ANNONS

Tisdagstips: huskur förkylning

/

Okej, så förskolan satte igång och jobb likaså. Och bacillerna ville inte vara sämre. Vi toppar soppan med en hel del röriga nätter aka dålig sömn. Vad har vi då? Halsont. Jag vill inte bli sjuk nu. Det är värdo-tajming! Det känner man väl nästan alltid, men jag lovar att denna gång är det värdovärdo! Mattias åker iväg, vi har bananas-mycket jobb på jobbet (eftersom vi precis startat en vuxenvariant av Barnistan som heter Welma – stockholmare spana in – och därför kör dubbla tidningar denna gång), jag har precis kommit så långt med löpningen att den känns kul OCH jag ska springa en mil om en och en halv vecka.

Ja ni hör. Värdo! Vad gör man då? Jo man vänder sig till den kära vännen Google. Och så frågar man om huskurer för förkylning. Mot förkylning?  Vad har jag fått för kloka svar från Miss Google då? Jo det här:

1. Det jag kör på stenhårt nu är: ingefära (kokar vatten och har i skivor med ingefära, så får det stå och ingerfära till sig), har i pressad citron och när det inte är för varmt så har jag i en massa honung. Det är en GOD huskur.

2. En mindre god huskur är att gurgla saltvatten. Men det ska tydligen också vara bakteriedödande. Så det har jag gjort. En matsked salt i ett dricksglas med vatten. Och så lite kväljningar.

3. Sedan köpte jag Echinagard (heter det så?) och halstabletter som ska vara bakteriedödande.

4. Sista tipset som jag VILL följa är sova. Men det går inte pga tre anledningar: 1. Märta 2. Maja 3. huskurer som innefattar en massa vätska = toalettbesök nattetid.

Vitlök ska ju vara bra också, men jag är så himla OSUGEN på färsk vitlök (antar att den ska vara färsk?). Jag tar mig en kopp ingefära igen. Med citron. Och honung.

Nu vill jag ju såklart höra era tips på huskurer mot förkylning!

Målet är att bli såhär:

fredag

Och inte såhär:

sjukling

Ps: huskur mot mask i magen, som jag googlade på i somras på grund av… ja ni vet. Där stod det att man skulle sova med tajta underkläder och byta på morgnarna. Då behövde man inte gå bananas och tvätta sängkläder varje dag. Man höll äggen (eeeuuhhhh!!!) i trosorna/kallingarna. Sedan varvar man såklart med omiljövänlig tvättemperatur när tvättstuga är fri. Och så lite maskmedicin på det. Med upprepning efter både två och fyra veckor.
Man skulle också äta sånt som var otrevligt för masken. Maskar gillar inte lök eller vitlök. Men de gillar godis och sånt gött. Jag som tyckte maskarna var så äckliga, de visar ju ändå på god smak! Fast lök är ju gott i och för sig. Jag känner att jag bör runda av här. Gå och lägga mig. Huskurera liksom.

13
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00