Skamma inte den som försöker bryta tabu

Hanna skrev ett så bra inlägg med den fantastiska rubriken Skilsmässa och problem med röven, som handlade om vad man ska prata om och ej. Det grundar sig i senaste fredagspodden där Hannah och Amanda tydligen tycker att Kenzas förlossningsvideo och någon annan influencers berättelse om sina hemorrojder är ”oversharing”. Sedan berättar Hannah ganska detaljerat om sin skilsmässa.

Hanna (Rosell) tycker att man skulle kunna se det som rätt privat också, vilket jag håller med om. Hon poängterar att hon tycker att alla dessa berättelser ur ”verkligheten” troligtvis är nödvändiga och hjälper någon – att alla behövs. Den om skilsmässan OCH den om hemorrojderna och den om den kanske inte helt enkla förlossningen.

Jag håller med! Och här skulle jag kunna sätta punkt. Men! Såklart ett ”men”. För jag vill skriva lite mer på ämnet.

Jag tycker nämligen att detta känns så typiskt för vår tid. Att liksom ”men gud det här vill inte JAG se. Varför berättar folk sånt JAG inte vill höra?!” Istället för att ba: varför läser jag/tittar jag/lyssnar jag på det här om jag inte vill det?

Jag har ju inte ens lyssnat på avsnittet men kände ändå irritation över att man dömt ut saker som ”oversharing”.

Jag tror att jag blir så irriterad för att det inte alltid är lätt att berätta om det svåra, det som är lite tabu, och att ett sådant dömande kan tysta. Antingen någon som tänkt berätta nåt känsligt som kanske backar, eller någon som HAR berättat och skäms. Eller en annan som känt igen sig, kanske känt lättnad och nu får veta att det var info som var FÖR mycket – problemet hen hade var alltså för mycket för att pratas om högt.

Det är inte bra, det lägger skam där den inte hör hemma!

Jag har också en del saker i sociala medier som i min smak är ”oversharing” men det handlar ju om MIG? Och då skrollar man väl förbi? Stänger av? Klickar ner?

Allt som skrivs och serveras mig är inte till för MIG. Bara för att jag inte gillar det betyder det ju inte att det inte behövs.

Älskar att folk berättar om tex hemorrojder!

 1. Hanna skriver:

  Det ska jag också försöka tänka på: att allt inte riktas till just mig. Så klok poäng!

  1. Tycker det var så mkt det du sa med ditt inlägg! Så välformulerat!! Du är bäst.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

En ny trend!

Ni vet att ni kan lita på mig när det kommer till trender. Jag må ha tappat nästofsen efter Nous ankomst men nu kommer det nya grejer!!

Här har vi begett oss ut på resa, barnen och jag, medan far får vara hemma och arbeta.

Jag ville såklart dokumentera detta eftersom barnen just i detta nu ligger på mvg-nivå. Nou sover så bra att jag fått mjölkfläckar på tshirten. Note to self: kör svarta tshirtar om du snålar ur på amningsinlägg.

Men inga mjölkfläckar här ju?! Tänker ni när ni skådar denna mamma med en hållning som borde vinna priser i banan-klassen.

Nej sant. Det hade ej uppkommit än och det är inte de som är trenden. Utan …

Vi zoomar lite till:

”Luggen”.

Hur fräsig är den inte?!? Som att det flyttat in en liten hamster på högra sidan av min panna.

Vill ni uppnå samma snygga puff? Själv är jag en naturell puffluggare visade det sig, men jag tror att man annars bäst uppnår den genom gnuggande på ett och samma ställe och sedan fixera med spray!

Lycka till!!

 1. Haha! Farligt snygg trend! Hade jag inte klippt av allt hår till en kort Mia Farrow i rosemarys baby-frisyr så hade jag rockat samma hamsterbo som du. Kort hår när man är mammaledig med två barn hemma is the shit kan jag lova! 😅

 2. Malin skriver:

  Sorry, du var inte först! Den har jag kört m i 2 år sedan förra graviditet/amningen. Den växer aldrig bort igen… :( Men nu är ju det ok tack vare dig som gör en trend av det! :)

  1. Hamstertrenden är här för att stanna!! 🙌

 3. Lisa skriver:

  Hahaha, bästa❤️

 4. Själv rockade jag vikar med antenner efter förlossning. Det var 2016 års hetaste look. Men hamstern -19 är banne mig inte sämre! Well done!

 5. Anna skriver:

  Åh, jag sportar precis samma look. För den som vill lägga lite mer tid på sitt hårfixande kan en komplettera håravfallet efter graviditet med håravfall pga sorg och sen addera konstant svett, hög luftfuktighet och lite (hahah…) sömnbrist. Tadaaa!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Freshness maximus

Alltså igår var sådan kaosdag?? Mattias började jobba och jag var inte ens orolig över att hänga själv med trissen, ”det har ju gått så bra hittills”.

Vi hade morgon/förmiddagsfika med svärisarna och när de åkte började gnällmarathon. Ska jag vara helt ärlig så var det mest EN person som börjar på N som gnällde. Gnällde åt kräktes gnällde åt kräktes. Alltså kräktes så mycket att jag med mitt extremt stabila psyke blev lite orolig… och blöt. Så genomblöt.

Nou fick bada (i vanligt vatten) men jag kunde liksom inte lägga bort henne 2 sekunder så jag fick snällt vänta till kvällen. Lovar att kläderna kunde stå upp av sig självt då.

Jag maxade skärmtiden på min tele eftersom matning var det vi pysslade med 90% av tiden. Måste avinstallera Tradera-appen… blir ev lite pank nu (Mattias du kan scrolla förbi detta).

Runt kl 21 var hon lite lugnare och levererade en mycket bra natt – allt är förlåtet!

Innan vi gick och la oss kände jag den där jagkommerinteattfåsova-stressen, att man skulle vara uppe och vagga hela natten. Insåg varför vi varit så fisiga med ljud med Märta när hon var bebis. Bra att påminnas om en del saker där man kanske tänk: hoho så fåniga vi var. Ba: neeej inget är fånigt när man riskerar sömn!!

Kolla sånt gull på farmors axel:

Smilgroparna!

 1. Linda skriver:

  Åh, igenkänning på sömn-ångesten! Hade en period när bebis var runt 4 veckor när den smög sig på varje kväll. Och då sov han ändå bra och vaknade och åt på typ en kvart och sen somnade om. Men det är ju ändå som nån slags Light-terror det där med att inte få sova. Och att man dessutom stressar över det även på dagarna!

  Dör så gullig hon är, lilla Nou!

 2. Anna skriver:

  I feel you sister! Har med båda mina barn luktat som en dålig krogtoalett i flera månader. Inget har hjälpt. Inte ändrad kost. Inte rapningar (första gick inte att rapa). Inget. Verkligen inget. Och tro mig, när en är på fjärde månaden av vandrande stinkande äckelpanna, då har man provat allt. Alla som bara ”men har du provat det hääääär” 🙄

 3. Anna skriver:

  Med min lilla (5 v i dag) hjälpte de att rapa efter varje måltid, för att minska kräket (och under måltiden ibland)

 4. Sara skriver:

  Kolar av på smilgroparna!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..