla där hemma hette. Ville ha de som var så lika de gamla som möjligt. Men svårt att förklara för personen i butiken. Sedan kom jag på att jag hade fotat av dem för en evighet sedan med just syftet att hitta liknande. Men hur skulle jag hitta DEN gamla bilden?! Det här kanske är old news för 99% av er, men för mig var det nytt: jag provade att använda sökfunktionen i bildappen och skrev ”skor”. Ta-daaaa! Där var bilden!

Så bra?!?

Känns lite obehagligt att telefonen hittat en skorpion i min fruktskål dock.

Så inspirerande fruktskål ändå. Med eller utan skorpion.

 1. Anna skriver:

  Men sååå sjukt! En kvart innan jag läste ditt inlägg skulle jag lite snabbt leta fram bilder på våra katter o visa, o önskade att det hade funnits ett sätt att få fram BARA kattbilder bland allt annat skrufs. Och så FINNS det! 😳

 2. Astrid skriver:

  Ha! Otippat att jag ikväll beställt ett par nya ultraboost eftersom mina tre år gamla är uttjänta.

 3. Becks skriver:

  Shit så coolt. Hade INGEN aning om den funktionen!

 4. Anna skriver:

  Hahaha, så roligt!!
  Och också, whaaat?! Hade ingen aning om denna sökfunktion. Så roligt, nu har jag något nytt att slösa bort tiden med – hitta på sökord och se vad telefonen föreslår. Taaack! 😁

  1. Känns så bra att jag skriver sånt som leder till meningslöst skärmanvändande! 😄🙌🙌

 5. VAAAA?!?! Det här visste jag INTE om. Vet alla om det här? Tack för info – mitt liv blev nu så mycket enklare (tror jag).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

En månad och två veckor

Lilla fisen är alltså en månad och två veckor redan! Fast på ett sätt känns det ju som att hon alltid funnits. Jag har liksom svårt att minnas hur livet var före barn? De är ju så självklara liksom. Till och med Nou som egentligen bara hängt på utsidan typ en kvart.

Alltså nu skäms jag igen för den superstädade tvättstugan. Ni skulle ha sett den igår!! Man kunde inte gå in i den utan att kliva på saker!

Okej fyra situationer som beskriver livet just nu:

1. På väg med bil hem till svärisarna efter fritids. Jag och barnen. Jag kör (som om den infon behövdes när jag åker med tre barn?). Nou gråter hysteriskt, Märta försöker trösta. Funkar en stund sedan blir det ännu mer gråt. Hysterisk gråt. Försök köra bil vettigt med det soundtracket… Märta får till slut panik – förståeligt nog – och börjar själv gråta. Efter en stund tystnar båda. Då tappar Maja ner TVÅ pennor under sätet och katastofen är ett faktum. Tredje barnet gråter. Kom fram till svärisarna som en urvriden trasa.

2. Äter nybakat bröd med smör smält och ost. Mörkt ute. Mattias står bredvid och vaggar Nou fram och tillbaka och nynnar någon rytm. Sedan är det Mattias tur att äta och jag vaggar.

3. Ytterligare en bilfärd, denna gång kör Mattias. Ett barn sover. Ett annat kollar på Youtube. Jag hänger över babyskyddet och drar ut bröstet så långt det går för att nå bebis. Amning med revben som insats. Kan ej rekomenderas.

4. Nou nöjd i babysitter. Ett nyduschat barn blir torkat av Mattias. Ett annat nyduschat barn får tänderna borstade av mig.

Ja så är det just nu! Fast Nou är lugnare i bil än det verkar på dessa exempel. Och mer sällan nöjd i babysittern…

Ett helt vanligt samtal

Nu ska jag sova. Imorgon börjar skolan för BÅDA storbarnen! Hej hej vardag!

Ps: det ösregnar ute. Finns inget bättre ljud är regn mot tak.

 1. Andrea skriver:

  Så kul att följa ngn som också nyligen fått barn. Vår 2a heter som din stora, Märta och är 3 månader. Sån igenkänning på detta inlägg. M skrek i bilen och jag tänkte precis tanken om det var möjligt att amma bebisen i babyskyddet. Har tagit in din avrådan! 😅 Gillar din blogg o instakonto😊♥️

 2. Stina skriver:

  Min 3,5 åring sa häromdagen att hon också vill ha långa bröst när hon blir stor. ”Precis som du!” 😂💪

 3. Becks skriver:

  Hahaha, så grymt att kunna amma i babyskyddet! Nöden kräver ingen lag 😂

  Ps! Skulle så gärna vilja höra din förlossningsberättelse med Nou (och din andra barn också för den delen men de kanske finns i arkivet?) Om det är något du själv vill dela med sig såklart ❤️

 4. Elin skriver:

  Ack väna minnen! Första barnet hade rasande kolik och jag skulle fly upp till min mamma som då bodde ca 150 mil (!!!) från oss (eller ja, vi bodde 150 mil ifrån henne eftersom vi hade flyttat söderut). Min bror kom ner, körde bilen och ca 80% av biltiden hängde jag, alltjämt bältad, över babyskyddet och tackade Gud för att jag har så pass flexiga och långa tuttar. Oerhört oskönt. Men absolut nödvändigt. Kolikskrik får själen att dö efter ca 30 sekunder!! Den bilresan glömmer jag aldrig…

 5. Hanna skriver:

  Jag hade en manuell bröstpump + flaska i bilen för amningsergonomins skull. Räddade oss ett pr gånger, trots flaskhatande bebis (men kanske ing man orkar med för typ 15 minuters bilfärd).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..