Inredningstips please!

Tror jag har nämnt det förut, att vi köpt hus i sånt nybyggt område. Inflytt om ca ett år. Vilket betyder att vi nu ska börja göra val. Hjälp.

Kakel till två badrum, väggar och golv, hallgolvklinkers, färg/tapet på väggar och färg på köksluckor, typ av bänkskiva …

Jättekul såklart, men också sååå svårt. Speciellt när man inte har sett hemmet på riktigt!

Jag behöver alltså tips och råd! Ge mig era bästa inredningsbloggar, inredningsinstagrammare, snyggaste bilderna ni vet på kök/badrum och annat. Hit me!!

Vi har ju absolut inte helt fritt val, formen är ju som den är och det vi kan välja på är begränsat men om vi får en MASSA inspiration så kommer vi säkert få till det riktigt bra!

 

 
Ja just ja, glad påsk också! Vi skippar ju lite påsken detta år men vi pysslar i påskanda i alla fall. Den där lite snedögde är påskharen. Kanske har hen tagit något glas för mycket i år…?

 1. Vi renoverade vårt badrum för ett år sedan och gjorde misstaget att välja ett matt kakel på väggarna. Det visade sig bli repigt på en gång. Mitt råd: välj klassiskt blankt kakel!

 2. Bloggaibagis är ett av mina favvokonton på Insta, bara fin inredning! Och apropå bänkskiva, så älskar jag klassisk ekskiva, åldras vackert och gör sig fint mot det mesta. Marmor har varit poppis länge, tror man kan ångra om man väljer det nu dock…kul med hus!!

 3. Spännande med nytt hus! Vi bor också i ett nytt hus men flyttade in som andra ägare och fick därmed inte göra valen själva. Vi har två tvååringar och om vi skulle fått göra alla val själva så är det framförallt två saker som vi skulle ha valt annorlunda: (1) mindre halkiga och mindre smutskänsliga golv i badrummen (vi har mörka, i princip blanka kakelplattor) och (2) bättre ljudisolering i innerväggarna mellan rummen (vi har bara gips). Lycka till!

 4. Om ni är ett sagolikt stort fan av städning så fundera extra över era val. Vi har mörkgrått klinkergolv – med massa ljusa kalkfläckar…. Svägerskan har vitmålad trappa- all smuts syns. Så jag skulle inte satsa på mkt ljusa golv utan något mer mitt i.

 5. Jag älskar pinterest. Det är mitt bästa tips men också det jobbigaste då det ju finns alldeles föör mycket fint! Kika gärna in på mina boards, heter yttersttrivsamt där också. Vi håller på att planera köksrenovering nu och jag har ändrat mig typ hundra gånger sen första tanken, från funkis till sekelskifte till den bänkskivan till en annan..snart ska vi köra igång på riktigt så hoppas på att jag kan bestämma mig i slutändan.
  johannabradford.se är min bästa inredningsinspirationskälla, jag själv inredningsbloggar en del, jag gillar även vardagskonst.se och att hänga på olika mäklarfirmors hemsidor med fina hem.
  Allt beror ju dock på vad man har för smak och vill ha hemma.
  Åh vad kul med att få inreda ett helt nytt hem! men förstår ju också att det är många val som måste tas. På instagram gillar jag @hemlikheter , @_kulbo och @culkner för att nämna några.
  Stort lycka till!!

 6. Jag följer bloggen och instagramkontot trendenser och har genom henne hittat till en massa inrednings-intresserade på instagram. Alltså vanliga människor som visar bilder från sina hem, säkert stylade inför bilden men man ser ändå att det är ett riktigt hem och att folk bor där! Så mycket fint.
  Jag flyttade in i en helt tom lägenhet förra hösten och har ingen stress att göra klart utan lägger till en sak i taget och tar tid på mig att bestämma. Inrednings-kontona har hjälpt mig massvis! Jag hade utan tvekan trampat i klaveret och gjort bort mig om jag inte hade ”läst på” utan bara gått på min egen känsla. (Menar det inte som en varning till dig, utan menar bara att JAG har en ganska undermålig stilkänsla).
  Just nu söker jag till exempel en enorm matta till vardagsrummet och har förstått att jag kommer att ångra mig om jag köper en rya från ikea. Nej, det måste vara något rejälare med lite mer själ/färg/textur/hantverk.
  Kram!

