13 bilder som visar varför jag är feminist

Ibland är det en röra i huvudet och ibland blir saker så tydliga. Jag har försökt teckna ner några av de där tydliga ögonblicken. En liten påminnelse om att feminism behövs. Varför jag tycker att den behövs.
Och såklart kan man fylla på med fler bilder. Tyvärr.

1. För det här med lönerna …

feminism1

***

2. För att tjejigt är … dåligt?

feminism2

***

3. För att mina barn växer upp med detta fokus på kvinnokroppen …

feminism3

***

4. För att pappor fortfarande kan vara barnvakt…åt sina egna barn.

feminism9

 

***

5. …eller inte förväntas kunna ta hand om sina barn…

feminism5

***

6. För dessa frågor till våldtäktsoffer…

feminism4

***

7. För att ”pojkar minsann inte gråter” …

feminism6

 

***

8. För att brösten är till för andra. Nej inte bebisarna alltså!

feminism11

 

***

9. För att det här ens är en grej!

klanning

 

***

10. För att detta är säkraste vårtecknet …

feminism7

 

***

11. För att kvinnor inte ska ha åsikter.

näthat

 

 

***

12. För att detta är sant. 2016.

statminister

 

***

13. För att folk fortfarande tycker att feminism är tröttsamt …

tröttsam feminism

 

 1. Ni feminister tror att det bara är kvinnor som är utsatta på nättet, män får oxå hot tex abbe blattelito. Men ni feminister tänker ju bara på vad som händer mot er kvinnor och inte mot oss män. Feminismen har skapat mer hat mot männen än att få det jämnlikt!

  1. Ulrika skriver:

   Så är det värkligen inte!klart alla vet det också men just nu tass detta upp och när man pratar om männen gör man det utan och klaga. Såhär är läget för kvinnorna just nu bara inse och inställer för och tycka synd om dig själv för att kvinnorna tar upp det som är sämre med deras tillstånd så stötta deras kampanj mot jämstäldighet i samhället

  1. Abbe blattelito, som våldtar medvetslösa kvinnor på Snapchat och mördar kvinnor för att få pengar…..

 2. Sandra skriver:

  Riktigt bra skrivet!
  Många grejer som många ser som småsaker, men de gjorde man säkert om röstrött med.
  De där med pappan är barnvakt till sina egna barn! Så bra att det tas upp!
  Eller som på dagis när man får ta all skit om de hänt något eller fröknarna vill klaga på nåt, men när pappa. Hämtar så e de så gulligt att pappan hämta!

 3. Malin skriver:

  Tänkte bara skicka lite nätkärlek och ett tack för det här inlägget, som är så nödvändigt! Kram!

 4. Elsa skriver:

  Var det ett svar till mig? Isåfall har jag lite svårt att koppla. Är det att förminska andra kvinnor att hävda att traditionella könsroller har orsakat att det finns en tendens bland kvinnor att vara mer självkritiska/ha svårare att ‘ta plats’ (även när den är förtjänad), etc.? Tycker det blir lite rundgång i diskussionen om man inte får prata om hur olika behandling (även subtil) av könen har konsekvenser som man inte kan ställas till svars för, men som man ändå kan reflektera över och förändra, om man så vill.

 5. Ronja skriver:

  Hej, jag håller med i många frågor och de är viktigt att de lyfts fram och konkretiseras med tycker de är knepigt att å andra sidan använde just könet som en inkvotering till vissa arbeten, oavsett vilket yrke, där tycker jag mer att studier och erfarenhet ska vara meriterande, vad tycker ni?

  1. Erik skriver:

   Kvotering, eller positiv särbehandling innebär att välja den underrepresenterade gruppen vid lika meriter. Som det ser ut idag sker redan en outtalad kvotering där män med sämre meriter kan få jobb eller positioner framför mer meriterande kvinnor. Den positiva särbehandlingen kommer därför som åtgärd på rådande strukturer. Dock är det inte alltid så att män går före kvinnor, men på de flesta maktpositioner är det så. Mitt vikariat inom det kvinnodominerande yrket förskola har jag tex. fått genom positiv särbehandling, eftersom vi strävar efter en mer inkluderande förskola. Jag har alltså samma meriter som övriga kvinnliga vikarier, men jag prioriteras eftersom vi vill reducera kvinnodominansen på arbetsplatsen.

  1. AC skriver:

   Nej Erik, kvotering innebär tyvärr inte att välja den underrepresenterade gruppen vid lika meriter. Mycket riktigt ”som det ser ut idag sker redan en outtalad kvotering där män med sämre meriter kan få jobb”. Men svaret på något så dåligt som outtalad kvotering bör inte vara något nästan lika dåligt som uttalad kvotering, som inte heller tar hänsyn till meriter. Man borde istället adressera grundproblemet och se till att den första ”inkvotering av män med sämre meriter” upphör (vilket inte är någon lätt uppgift) och helst helt låta meriter styra vem som får jobbet, oavsett könet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..