Att prata med någon som har PMS – 6 stycken samtal

Här kommer ett utdrag av dialoger hämtade från en vardag nära dig. Väldigt nära mig …

Jag, en vanlig dag: – Å nej, nu regnar det. Och jag som glömt regnjacka…

Jag, en PMS-dag: – Jaha!! Ja men det är väl självklart så att det ska REGNA NU, när jag ska hämta barn, och har glömt regnjackan hemma!! SÅKLART!!! Alltid, ALLTID är det såhär!! ”Hämt-väder”. Fan!! (åker såklart i en stor, stänkande vattenpöl, inte medvetet)

***

Mattias: – Kan du sätta på lite musik?

Jag, en vanlig dag: – Okej!

Jag, en PMS-dag: – VARFÖR har du lyssnat på en lista som heter ”BREAK UP SONGS”?!???!!!

***

Mattias: – Alltså, jag slänger Märtas de här byxorna nu, de är ju håliga!

Jag, en vanlig dag: – Oj, ja gör det.

Jag en PMS-dag: – Varför är det MITT fel?! Det är ju inte direkt så att JAG har haft hål i dem! Och du, DU har ju inte rensat deras garderob EN ENDA GÅNG!!!!!

***

Mattias: – Alltså Louise, kan du inte bara ställa in dina skor i garderoben istället?

Jag en vanlig dag: – Suck! Ja ja, jag ska … snart …

Jag en PMS-dag: – JAHA! Jag har liksom haft LITE annat för mig, typ tagit hand om barnen i flera timmar och LAGAT MAT och FIXAT!!! JAG KAN INTE GÖRA AAAALLT!!!!! STÄLL IN SKORNA SJÄLV DÅ OM DE STÖR SÅ MYCKET!!! (springer ut i hallen och ställer in skorna, jätteilsket)

***

Jag: – Jag tänkte vi kunde äta fisksoppa ikväll?

Mattias: – Mmm…nja jag är inte så sugen på det.

Jag en vanlig dag: – Okej, vad vill du äta?

Jag en PMS-dag: – Nähe!!? Ja, men kom på NÅGONTING SJÄLV då!!!!

***

Mattias: – God natt!

Jag en vanlig dag: – God natt!

Jag en PMS-dag: – Det här känns inte bra alltså. Vi har glidit ifrån varandra, vi pratar aldrig och nu säger du ”god natt” bara sådär. Vad ÄR det?!!! VAD HAR JAG GJORT?!

– Men alltså, jag är bara trött. Det är inget!

– Okej… JAG VEEEET ÄNDÅ ATT DET ÄR NÅGOT!!!!!! (hulkgråter)

***

Sammanfattning: att leva med mig är ett äventyr, fyrverkerier kan uppstå nääär som helst.

pms

Trösten är att det ändå finns PMS-fria dagar:

pms-betyder

 1. I hear you sister! I morse sprang jag jättefort (i 500 meter) och lyssnade på Eminems ”The way I am”. Kändes liiiite bättre efteråt, men högst tillfälligt. Aaaahhhh!!!!!

 2. Otroligt hög igenkänningsfaktor! Jag har inte PMS nu men ändå kan jag riktigt känna ilskan bubbla upp, bara genom att läsa texten!

 3.  Alltså det är ju precis på pricken så där det känns! Man riktigt känner ilskan bubbla inuti… Det är SÅ skönt med igenkänning, TACK för det!!

 4. MYCKET hög igenkänning på allt!! Jag känner för stunden (dvs precis efter mensen) empati för min stackars man och mina barn som emellanåt har rätt svårt att hänga med när mitt humör pendlar.

 5. Heheheh, ja, shit, vad jag känner igen mig! Jag håller dock allting inom mig (på gott och ont) så min hjärna håller på att explodera av såna tankar hela tiden. Är inne i en sån period just nu så det här inlägget var klockrent i timingen ;)

 6. Alltså jag skrattar så jag får ont i magen!!!! Och svärfar sitter bredvid i soffan och undrar vad det är!????!!? Snacka om igenkänning, det där är jag 2 veckor i månaden!!! TACK!

 7. Det var precis så för mig, dessutom mkt värre efter barnen.. Så nu äter jag anti-depp-tabletter (minsta dosen) 10-14dagar innan påbörjad mens o mår så otroligt mycket bättre! Testade även ”femal forte balans” o det funkade också okej!
  Skillnaden är att jag mår så mkt bättre, maken varnade jag redan innan vi ens blev tillsammans ang min pms så han hade ju ett val ;) men barnen fick ut för det en hel del så där gick min gräns tydligen!
  Säger inte att du ska testa/börja men ville berätta min berättelse :)

  1. Jag har haft tankar på det, när dalarna varit djupare. Sedan glömmer jag när det är bättre perioder…
   Såå skönt att du hittat nåt som funkar!!
   <3 <3

 8. Jag kom på igår att jag glömt notera när jag hade mens sist, men inser nu att du och jag visst brukar blogga om mensdepp typ varannan månad, och annars kommentera igenkännande…Alltså borde jag alltså få min mens nu snart nu då?

  1. Haha ååå älskar synk! Tänk så bra samarbete vi kommer ha! (jag ska ta tag i saker snart och vi måste ses!)

 9. *vill göra skratt-så-den-gråter-emojin* (men vet ju att inlägget försvinner då)

  Men EXAKT så ja. Haha! Jag älskar din förmåga till allt det som fixar ihop och utgör hela den här bloggen. Så sjukt bra Louise

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..