ANNONS

Tycker du också att feminister lägger krut på fel ställe?

/
Apropå en del reaktioner på måndagens lista. Kan inte alla de personer som tycker det är upprörande att feminister inte för ALLA kamper HELA TIDEN föra några av de kamper de inte tycker sig se själva? Jag får ibland känslan av att den för dem viktigaste kampen är attackera-feminister-på-nätet-kampen. Och män-råkar-faktiskt-också-ut-för-hemskheter-kampen (trots att det enligt mig är väldigt svårt att se någon som påstår att det INTE skulle vara så). Så mycket felplacerad energi när de anser att det finns så mycket att slåss för? Tänker jag.
Använd energin till de problem ni lyfter istället! Slåss för männens rätt i vårdnadstvister, för de objektifierade männen, för kvinnors rättigheter i hela världen, för självmordsstatistiken, för de våldtagna männen, för dödsfall på arbetsplats, för mäns våld mot män, för villkoren för föräldralediga*… På riktigt, för det är viktiga kamper! Feministerna fajtar de striderna också, men vi ser gärna att vi blir fler! Som det så vacker heter: ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

allasstrider

*förslag på fajter utifrån kommentarer jag fått där man påpekar att jag inte tar upp detta i min lista.

13
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00