Snippsnack: lukt


Lukt… en snippa som luktar. Oj då, tänker man. Snippan ska vara ren, slät, luktfri och ohårig. Det får man höra från alla håll och kanter.
Men snippor har faktiskt en lukt, en doft.
RFSU:s barnmorska sa: ”lätt syrlig”. Blir doften stark och illaluktande så kan det vara tecken på att allt inte står rätt till och då bör man kolla upp det.

Kolla upp ja. Ja då skulle jag alltså gå till någon och visa upp en muffla som jag själv inte tycker luktar gott och be dem spana in. Hjäääälp.
Och just därför är detta så viktigt, att vi pratar om det! Ju öppnare det blir kring snippan desto enklare blir det att gå och kolla upp om allt är som det ska.

Jag är superkänslig för lukter och vill helst ha en luktfri snippa. Vilket inte är möjligt. Jämför jag hår med lukt så har jag tio gånger hellre hår.
Jag är lite orättvis mot fissen. Den måste ju också få finnas till, precis som den är. Men visst är det svårt?!
När jag var gravid (och detta är sjukt svårt att skriva om eftersom det ÄR ett känsligt ämne åtminstone för mig) så tyckte jag att fissen fick en starkare doft. Jag tycker på riktigt att det är så jobbigt att det hamnar på minuslistan när jag väger för och emot med fler barn. Det är ju lite galet, jag vet det.

Har ni samma typ av störning som jag?? Ni får gärna dela med!! Låt och bryta tabun tillsammans!

Läs mer:

Snippsnack: hur ser jag ut där nere egentligen?

Snippsnack: kli och svid

Snippsnack: röda prickar

Snippsnack-eventet

 1. Tänker jämt och ständigt på lukten från fiffin! Är så rädd att någon annan ska känna det *panik* Ibland brukar jag säga till mannen ”fy tusan vad det luktar kön!” (så skönt att vi har en avslappnad relation!) och får alltid som svar: ”det är inget jag känner, det sitter i ditt huvud” eller hur brukar jag tänka och trycker ihop benen extra mycket. Men en kommentar här ovan fick mig att tänka om! Aldrig och då menar jag ALDRIG har jag någonsin känt någon fittdoft från någon annan! Så mannen har väl rätt!! Det sitter i huvudet!

 2. Jag var höggravid med tvillingar i en varm augustimånad för två år sen. Satt i bilen på väg hem från ett bad med min man som utbrast ”vafan är det som luktar!? Är fläkten SUR!?”
  Jag harklar mig obekvämt och tänker, naeeh jag säger inget och klämmer ihop benen. Men med en gigantisk mage med två bökande barn så gick det inte att få ihop benen och han fortsatte tjata om den där jävla sura lukten som faktiskt luktade som gammal sperma, när jag till slut utbrast: DET ÄR JAG SOM LUKTAR ditt jävla nöt.
  Va? Säger han tyst.
  Varpå jag fortsatte: m. Mitt K Ö N LUKTAR SOM GAMMAL SUR SPERMA.
  vi hade givetvis inte haft sex (typ omöjligt med en omkrets på 1,5 meter) men min snippa luktade ändå som gammal sur sperma hela graviditeten.
  Mysigt. Haha

 3. under en het sexakt när jag rider min sambo känner jag en obehaglig stank av vitlök, försöker ignorera detta och fortsätter, sexet va ju änna grymt :) men till slut tar lukten över å jag stannar upp å säger, lite irriterat ”du får faan ta å borsta tänderna för jag pallar inte din vitlöksandedräkt” varpå min sambo bara stirrar på mig och svarar ”men älskling, det är ju du som luktar, du har gjort det någon vecka nu”!!!!! Det spelade ingen roll att vi vart tillsammans 5 år då, ville bara sjunka genom sängen… Han hade trott att jag visste och han hade inte så ont av det berättade han sen!
  Lukten, stanken kanske jag ska säga, har dykt upp då å då, men har ingen förklaring på varför. Skulle vara efter mens då? Det kliar inte. Har gått till gyn men där och då luktar det givetvis inte!
  Nu va det längesen men har fortfarande ångest för att jag ska lukta. Tur att jag har en sambo som är så obrydd (till skillnad från mig då) även om han älskar att ge mig gliringar (som när vi var hos vänner och blev bjudna på vitlöksbröd och han måste lägga till ”jaaa tack, jag ÄLSKAAAR vitlök” och blinkar åt mig).

