Snippsnack: röda prickar

Detta med rakning alltså… Det tog mig nästan 30 år att förstå att jag behövde bättre rakhyvlar och rakgel för att inte bli som en prickig korv.
Innan dess var det liksom standard med rödprickigt. Och rakade jag ofta så blev det mer rödfläckigt eftersom prickarna teamade ihop sig. Men visst, hellre se ut som att man fått nån megastor allergiattack kring fiffin än att det skulle finnas lite hår där…

Det är väl ändå galet? Att rödflammig och infekterad är bättre än könshår. Samtidigt så ska man inte behöva känna sig dum för att man gör något som samhället sagt åt en att göra hela ens liv. Kvinna och hår ska inte ha med varandra att göra, ja, om inte håret sitter på huvud, ögonbryn eller fransar förstås. Tänk bara så stora rubriker det blir, att det till och med ger löpsedlar, om några strån skymtats i armhålan på en kvinna. SÅ viktigt är det, att en kvinna är fri från hår. Hår är äckligt! Ofräscht!

Jag känner själv mig rätt ofräsch om jag är ”för” hårig. Men varfööör? Det är ju mycket bättre för snippisen om den får anlägga skägg – en välmående snippa borde väl vara det bästa??
Men som sagt, ingen skuldbeläggning på kvinnsen! Vi har nog med huvudbry kring allt detta ändå, vi kan gott slippa dåligt samvete för vilken väg vi än väljer i denna hårribla djungel (höhöhö – ett bevis på att jag lever ihop med en göteborgare). Det enda jag tycker vi kan göra är att fundera kring vad vi gör och varför.
Jag tror ofta man göder ideal omedvetet – på sättet man pratar om saker, reagerar på saker, i diskussioner, saker man gör… Vi kanske kan försöka bli medvetna om det i alla fall. En god start.

Läs mer

Snippsnack: hur ser jag ut där nere egentligen?

Snippsnack: kli och svid

Snippsnack: lukt

Snippsnack-eventet


 1. måste berätta om när jag var på badhuset för ett par år sen, äldsta tjejen var tre. Berättade i förundran för maken sen att alla andra mammor hade rakade snippor, nog för att jag bor på landet och inte riktigt hänger med, men jag hade helt missat att det ”skulle” vara rakat därnere. Nästa tanke var hur orkar de? Säger hon som nätt och jämt orkar kamma håret hon har på huvudet

  1. Å det är så bra med barns oförstörda syn på saker. Det ÄR ju knasigt med hårlöst egentligen!
   och jag håller med henne, hur orkar de/vi?! :)

 2. Gud vilka roliga illustrationer!! Hahaha! Och vad man känner igen sig i texten :o
  Måste säga att rakapparat är mitt bästa tips, om man nu vill hålla på med håreliminering :)
  Toppenblogg!

  1. Å jag måste samla alla tips i ett tips-inlägg! Rakapparat eller trimmer var faktiskt tips som rfsu la fram också. För att slippa det där mot-huden-grejandet.
   Tack finis för fina ord! Puss!

 3. Jag har precis hittat din sida och läst några få inlägg samt ngr kommentarer. Jag är otroligt glad över att jag har massor kvar att läsa! Vilka underbara texter och vilka underbara kommentarer, det ärligaste jag läst på väldigt länge! Så otroligt befriande. Jag är 46 år och har inte barn så jag kan kanske inte relatera helt och hållet till allt men känner ändå att här vill jag vara. Heja dig Hej Hej Vardag och Ni som delar med Er i kommentarerna!

  1. Hej! Å vad kul, välkommen ;) Så hröligt att du vill vara här! Och alltså ja, alla de som kommenterar – helt underbart vad folk delar med sig!! <3

  1. Är frågan ställd till mig? Vaxa funkade inte så bra, höll på ett tag med var prickig fortf. Krämer har jag inte provat. Slipper prickar rätt mkt nu i o m at tjag rakar mer sällan och dessutom anväder produkter + bättre rakhyvlar.

 4. Innan jag fick barn (för 11 mån sen) rakade jag bort ALLT i snippregionen. På den tiden var min kropp bara till för sex. Konstigt och hemskt men lite så var det. Nu har jag förstått kroppens mening mer, klart sex är en del men inte allt. Nu rakar jag mig när jag hinner och har lust för det. Snippan får behålla en del skägg, en del blir kvar. Benen har jag däremot rakpaus på nu. Konstigt hur många i min närhet som kommenterar, även sambon brukar säga ngt, inte direkt ngt negativt men endå påpeka det. Jag skäms inte men visst känner jag mig osexig när han tar på dom i intimare situationer. Kanske blir att raka nästa gång jag duschar, om jag pallar.

  1. ja vi får ju liksom lära oss att vår kropp är till för det, mer eller mindre, så det är ju så man ser på det.
   Jag har också en helt annan bild av min kropp efter barn, såå skönt.
   Och ja visst är det väl konstigt att det är så uppseendeväckande med hår på en kvinnokropp??

 5. Jag har aldrig rakat mer i snippområdet än bikinilinjen, men herregud ändå vad det har kliat genom åren. Röda prickar, klåda och inte helt sällan något slags finnar. Numera gör jag det väldigt mycket mer sällan, fast jag har inte kommit så långt som att jag skulle våga strunta i det om jag ska visa mig i badkläder t ex.

