Hjärnstillestånd när man får en paus

Idag hände det! Jag fick en timmes paus mitt i ”efter-hämtning-före-läggnings-rejset”!!
Jag föreställde mig en effektiv timme. Beta av lite mejl, komma på några braiga blogginlägg, kanske skissa på lite illustrationer. En timme, det är lång tid!
Vad som hände? Jag var helt blank. Blank? Som i skinande? Mm, jo ja kanske det också, men här menade jag tom. Jag tänkte på några blogginlägg jag längtat efter att skriva, ingen energi till dem. Jag tänkte på några skisser jag velat göra, ingen energi. Jag försökte PREEEEESSA fram ett svar på ett jobbmejl, inget kom ut.

Lite som att ögonen är omöjliga att stänga när man äntligen lägger sig i sängen.

Jag antar att det är stress? Att man föreställt sig den där ”bonustiden” så länge att man känner att man måste göra allt när man väl får chansen? Effektiviseringssidan i mig vrålar: ANVÄND DENNA TID VÄL!!!

Det hela slutade med att jag försökte intala mig själv att detta fick vara tid för att tanka energi. Satte mig på en bänk i solen och skrev det här blogginlägget. Haha! Där lurade jag allt mig själv! Jag trodde att jag inte gjorde någonting men jag skrev ett blogginlägg! In your face blanka ineffektiva jag!!

Drabbas ni också av hjärnstillestånd när ni får bonustid?

  1. Sara skriver:

    Suck ja! I såna stunder skulle jag föreslå att passa på att göra något roligt avslappnande och återhämtande istället för alla måsten. Tänk ut innan vad det skulle kunna vara för just dig, så att du vet när stunden kommer.
    Gör det innan det är för sent. Det gjorde inte jag utan körde bara på som ett ånglok trots såna här tydliga varningssignaler och pang in i väggen till slut. <3

  2. Nar jag ibland far den dar kanslan av att vara ”tom” och helt utan energi sa brukar jag se det som ett tecken pa att kroppen ropar pa vila. Kroppen och psyket behover fa pausa och vila ibland utan press pa att behova prestera hela tiden. Jag forsoker tanka att prioriterar jag inte vilan ibland sa kommer jag att kora slut pa mig sjalv, och da blir det lattare att tillata sig sjalv att INTE vara effektiv en timme eller tva utan att faktiskt unna sig vilan. Ibland ar det allra svaraste i livet att ta hand om sig sjalv tillrackligt bra. :)

  3. Sandra skriver:

    Min standardgrej är att träna, typ jogga eller utegymmet. Behövs knappt någon förberedelse och träning är ju så ”nyttigt” att jag slipper stressen av att HItta På Nått Jättevärt Som Väger Upp för Bråk Om Leksaker Hela Morgonen. Bonus att träning hjälper mig att få ned stresskänslan i kroppen som småbarn ofta, hm, berikar ens liv med

  4. Jodå. Jag beställde påslakanset på rea när jag egentligen har en låååång att göra lista. Nu tänker jag att när barnen har lagt sig och mannen på resa så ska jag baka bröd, baka biscotti, plocka smultron, veva ihop en pavlova, tvätta, städa, fotvård. …m..kl är 1940…..äh det blir jag och 100 gr Marabou och så tar jag det andra en annan dag. Verkar som mor i familjen är sugen pä att baka. Nu läggning av kiddo nr 1

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..