Tisdagstips: huskur förkylning

Okej, så förskolan satte igång och jobb likaså. Och bacillerna ville inte vara sämre. Vi toppar soppan med en hel del röriga nätter aka dålig sömn. Vad har vi då? Halsont. Jag vill inte bli sjuk nu. Det är värdo-tajming! Det känner man väl nästan alltid, men jag lovar att denna gång är det värdovärdo! Mattias åker iväg, vi har bananas-mycket jobb på jobbet (eftersom vi precis startat en vuxenvariant av Barnistan som heter Welma – stockholmare spana in – och därför kör dubbla tidningar denna gång), jag har precis kommit så långt med löpningen att den känns kul OCH jag ska springa en mil om en och en halv vecka.

Ja ni hör. Värdo! Vad gör man då? Jo man vänder sig till den kära vännen Google. Och så frågar man om huskurer för förkylning. Mot förkylning?  Vad har jag fått för kloka svar från Miss Google då? Jo det här:

1. Det jag kör på stenhårt nu är: ingefära (kokar vatten och har i skivor med ingefära, så får det stå och ingerfära till sig), har i pressad citron och när det inte är för varmt så har jag i en massa honung. Det är en GOD huskur.

2. En mindre god huskur är att gurgla saltvatten. Men det ska tydligen också vara bakteriedödande. Så det har jag gjort. En matsked salt i ett dricksglas med vatten. Och så lite kväljningar.

3. Sedan köpte jag Echinagard (heter det så?) och halstabletter som ska vara bakteriedödande.

4. Sista tipset som jag VILL följa är sova. Men det går inte pga tre anledningar: 1. Märta 2. Maja 3. huskurer som innefattar en massa vätska = toalettbesök nattetid.

Vitlök ska ju vara bra också, men jag är så himla OSUGEN på färsk vitlök (antar att den ska vara färsk?). Jag tar mig en kopp ingefära igen. Med citron. Och honung.

Nu vill jag ju såklart höra era tips på huskurer mot förkylning!

Målet är att bli såhär:

fredag

Och inte såhär:

sjukling

 

Ps: huskur mot mask i magen, som jag googlade på i somras på grund av… ja ni vet. Där stod det att man skulle sova med tajta underkläder och byta på morgnarna. Då behövde man inte gå bananas och tvätta sängkläder varje dag. Man höll äggen (eeeuuhhhh!!!) i trosorna/kallingarna. Sedan varvar man såklart med omiljövänlig tvättemperatur när tvättstuga är fri. Och så lite maskmedicin på det. Med upprepning efter både två och fyra veckor.
Man skulle också äta sånt som var otrevligt för masken. Maskar gillar inte lök eller vitlök. Men de gillar godis och sånt gött. Jag som tyckte maskarna var så äckliga, de visar ju ändå på god smak! Fast lök är ju gott i och för sig. Jag känner att jag bör runda av här. Gå och lägga mig. Huskurera liksom.

 

 1. Helena skriver:

  Enligt sköterskan på vårdcentralen har honung tydligen bakteriedödande egenskaper. Man ska dock inte blanda det i hett te (värmen dödar de bra grejerna), utan snarare i ljummet vatten, ca en tesked i ett halvt glas, som man sedan sippar lite på. Upprepas flera gånger om dagen. Ger aningen mindre dålig andedräkt än enorma mängder vitlök.

  1. Ja just ja, läste att det inte fick vara hett! Körde lite svalnat… Men ljummet kanske är tha shit! Jag ska följa tips! TACK! :)

 2. Frida skriver:

  Alltså ”värdo”??? Betyder och härstammar från vilket ord? Fattar ingenting! PS. Din blogg är ju för underbar!

  1. Helena skriver:

   Värdo = värdelös(t) :-D

  1. Hhaha förlåt, jag såå ball (eh eller tvärtom) i mitt språk. Helena knäckte koden: värdelös är korrekt.
   Tack Helena!
   Och tack Frida för fina ord!!

 3. Springmaskarna har god smak, ja – hahaha.

  Mina friskmackor:
  Köp eller för all del baka om du känner att du har tiden, grekiskt lantbröd.
  Blanda vitlök och smör, mycket vitlök! Bred mackorna och värm dem i ugnen på 180 grader, säg 10-15 minuter.
  Hacka gul lök och tomat. Blanda.
  Ta ut brödet ur ugnen och fördela lök- och tomatblandningen jämnt på brödet. Salta och svartpeppra. Ät. Gärna med ingefärste som du har honung i. Krya på dig! :)

  1. Åh guuud va gott! Nu vill jag nästan inte bli frisk ju!

 4. Emelie skriver:

  Bra tips för att mota bort bakterier! Synd bara att förkylningsbaseluskerna är av virus-släkte..! Fy för förkylningar alltså! Själv tror jag mest på att vara utomhus så mkt som möjligt och tvätta händerna, tvätta händerna och tvätta händerna! Heja dig!

  1. Va??! Menar du att alla dessa huskurer inte spelar roll för man kan inte döda förkylningen?! DU RUBBAR MINA CIRKLAR!
   OKej jag ska lugna mig: Är alla förkylningar virus och virus kan ej dödas av honung? Typ?
   Tack för rubbandet, sanningar kan vara skrämmande men ack så bra att höra!
   <3

 5. Moa skriver:

  Jag håller med låter jättegott. Jag tror också på echinagard. Benhårt. En läkare t.o.m. tipsade om dom. Sedan brukar vi göra en variant på din ingefäraavkok. Vi lägger också i massa krossad vitlök, vanlig gul lök samt rödlök. Koka i 20 min och drick. Sedan vill ingen vara i närheten av dig inte ens förkylningen. Om det är riktigt illa så äter jag även lök och hela smeten. Vidrigt. Men väldigt bra. Du kan också äta rå lök. Det ska man ju egentligen äta en per dag. Har jag hört. Ingen kommer då tillräckligt nära dig för att kunna smitta dig är teorin bakom det tipset.

  1. Hahaha såååå bra tips!!! Tänk all egentid jag kommer att få! hurra!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..