  Benen är också mycket mer sällan, i alla fall så här års när det inte längre är barbent som gäller. Det är jättesvårt att strunta i den starka normen att man som kvinna ska vara hårfri och slät. Samtidigt känner jag att det är bra att jag visar mitt barn att även kvinnor har håriga ben, så att det enda hon ser inte bara är så hårfritt att hon tror att håren är onaturliga och det släta är det naturliga.

  1. Ja bikinilinjen är ju så utsatt också, instängt och skavigt, inte underligt det blir prickar! Vi borde ha buddhabrallor jämt!
   Normen ÄR sjukt svår att strunta i, jag håller med! Kan vara avslappnad hemma men med andra går det inte bra än så länge…
   Så viktig poäng också, att barnen ska se håret som något naturligt!

 6. Alltså jag kanske är helt efter och omedveten och sådär men heyy, orka raka snipphåret. Av kulturella orsaker ordnar jag med bikinilinjen de futtiga dagarna om året som jag hänger i bikini, men ska nog byta till badshorts så jag slipper känna mig ofri. Min man slipper ju, då vill jag också det. Käre värld, här har man fullt upp med att leva, inte orkar jag jobba heltid som prickig korv också. Därtill är jag ju en frusen person, valet står alltså mellan värme på naturlig väg eller att klicka hem en svindyr snippvärmare i merinoull på fransk nätsite. Jag köper hellre god ost och choklad för pengarna. Puss och kjam!

  1. Ja men jaaaa! Du har så rätt så rätt! Vi har ju liksom vår hemgjorda merinoull, varför sno från fåren?!
   Puss påre!

 7. Ok, jag kanske kan få ”kapa” lite och be om råd. Brukar epilera bikinilinjen och tycker att jag är relativt bra på att peela med jämna mellanrum för att motverka inåtvuxna hår. Får ändå SJUKT mycket prickar! Är det nån som har något tips, dels för att förebygga såklart men gärna också på vad jag kan göra för att bli av med prickarna så snabbt och smidigt som möjligt.

  1. Kapa på! Det är ju därför jag kör snippveckan! :) och blogg över huvud taget förresten…
   Jag vaxade under en ganska lång period men det blev inte bättre. Möjligtvis en annan typ av prickar men minst lika mycket. Så jag la av. Dyrt och dessutom inte prickfritt. Nä.
   Men, som någon skrev på min facebook-sida, det där med tajta kläder/underkläder som ligger emot – inte bra! Sedan tror jag på produkter – bra rakhyvlar, kräm under rakning och efter. Men också på pauser, låta huden vila.
   Men alltså jag är INTE expert… Bara mina erfarenheter här. :)

 8. Jag lät länge min snippa vara hårig (rejält hårig) och ansade endast bort det som kunde tänkas stickas utanför baddräktskanten (ingen tangavsriant utan en rätt så täckande historia), men så av någon anledning fick jag för mig att pröva att ansa rejält och upptäckte att jag tände på det. Inte på utseendet i sig, men på känslan. Så helt ärligt gör jag det numera då och då och mestadels för min egen skull…kanske liiiige för sambons (fast vet inte riktigt om han faktiskt bryr sig eller om han bara gillar att jag blir kåt och sugen…hönan eller ägget liksom).
  Skulle helst vaxa på salong, men det känns både pinigt och dyrt. Har provat alla möjliga metoder hemma, men rakningen vinner oftast. Fast jag vägrar billiga kassa hyvlar. Har upptäckt att sambons dyra rakhyvlel funkar bäst på mig så han fick snällt köpa sig en ny samt nya rakblad åt mig. Sen använder jag alltid rfsu-kräm efteråt (helst den gröna lilla tuben). Har sluppit röda märken helt sedan jag började använda den här krämen så fort det känns lite kliigt och ALLTID direkt efter rakning (funkar bra på benen också, om än lite dyrt på stor yta). Sedan sonens ankomst och insikten om att torra tvättlappar med vatten och babyolja är det som hjälpt hans känsliga hud mest har jag börjat använda samma metod för att tvätta mina egna intimområden och det har gjort min snippa så mycket mer välmående och mindre illaluktande. Hurra!

  1. Fasen vad gött ändå, att du hittat din grej! Och alltså vaxa på salong…som jag skrev på annan kommentar – för mig blev det INTE bättre! Men ja det kan ju så klart vara olika! :)
   Bra tips med tvättlapparna också!! Och kräm! Tack!

 9. Jag rakar bikinilinjen på somrarna (och är det inte badväder så gör jag det inte) och är väldigt orakad resten av året. Jag skäms lite över det, men jag orkar verkligen inte hålla på…och röda prickar I HATE THEM! Nej, som tur är så är jag gift med en man som på riktigt tycker att jag får göra som jag vill och att jag är fin som jag är. Men jag är liksom ”ung” (26 år) och alla jag känner rakar sig och jag undviker gärna att gå på badhus med mina kompisar, jag vill inte vara den fula ankungen. Känner mig ful nog med urammade bröst och postgraviditetsmage…

  1. Jag orkar inte heller! Hur många år har man inte hållit på liksom?!
   Och åååh det är ju så skevt att man inte ska kunna känna sig bekväm på badhus! Jag förstår dig helt! Gick här hemma med håriga ben hela våren och början av sommaren…så fort jag började gå ut kändes det superjobbigt, även om jag bara visade lite av benen. Knasigt ändå.
   Känn dig inte som fula ankungen! Vill jag säga. Men vet ju att det inte funkar så. Men alltså, vi har ju grymma kroppar! Att de förändras är ett tecken på att man lever! Heja heja dig!! ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..