ANNONS

3 anledningar att INTE ha en positiv inställning

/

Till detta inlägg bör man nynna ”Always look on the dark side of life, vissel vissel vissel!”

1. Det är helt ego
”Åh vad härligt med måndag! Hämtning, lämning, jobba – jag älskar det!!!” Ah men tack för att mitt liv just nu kändes ännu mer bajsigt, säger typ ALLA andra.

2. Det innebär besvikelse
”Gu’ vad kul det ska bli med en heldagsutflykt med hela familjen!” Ja om det inte hade spöregnat, om barnen inte hade vrålat h e l a bilresan, om vi inte glömt halva matsäcken och en snuttefilt och om vi inte blivit osams och tjurat hela vägen hem. Tänk om man bara från början sagt ”fan va jobbigt och trist det här kommer att bli!”, då hade man i alla fall varit nöjd över att man hade rätt.

3. Den viktigaste punkten: jinx.
Jag har ju själv gjort en illus på’t och borde veta bättre. Sannerligen. Men icke. Där satt jag självgod och övernöjd, klappade min vän, den nyblivna tvåbarnsmamma, på huvudet och sa med ett förmätet leende: ”Mmmm det låter lite jobbigt det där. Hemma hos oss går det däremot vaaaansinnigt bra. När vi kommer hem efter förskolan så leker barnen själva superlänge och jag lagar mat i lugn och ro.”
Om det varit bråk ungefär varenda stund sedan dess? Jepp.

syskonbråk

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00