Äggande pms?

Jag har sedan efter barnen ganska tydlig pms även vid ägglossning. Så klart tog det lång tid innan jag gjorde kopplingen och det kan vara ganska olika nivå på symtomen.
Men denna gång är det tydligt. Jag är väldigt lättirriterad och får ångest över precis ALLT jag säger. Och skriver.

Jag har redan ångest över det här inlägget. För det känns meningslöst och dåligt. Förlåt.

 1. Helt klockrent! Tack! Så har jag 14 dagar i månaden från ägglossning till mens. Varje månad. Tack för igenkänning, skönt att skratta åt eländet

 2. Ja! Detta är en helt meningslös kommentar, förlåt! :D

  Önskar att PMS:en kunde komma med någon märkbar yttre förändring också, som mensen, så att man kunde vara lite förberedd. Där kunde apptillverkarna få nåt att bita i kanske? :)

 3. Jag tycker jag svänger så himla mycket sen jag fick barnen. Typ som att man blivit hormonellt överkänslig eller något. Visade min man illusen och han frågade om jag hittat någon grej så att jag själv fyllt i pratbubblorna. :D

 4. Ånej. Kan man ha pms vid ägglossning också…? Alltså är det så, då lär det ju vara det jag har. Men det har definitivt kommit efter barn nummer 2. PMS:en från hell. Jag har ju vanlig PMS och då har jag mastodontångest. Men då är det kanske hormonerna jag känner av även vid ägglossning. Grattis, tack å hej. Men ändå skönt å veta att det beror på nåt… dom rackarns hormonerna!

 5. Precis samma! Efter barn nr två är det hopplöst.. Har precis samma tankar som nån annan skrev här att jag hatar allt, borde flytta/byta jobb osv osv men sen kollar jag (eller mannen om han fått för mkt skäll) i kalendern o nog fan stämmer det! :/

 6. Hahaha, exakt så ja! Igår när min tjej föreslog att vi skulle se på Gilmore girls sa jag: -Nej, då blir du bara kåt på morsan. Det var inte jätteuppskattat och vilken ångest jag hade sen. Lipade en kvart (bara).

 7. Men ja!! Jag har sånna humörsvängningar efter ägglossning – på 10onde dagen innan mens känns allt hopplöst, tråkigt, världen är ond mörk och det finns för mycket lidande för att kunna stå ut med att vara människa, och jag själv känner mig värdelös och ‘fast’, i mitt liv och får en panikkänsla av att jag bara måste göra nåt – dvs. göra slut, flytta utomlands, flytta till småstad,, byta jobb, ha mer fritid, bli mer kreativ bli en bättre människa osv. osv. Nästa dag känns det så mycket bättre. Fy tusan vad det svänger, men skönt att ha koll på när det kommer hända! För mig handlade om ålder, fick mer av detta efter 25 års ålder

 8. Men åååååh PRECIS det här pratar vi om i podden! Att vi blir ”dåliga” vid ägglossning redan. Och sen en paus och sen vanliga ”mens-pms:en”. Tipsa gärna om podden, så fler får veta att det inte är galna. Tusen tack! Du är bäst! Stor kram! /Jenny & Charlie på PMS-podden

 9. Det där är ju jag nu efter barn nummer två. Jag skäller till och med på barnen för ingenting (hur konstruktivt att skälla på en 6-månaders…) och jag HATAR det. Så är igång med magnesium, d-vitamin och b6-vitamin som en annan knarkare. Har läst att det kan mildra symptomen!

 10. Ja, känner igen mig såååå i självkritiken Allan som kommer som ett brev på posten var fjortonde dag liksom. Och så någon dag med ”jag är nog faktiskt bäst i världen” en eller två dagar i månaden. Sjukt hormonellt det här med självkänsla. Men du kan vila tryggt i förvissningen om att du har en stadig hejaklack här, oavsett hormonstatus!

 11. Men jaaaa, samma här! Trodde inte ens det var en grej… Men det är bara att kika i kalendern för att inse att, jupp, ägglossning = arg, ledsen och trött. Kul! Som att det inte räckte med ”vanliga” PMSen… Ridå.

 12. Min teori är att det beror snarare på åldern. Jag har inte fått barn och för mig började det vid ca 35.

 13. Som bloggare har jag också lagt märke till att jag får prestationsångest angående vad jag skriver när jag har pms. Så lätt att allt känns just meningslöst och dåligt. Men jag tycker det här inlägget var extra bra!!!

 14. Så har jag också! En slags pms-variant även vid ägglossning, alltså. Lättretlig, nedstämd och lättrörd och funderar över om det överhuvudtaget finns någon mening med allt, som dessutom ibland kombineras med lite magont, för att liksom ge lite extra krydda i tillvaron. Ibland blir jag så irriterad på dessa hormoner som man aldrig får vara i fred för, eftersom det känns som att lagom tills mensen är över så börjar det om med ägglossning, så att livet känns sådär riktigt toppen mest hela tiden. Nä, men jag hade faktiskt några dagar häromveckan efter mensen och då solen sken då jag faktiskt kände mig på riktigt bra humör.

  (Det kanske märks på den allmänna stämningen i denna kommentar att jag är i ägglossnings-pms-mode just nu…?)

 15. Den vid busshållplatsen ÄR jag även om jag bara tänker riktigt arga tankar istället för att säga det högt!! Testade att ta premalex förra PMS-perioden och blev istället coolast i stan. Ett tips om PMSen påverkar vem man är för mycket!!

 16. Hahahaha, nr 2 *vill göra emojitecknet för excellent men vet att den ändå inte syns och resten av kommentaren försvinner, jag har lärt mig det nu*

  Jättebra illus och inlägg får väl kännas lite meningslösa ibland, speciellt när de får oss att skratta = meningsfullt. Så ha ingen ångest över det :)

  Ha en bra dag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..