ANNONS

6 fördelar med att semestern är slut – ett försök till pepp

/

Jag brukar känna mig färdig med semester, peppad för höst. Men i år alltså… Jag tror semestern varit lite fööör bra? Barnen är större, leker en massa med varandra, vi hade bil hela sommaren, vi var lediga längre, vädret var fint, kusinerna lekte tillsammans. Ja, det var också stunder av kreativ ångest, svettiga ögonblick på resande fot (x antal psykbryt i bil), panik över att man inte carpar tillräckligt, och så vidare. Men i det stora hela och nu när jag glömt precis allt motigt, så känns det som att det varit helt perfa! Och då ÄR det lite svårt att känna den höstpepp jag ofta längtar efter.

Jag tror den dyker upp? Jag har redan börjat tänka på fördelar. Tänkte lista dem här, så ni får ta del av dem också. Vassego!

1. Få kvällarna tillbaka!
Barnen har somnat sent, vi har varit på besök hos massor av folk och varit sociala på kvällarna, eller bara slappat de få kvällar vi varit själva. Jag ser fram emot att barnen ska somna i tid och jag ska få sitta ner och teckna framför tv:n och skriva och LÄSA blogginlägg.

2. Rutiner och planer
Som jag skrev tidigare så har jag STORA planer på inrutat liv. Det ska bli skönt att få vara effektiv igen, få tid till sådant man inte tar sig till på semestern.

3. Jobbprojekt med hejhej
Knivis och jag ska sätta igång med podden, spela in fler klipp och fylla på vår youtube-kanal, jag ska skriva fler blogginlägg, ta tag i projekt med Bakingbabies-Mia igen, kanske försöka få till lite samarbeten/illus-uppdrag osv.

4. Mat
Vi har ätit sååå mycket mat och ALLT har varit sååå gott! Efter en matig semester, som det alltid blir, så är det ändå rätt härligt att komma hem och äta sina gamla vanliga rätter. Plus att jag ser fram emot att äta ute (vi har nästan inte gjort det på hela semestern). Sushi längtar jag mest efter!

5. Träffa kollegor
Att få pluddra loss med mina fina jobbkompisar och skratta!

6. Sova i sin egen säng
Det är ändå skönaste platsen att sova – hemma! Jag har delat säng med småfisarna i en vecka. Det ska bli fint att dela säng med storfisen igen. I VÅR säng!

Sådär! Nu känns det liiiite bättre att semestern aaaaalldeles snart är slut… Håller tummar för Brittsommar så man kan kisa mot solen på lunchen.

Har ni fler fördelar med att jobba istället för att semestra? Typ varmt kaffe och toalettbesök utan sällskap? Dela med er please!
Förresten, har ni slut på semester nu eller har ni kvar? Eller har ni redan jobbat flera dagar och kanske veckor?! Huuur känns det? Jag har ju liksom glömt bort lite vad jag jobbar med …

barn på resa

Ja då åker vi hem då!

Jag ska studera min lista 10 råd när du går tillbaka till jobbet hela kvällen nu.

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00