ANNONS

Ciao ciao tutti giorni

/

Min alldeles hemmasnickrade översättning av hej hej var dag (ja särskivet). 
Jag bloggar nämligen från Italien. JAG som flera år i rad utsetts till både Årets hemmagris och Världens fegaste mamma, har alltså rest till Italien med – *trumvirvel* -BÅDA BARNEN! Ni kan alltså kalla mig tuff, ball och cool, och jag kan inte annat än att hålla med.

Det var några svettiga ögonblick på resan, visst; som när det stod ”Final call” när jag skulle kolla vilken gate vi skulle till, och de typ mötte oss vid gaten med frågan om vi var ”Winblad”.

Eller när barnen kom på att de ville ha exakt samma klistermärke och insåg att det var värt risken att bli av med ett öga eller få halva håret avslitet för att vinna klistermärket. Men lugn lugn – inget öga rök. Några hårstrån kanske offrades men mina barn har ändå aldrig haft så mycket av den varan så det blev ingen större skillnad. Jag vill ge ett stort tack till Tuc-kex (kan jag få spons för detta kanske?) som agerade fredspipa, näringsrik lunch samt nöje hela resan. 

 

Igår vägrade barnen sova middag. Det här blir intressant, tänkte jag och mindes Majas supermegahöga och megasuperlånga övertrött-gråt från förra helgen när middagssovsförsöket falerade. Vägrade dock ge upp och när det egentligen var lite för sent för middagssov bestämde jag mig för att försöka mig på en klassisk barnvagnspromenad i hopp om lite sömn trots allt. När jag gick där varv efter varv så föreställde jag mig att båda barnen skulle somna och jag skulle ligga på en solstol i skuggan och andas eller annan lika lagom krävande aktivitet. 
Haha, skrattade mitt neggo-jag, somna samtidigt? Hohoho! Visst!

Men senare sa jag ba: ”In your fejs neggo-jaget!!”

Spana in:

 

 

 Bildbevis på mig, solstol och fullt upp med andning.

Förövrigt har jag liksom tappat min roll här nere. Barnen leker non stop med sina kusiner och jag blir inte ens erbjuden roll som läkare eller pappa. Trängde mig på ett tag och gav mig själv en roll som mormor bara för att få va med. Det var ingen som ägnade mormor särskilt mycket uppmärksamhet… För att se det hela lite mer positivt så är det helt fantastiskt att de har så kul ihop och att jag haft tid att prata med min syster så mycket mer än jag trodde! 

   

 Inatt ska jag tydligen sova bredvid den här. Känns ju ganska obehagligt faktiskt… Oooups, nu ramlade den visst ner på golvet. Det var ju olyckligt. 

Arrivederci! 

13
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00