Vården har humor?

Jag håller, precis som en miljard andra, på att att utreda min struliga mage. Då ingår det att lämna prover för analys. Man kan säga blodprov, MED MERA. Just det där ”med mera” är ju inte det roligaste kanske… Men det tycker vården! Kolla själv:

Eller tror ni att de vill håna mig??

Ps: Röret är oanvänt vid fototillfället

Ps igen: intressant att jag har för-ångest för att publicera detta och tycker det är lite för pinigt egentligen, fast ALLDELES för kul för att låta bli. Jag som bloggar om en massa som kan tyckas pinigt utan att bekymra mig så värst. Här var tydligen gräns för mig…

 1. Jobbar som medicinsk sekreterare och har länge tyckt att provsvar i aklergiutredningar har så rolig enhet kU/L. (Analysresultaten anger mängden allergenspecifika IgE- antikroppar i kU/L)

 2. Åååååh älskar detta!! Håller på och utreder jag med nu, har dock bara lämnat blod och visat upp min ”gravidmage” än så länge. Har nåt gött att se fram emot alltså med andra ord hehe! Ps. Lider sååååå med dig ang magbesvären. Det är så jävla bajsigt. Hehe igen. Ds.

 3. Åh, har gjort flera försök till magutredning under åren, med bland annat gastroskopi och lämnande av ”med mera” (men hjälp vad förnedrande och pinsamt! xD) utan att vården kunnat hitta orsaken. Min räddning blev något som kallas Bioresonansterapi. En utredningsform där frekvenserna i kroppen mäts av mot 600 olika ämnen som kroppen kan vara belastad av. Allt ifrån födoämnen till kemikalier, pollen, mögel, metaller med mera. Fick där veta att jag var extremt påverkad av både gluten och mjölkprotein, samt hade känningar mot en del pollen, mögel och vissa metaller i kroppen. Fick rådet att sluta med gluten och mjölk, samt en del ”behandling” mot mina besvär.
  Det här har förändrat mitt liv totalt! Sen får man ju själv välja att tro på frekvensterapin, men koständringen har verkligen räddat min mage, som varit i olag så länge jag kan minnas.
  Så, vad jag ville säga egentligen var väl att det kan vara en idé att testa att lägga om kosten, oavsett vad vården säger, och om man orkar ”exprimentera”. Lycka till!

 4. Jag lämnade också lite med mera förut. Förutom förnedringen att peta i bajs vuxen ålder var jag tvungen att förvara det första provet av två i mitt eget kylskåp över natten som nån slags anal Hannibal Lecter!? Att sen promenera till vårdcentralen med med mera i väskan.. jag kunde inte tänka på annat än hur det skulle se ut om jag blev påkörd och de upptäckte mitt väskinnehåll. Var glad att du iaf fick en ytterhylsa, det fick inte jag :/

  1. Hhahaha jag döööör! ”Anal Hannibal Lecter” hahaha!
   Och väskinnehållet – I knoooow! Jag hade packat ”med mera” i min väska och hämtade sedan matlådan i kylen…asså nä, de kan inte dela plats! Matlådan fick åka cykelkorg.
   Ytterhylsa på två av tre, den tredje satte jag klistermärket så utbrett som möjligt (och säkert helt fel enligt instruktioner).
   TACK att du delade med dig, känns lite lättare att vara jag nu! <3 <3

 5. Också så bra att de har bruna lock för de där MED MERA-proven!
  (Jag som själv har trassel magen MED MERA är glad att du skriver det här. Det är fasen mer tabu än snipp-strul.)

  1. Ja så himla passande och KUL ;)
   (och tack att du skriver detta, det var som sagt lite jobbigt, vilket förvånade mig – jag HAR alltså en gräns? Så det känns skönt att nån blev glad av det, och fasen alltså, tabu ogillas skarpt!)

 6. Haha. Jag undrar också ibland var mina gränser går. Skönt att upptäcka ibland att en har några kvar. Men det här var faktiskt inte ett dugg över gränsen. Bara kul..

  1. Ja alltså du har ju din profession och jag har mina illusar att gömma oss bakom, då kan man ju gå över rätt många gränser faktiskt! Hmm om jag hade gjort en illus av detta på nåt sätt…ja då hade jag nog faktiskt inte känt den där för-ångesten! Aha! Jag är en feg skit bakom pennan alltså! Hjälp!
   :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..