  1. jag är PRECIS som du. Måste också läsa på, ordentligt. Har kollat lite på trendenser senaste dagarna bara, såå mycket fint!
   Å så spännande med matta! Det gör såå mycket med ett rum ju! Kul!!!
   kram!

 7. Att följa byggfabriken och lampverket på instagram är en bra idé. Om en gillar deras stil vill säga. I byggfabrikens butiker brukar de dessutom ha lite kakel etc uppsatt så att en kan se och få idéer.

 8. Jag skulle göra olika boards på Pinterest och sen pinna loss, men bara på det som är riktigt fint! Ganska snabbt kommer du nog se ett mönster. Andra tips på bloggar är remodelista.com cupofjo.com och abeautifulmess.com de har ofta inlägg med olika folks husturer (heter det ju inte alls, men ja inredningsreportage). Sen skulle jag gå mkt på vad som är praktiskt samt värmeslingor under kakelgolv <3!

  1. Okej här kommer pinsamt erkännande – jag har aldrig varit inne på Pinterest, men jag har förstått att det är väldans bra. Nu är det dags helt enkelt.
   Tack för bra tips!!
   <3

 9. Skicka ritningar. Jag är en typ inredningsguru fick jag höra i veckan. En kollega hade frågat runt på jobbet och fått veta att jag är hennes tjej…Efter att ha renoverat tre hur, stylat några lägenheter och nu byggt att helt eget hus kanske det ligger en viss sanning i det? Kolla min inredningsblogg egethushalle.blogspot.se vetja!;)

  1. Har du en inredningsblogg också?? Och hundra barn? och är läkare? Du måste vara flera personer?!!

 10. Styleroom.se är i särklass den bästa sidan för inrednings-inspiration! Finns sååå mycket fint och så mycket praktiskt! registrerar man sig så kan man dessutom skapa album med sina favoriter. :)

 11. Vi håller på med samma grej, inflytt om nio månader och precis klara med alla val. Rätt eller fel är därmed för tidigt att säga men vi har litat väldigt mycket på de föreslagna alternativen och valt neutrala färger (läs vitt) i princip rakt igenom. Ställ tusen frågor till säljarna, det är nog mitt bästa tips. Och bloggen trendenser.

  1. ÅÅå såå spännande!!! Vitt ÄR ett säkert och bra tips. Så kan man krydda med annat liksom!
   Ska ösa på med frågor! Vi får typ 1,5 timme med inredare!
   Hoppas ni får det fiiint!

 12. Inte ek som bänkskiva! Du kommer slita ihjäl dig på all inoljning. Oj, vad jag ångrar mig. Sedan köpte vi dyr ugn men glömde kolla hur många liter den var på = alldeles för liten typ 45 liter. Köp inget mindre än 60 L.Vi inredde med hörnskafferi, det var BRA!!!!

  1. ÅÅ bra tips! TACK!
   Vi stryker ek. Och det där med storlek på ugn hade jag inte ens tänkt på! Tack!
   <3

 13. Jag rekommenderar add simplicity! Finns hos Sköna hem. Sen är ju Pinterest trevligt när man letar inspiration. Som sist på bollen på den plattformen uppskattade jag Teknifiks användningsguide. Lycka till med alla val!
  Hälsningar
  Jenny

  1. Sist på Pinterestbollen? Nej du det är jag! Finns en användarguide menar du? Upplys mig! :D
   Kram
   ännu sistare på bollen :)

  2. Elin Häggberg skriver en massa bra om teknik och internet på din blogg teknifik.se. Kolla in den, det var så jag kom igång med Pinterest!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..