ANNONS

Om kroppshår och en prickfri sommar

/

För Rfsu – ”en prickfri sommar”. Ett väldigt kul illustrationsuppdrag, som vanligt när de kommer från Rfsu! Hitta deras rakningsguide här.

Prickfritt… Ser tillbaka på bikinilinjen genom åren och kan konstatera att vägen inte varit så prickfri. Rakhyvlar var liksom aldrig min prio när det kom till investeringar. Och kanske fanns det gel eller liknande, men det hade i alla fall inte jag koll på.

Minns när en tjej jag bodde med sa att hon alltid tog ett spray av parfym efteråt och därför aldrig fick prickar. Strålande! tänkte jag och sprayade. Och såg som att jag hade drabbats av ett lokalt och aggressivt utbrott av vattkoppor efteråt… Slutsats: nyrakat + parfym = no-no. För mig iaf.
Långt innan jag kom i kontakt med Rfsu vad gäller illustrationer, men ändå onödigt sent, så upptäckte jag Rfsus rakningsgel, och vitsen med nya, lite vettigare rakhyvlar.

På senare tid brottas jag en del med avlägsnande av kroppshår (brottas alltså inte bokstavligt, SÅ långt är det inte) och mina tankar kring allt fokus på utseende i vår tid. Kvinnoideal och hets. Det är inte helt lätt. Jag har ju vant mig vid en ohårig kropp under mina 34 år i det här samhället och det känns ju lite knäppt att något som egentligen är naturligt känns obekvämt och inte naturligt alls… Just nu känner jag mig ganska obekväm när jag är hårig och avlägsnar väl relativt ofta… men jag slutar inte tänka på det och har diskussioner med mig själv om detta ofta. Vill också säga att jag beundrar de kvinnor som vågar vara håriga i vårt samhälle. Jo ”vågar”, för det är banne mig inte lätt att gå emot strömmen, trotsa idealen. Hur tänker ni kring detta med kroppshår vs ideal??

(På tal om Rfsu… Ett annat fantastiskt kul illustrationsuppdrag för Rfsu var serien med bilder på temat ”sex efter att man fått barn”. De bilderna finns här. )

15
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00