 4. Jag tycker om mitt underliv/snippa. Har alltid gjort. Den är bra som den är. Tvättar med intimtvål och/eller vatten. Ansar lite ibland om jag känner för det. Ingen kille har någonsin sagt något negativt. Har nog haft tur med killar på det sättet. Var inte så najs lukt på någonting när jag var gravid dock, tyckte svetten luktade urk o snippan med.

 5. I vanliga fall så bryr jag mig inte det minsta om att snippan luktar just snippa men under graviditet och efterföljande amning har jag upplevt att snippan har haft en stank istället för lukt. Gyn sa bara att det berodde på hormon omställningen i kroppen och antagligen var det rätt för nu när amningen är avslutad så är stanken borta och lukten tillbaka.

 6. Jag tycker min snippa luktar gott. Alltså på riktigt gott. Hahah. Min älskade sambo säger att han gillar när det luktar lite. Luktar kvinna säger han. Och min lesbiska tjejkompis säger samma sak. Mer sexigt säger hon. Tror vi kvinnor ska släppa det här med att det ska lukta inget, embracea din snipplukt säger jag!

 7. Jag har aldrig förstått det där att det doften skulle vara äcklig. tycker att snippis alltid luktar rätt gott, så länge allt står rätt till såklart. Min sambo håller med. :) Kanske är för att doften är associerad med skam eller negativa känslor?

 8. Satt på jobbet en dag och kände en konstig lukt. Tänkte snabbt att jag inte borde lukta i och med att jag duschade på morgonen. Sen insåg jag att det var en kollega som åt fisk till lunch.

 9. Tjejer! Be proud!! Jag jobbar på förlossningen och möter snippor dag ut och dag in. Kvinnorna jag möter är generade för att dom är orakade, för att dom blöder och luktar, för bajs, för flytningar and so on. Jag är där för att få förlösa deras barn genom denna fantastiska kroppsdel som både ger liv och njutning. Den är toppen snippan! Låt den lukta lite, och jag som då träffar många kan garantera att det är lite det luktar. Lite.

 10. Jag är preggo och min snippa luktar inte rosor längre. Annars brukar jag aldrig tänka på ev doft men nu asså…ibland vill jag bort från mitt eget underliv. Min sambo säger att det inte är värre än vanligt (vad f*n ska det betyda!?) (Hehe).

  1. Kanske är det så att den där näsan blivit känsligare, och snipperiet inte luktar mer än vanligt? Är också gravid och kaffedoft (särskilt ur någons mun) är lika med utedass. För att inte tala om alla andra lukter. Lukten av grillad kyckling får mig att kvälja och mycket av det jag gillat att lukta på stinker bara skit nu mer. Så din sambo har kanske rätt? ;)

  2. Hehe ja jag tror också att luktsinnet är bättre. Min förra graviditet kunde jag knappt öppna kylskåpet utan att kväljas ;)

 11. Jag gör ju i för sig inte vaginala undersökningar så som barnmorskor gör, för att kolla typ anledningen till märkliga lukter eller så. Men jag gör ju vaginala undersökningar för att kolla bäckenbottenstyrka och knipförmåga regelbundet, och jag har ALDRIG tänkt eller reagerat på lukten hos någon. Jag vet själv att det är en issue när jag själv ska gå till någon och bli undersökt, men på riktigt är lukten en icke-fråga hos vårdgivare. Ifall någon oroar sig för det: du kan släppa den oron. Ifall du inte söker för att lukten eventuellt kan vara ett symtom på att något inte står rätt till, så kommer vi inte ens lägga märke till det.

