Hetaste inredningstrenderna hösten 2016

Det var ett tag sedan jag tipsade om inredning. Jag skulle vilja påstå att det var FÖR längesedan. Så nu kör vi ett rejs tycker jag. Vi ser en hel del som lever vidare från vårens trender – ”strösslet” är här för att stanna, till exempel. Men också en del nytt, såsom spännande detaljer, som piggar upp!

inredning barnrum

I barnrummen kan man i höst återse strösslet, men det nya är de stilrena sängarna. Helst ska man inte ha några sängkläder alls. Vill man ha några så ska det vara vitt, diskret och inget fluff och mys. Har man kuddar eller täcken i sängarna kan man skrapa det åt sidorna.
Strösslet tar lite nya former. I höst får det gärna vara mjukt – tänk klädesplagg och kuddar (passar bra med de cleana sängarna!)

 

inredningstrender 2016

I vardagsrummet jobbar vi vidare med golvdetaljerna. En ”slarvigt” slängd väska piffar till den mönstrade mattan. Lägg på en nyckelknippa eller två för att få in lite lyster och blänk.
Bokhyllor har vi sett ordnas färgkodade eller storleksmässigt. Nu är det ”stöket” som gäller. Tänk lite hipster: det ska se ut som att man precis vaknat, men det är sjukt genomtänkt. Samma gäller bokhyllan. Det ska ge en känsla av att ett barn öst ut alla böcker på golvet och att du i ett svettigt moment av ”helvete kommer gästerna redan!!?” slängt in dem där de fick plats. Men så är det givetvis inte …

inredningstrender 2016

För att inte hallen ska bli för stel och stiff kan man ställa sina skor precis innanför dörren. Följer alla familjemedlemmar exemplet så blir det härligt galet att komma hem! Papperdetaljer i form av loppa och toalettrulle är trender som kommer starkt i höst. Har man inte tid att piffa till med så mycket papper så fungerar det att ställa dit ett paket blöjor. Allra bäst blir det om man öppnar paketet så själva blöjorna blir synliga.

inredningstrender 2016

Badrum piffas ofta med ett doftljus eller en liten växt. Boooooring, säger de stilsäkra inför hösten. In med något kreativt, något nytt och färgglatt!! Här ser ni det allra flashigaste – gigantiskt klädnypa i bjärt kulört, med måttband slarvigt knutet runtom. Piffad lite extra med en paljett i lila. Koppla gärna ihop prydnadssaker med sådant som används – necessärer, byråer, klädhängare, tänk fritt!
Om du vill få till badrumslådan sådär tokig så är det bästa alternativet att sätta barnen på jobbet. Funkar det inte så kan du vänta uppochner på lådan och sedan stryka med armen längs med byrån och skrapa sakerna ner i lådan. Det kan ta några försök innan det blir riktigt bra – ge inte upp vid första!
På tal om doftljus så fungerar det lika bra med nedkissade kläder som sköljs och hängs upp längs med badkarskanten. Toppen om du senare kan fylla på och hänga på draperistång, duschstång, handfat och eventuellt element/handdukstork.

Det var allt för denna gång! Lycka till!! Hoppas era hem blir riktigt #myziga nu!

 1. Anna skriver:

  Vad härligt att höra att den här stilen har blivit inne! Vi har praktiserat liknande i flera år faktiskt.
  Själv är jag bra på klädströssling i sovrummet om jag får säga det själv.
  När barnen har blivit tonåringar förändras inredningsdetaljerna. Min 15-åring är jätteduktig på att dekorera badrummet med olika sminkdetaljer, hårborste, linskoppar m m. Olika konstellationer varje dag!
  I hallen brukar vi också använda skorna-innanför-dörren-knepet och vi varierar med en soppåse att kliva över när man kommer in. Vi ställer ofta ett par väskor i hallen också så att man får ta en mer spännande väg när man går där. Idag hade dottern snyggat till det lite extra en dator på laddning med sladden tvärs över hallen så att man får lyfta benen ordentligt. Snyggt!
  Jag tänkte också dela med mig av ett tips till vardagsrummet. Vi placerar ofta fjärrkontrollen i soffan, det blir en snygg kontrast mellan det hårda och det mjuka. Ibland lägger dottern till mobiltelefonen och en yoghurtskål för extra piff. Hon har sinne för det här!
  Tack för din inspiration och ditt glädjespridande!

 2. Sveas skriver:

  Underbar text och bilder! Jag känner mig helt enkelt sååå lättad av att läsa och se detta och kanske våga släppa lite på mina egna krav på mig själv (vilka inte resulterar i ett städat hem, bara ångest över oredan som blir mig övermäktig). Tack för en fantastisk blogg och ett underhållande instagramkonto :)

 3. Såå snitsigt! Här i Malmö är vi inte sena att haka på trenderna. Och vi fortsätter ”strösslandet” med Duplo noggrant utplacerat i varje rum.

 4. När ser dessa bilder känner jag bara: tack! Att hålla i ordning efter 3 barn på 68 kvm är att ständigt jobba i motvind när det kommer till att städa. Ibland får jag ett ryck, men ofta ger jag bara upp! Känns skönt att se att fler gillar strössel-trenden!

 5. Anna skriver:

  Jag avstår från ordet igenkänning här som jag ogillar så. Istället ger jag en beskrivning av min reaktion/ansiktsuttryck när jag läste om stösseltrenden: Brettflin (hela fejset) inkl en grymtning med kaffe upp i näsan. Högst obehagligt och nu såååå nöjd över att se ett normalt hem. Du är hjärtligt välkommen hit för mer inspiration på temat strössel. Vi har utvecklat det lite till faktiskt, vi kallar det ”Shell chock” som i handgranatseffekten….Tjing!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..