Värmande tips till den nyblivna mamman

Vi kör en #tbt med tema tips idag.

En värmande kommentar när man har det jobbigt. Nu vet du i alla fall att det är ditt eget fel, så skönt!
Ett tips som konstigt nog alltid verkar komma från mammor med väldigt lugna barn…

Men vänta nu… Skulle det kanske inte eventuellt kunna vara så att ett lugnt barn ger en lugn mamma?

 1. Ja det SKULLE kanske kunna vara så?! Jag har en som var high need baby + kolik-onge, och nu en som sover k-o-n-s-t-a-n-t och typ aldrig skriker. Om jag genomgått någon personlighetsförändring emellan barnen eller gör just något annorlunda nu? Eh nä, faktiskt inte. Är på sätt och vis mer orolig denna gång, för jag vet hur det skulle kunna bli, mer påläst om risker sedan förra bebistiden osv…men är i sig i grunden rätt inte så orolig av mig, överlag. Inte då heller. Innan jag blev ett sömnlöst vrak som inte kunde gå utanför dörren på 6 mån pga sonen skrek hela, hela dagarna oavsett vad vi gjorde, dvs. J-a idioter som säger sån’t där sk-t, faktiskt, ursäkta franskan…och heja din blogg!! Du är amazeballs!

 2. Jag har en av varje. En storskrikare som härjade satan och sedan en kolugn filbunke som sov sig genom sitt första år. Och FRUSTRATIONEN hos mig när folk menar att mitt andra barn nog blev lugn för att JAG var rutinerad och lugn och att jag nog var mer oerfaren och stressad med första. Eh? Excuse meeee? Som om det var något jag kunde kontrollera eller påverka. Alltså barn är olika. Jag är ändå glad att jag har upplevt båda. Jag kan enkelt relatera till och trösta uppgivna mammor med små skrikisar, samtidigt kan jag nu förstå de som säger ”njuuuut!”, det fattade jag inte alls förut. :)

 3. .Personligen anser jag det vara 50/50. Om det endast är medfödd personlighet kan vi ju sätta in en robot istället för en förälder. Alltså om man har ett lugnt barn beror det till hälften på personligheten och hälften på föräldrar/barn-relationen.

 4. Just så. När lille I hade magknip fick jag höra ett gång gånger ”Är du säker på det? Han kanske är hungrig? Hur länge sedan var det du ammade?” Det var två minuter sedan, jag kanske inte uppfattar hans signaler ordentligt, du har såklart rätt, ungen är ju vrålhungrig!

 5. jag fyller 34 och har två små kids som verkligen inte är ”sömn människor”, förr var jag kvälls människa, men idag är jag mamma. vi har E4 an på nätterna och 4.30 ”rise and shine”. jag känner för varje dag att jag bli äldre, jag blir gammal hela jag. det är ingen ålders noja utan mer ett konstaterande, barnen gör mig gammal och sliten som fan. Alla säger att det blir bättre om några år.. ”vänta bara tills tonåren kommer, då får du inte upp dem ur sängen” JAG LÄNGTAR!! Då ska vi ta ”sjukvecka” hela familjen och bara sova;)

 6. Ja HEEEEEEEEEEEEEEEERREGUD, jag var som freaking GANDHI under graviditeten, o ut kom en unge som vrålade från morgon till kväll av magknip de första fyra månaderna, o sen efter det var så mammig o vill vara i famnen att varenda stund som hon inte är det är ett enda gnäll :D

 7. Jag brukar köra på ”man får inte de barn man förtjänar – utan de man klarar av”. Alltså, det är inte mitt fel att de blev såhär utan jag är stark nog för dessa två illbattingar, typ. Det känns liiiiiite lättare då. En stund.

  1. Hahah TACK! Den där ska jag också ta till i hårda tider då ”alla andra” har lugna och förstående barn och jag känner mig som sämsta morsan ever och det är min uppfostran det är fel på.

 8. Jag har ett av varje, en mycket pigg och aktiv, med hen var jag lugn. Med den vääääldigt lugna var jag allt annat än lugn. Det bästa enligt alla andra är att jag har en av varje pojke/flicka. De kan bara inte få in att jag sket fullständigt i vilket. Eller att min man inte är liiiite glad att han fick en son istället för en dotter till. Eller att det är flickan som är aktiv och vild och pojken som nöjt sitter på sin lilla rumpa och pillar och pysslar.

 9. En gång när jag läste psykologi på högskolan (Vilket jag förövrigt gjorde när mitt yngsta, och femte barn var nyfött…Jag tänkte visst inte riktigt till innan…) så handlade det bland annat om personlighet. Där var ett exempel på en kvinna som fött tvillingar där ena barnet var super enkelt och nöjt och det andra jämt strulade och var missnöjd.

  Det är mitt mantra i mitt huvud. Att barnen kommer ut med sin personlighet klar.

 10. Jag gillar även ”Har du testat om henne är hungrig eller trött?” Nej, men TACK GODE GUD för att du kom på det åt mig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..