 12. Jag känner mig så härligt befriad från dessa besvär/hjärnspöken! Var jättenojig när jag var yngre att jag skulle lukta och smaka konstigt där nere, men sen växte det bort, tack och lov. Kanske för att jag har en karl som verkligen är obrydd kring både muffrisyr och dyl. (Ofta är det ju killarna som ställer kraven, typ läs valfri tråd på familjeliv om ”Hur får jag henne att raka sig”, ”Förstår ni inte att kroppsbehåring är äckligt” osv.) Här hemma växer busken frodigt för jag känner inte för att ha det på något annat sätt. Tvättar bara med vatten – mormor lärde mig det tidigt (”De rengör sig i stort sett själv!”). Mormor lärde mig också vikten av knipövningar för en god muffhälsa. Tack för fantastiska mormödrar! Hon går för övrigt fortfarande en gång om året till gynekologen för att ”få en rundsmörjning” och se så att den mår bra. Brukar ringa mig och ge rapport: ”Det såg så fint ut, så fint ut.” Varpå hon ger mig en påminnelse: ”Visst ser du till så att underlivet mår bra? Man får inte glömma bort den, Elin! Det är viktigt!”

  Och visst har hon rätt i det!

  1. Verkligen underbar mormor! Jag saknar också min, som jag tyvärr aldrig fick turen att träffa som vuxen. Heja öppenhet kring muff-hälsa!

 13. Alltså först och främst; när du kallar den fissen tänker jag bara på drinken gin fizz och det blir bara…fel. Haha!

  När jag var gravid tyckte jag att lukten blev mycket…sötare och kladdigare….än vanligt. Är inte själv besvärad av doften men är ofta rädd att någon annan ska känna den?!? *panik!!* men sen tänker jag att jag har aldrig känt nån annans doft så det kanske är liksom bara en själv och hjärnspökena som tycker att det doftar så starkt!

  En stulen anekdot om snipplukt; En kompis var orolig för könssjukdom en gång efter att ha legat med en kille och det började lukta illa. När min kompis satte sig i stolen och särade på bena hos gynekologen för att denna skulle undersöka om hon hade fått nåt sa denna direkt ”oj, ja här luktar det inte rätt” (eller nåt i den stilen) alltså jag skulle sjunka genom jorden om det varit jag!!!

 14. Har tidigare haft samma problem, tvålat och fixat, och jag vågade aldrig prata med andra tjejer om snipproblem. Idag är jag personen som pratar om det med både tjej- och killkompisar (om frågan tas upp ( vilket händer ofta)). Idag sköljer jag med vatten och smörjer in den med kokosolja efter. Mjukgörande och så ger det en svag doft av tropikerna

 15. Å vad jag känner igen mig!
  Skammen som gör att man bara vill försvinna när snippan luktar annat än rosor. Menhur ofta gör den det?! Spelar ju ingen roll om det tvålas och rakas. Snippan luktar ju snippa ändå men mår sämre, klias och svider.
  Efter otaliga svampinfektioner så slutade jag helt med tvål ens i närheten av underlivet. Ingen som helst skillnad i lukt.. Skammen sitter dock kvar som gjuten i mig även om accepterat att snippan luktar som den gör och att det är så det ska vara.

 16. Jag har varit väldigt orättvis mot min snippy så länge jag kan minnas. Tvättat med vanlig duschtvål till exempel, vilket nu har lett till att hon är överkänslig och inte tål någon tvätt alls förutom intimolja och vatten. Det är sjukt ovärt att få kli och sveda pga parfym på fel ställe!

  1. Ja verkligen! Det känns som att vi överlag är lite orättvisa mot snippan… Kanske kan det hjälpa med lite öppnare samtalsklimat kring det hela? Hoppas det!!
   (Förresten, kli och svid kommer också upp under snippsnack-veckan här på blorren – så vanligt och såååå störigt!!!)
   Tack att du delade med dig!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..