Värmande tips till den nyblivna mamman

Vi kör en #tbt med tema tips idag.

En värmande kommentar när man har det jobbigt. Nu vet du i alla fall att det är ditt eget fel, så skönt!
Ett tips som konstigt nog alltid verkar komma från mammor med väldigt lugna barn…

Men vänta nu… Skulle det kanske inte eventuellt kunna vara så att ett lugnt barn ger en lugn mamma?

 1. Ja det SKULLE kanske kunna vara så?! Jag har en som var high need baby + kolik-onge, och nu en som sover k-o-n-s-t-a-n-t och typ aldrig skriker. Om jag genomgått någon personlighetsförändring emellan barnen eller gör just något annorlunda nu? Eh nä, faktiskt inte. Är på sätt och vis mer orolig denna gång, för jag vet hur det skulle kunna bli, mer påläst om risker sedan förra bebistiden osv…men är i sig i grunden rätt inte så orolig av mig, överlag. Inte då heller. Innan jag blev ett sömnlöst vrak som inte kunde gå utanför dörren på 6 mån pga sonen skrek hela, hela dagarna oavsett vad vi gjorde, dvs. J-a idioter som säger sån’t där sk-t, faktiskt, ursäkta franskan…och heja din blogg!! Du är amazeballs!

 2. Elin skriver:

  Jag har en av varje. En storskrikare som härjade satan och sedan en kolugn filbunke som sov sig genom sitt första år. Och FRUSTRATIONEN hos mig när folk menar att mitt andra barn nog blev lugn för att JAG var rutinerad och lugn och att jag nog var mer oerfaren och stressad med första. Eh? Excuse meeee? Som om det var något jag kunde kontrollera eller påverka. Alltså barn är olika. Jag är ändå glad att jag har upplevt båda. Jag kan enkelt relatera till och trösta uppgivna mammor med små skrikisar, samtidigt kan jag nu förstå de som säger ”njuuuut!”, det fattade jag inte alls förut. :)

  1. Men AMEN på den! Exakt, exakt samma här! Snyggt namn btw;)

 3. Maria skriver:

  .Personligen anser jag det vara 50/50. Om det endast är medfödd personlighet kan vi ju sätta in en robot istället för en förälder. Alltså om man har ett lugnt barn beror det till hälften på personligheten och hälften på föräldrar/barn-relationen.

 4. Just så. När lille I hade magknip fick jag höra ett gång gånger ”Är du säker på det? Han kanske är hungrig? Hur länge sedan var det du ammade?” Det var två minuter sedan, jag kanske inte uppfattar hans signaler ordentligt, du har såklart rätt, ungen är ju vrålhungrig!

 5. Anna skriver:

  Hahahahahaha!
  Skrattar så jag gråter åt hur rätt du har som vanligt

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..