Tycker du också att feminister lägger krut på fel ställe?

Apropå en del reaktioner på måndagens lista. Kan inte alla de personer som tycker det är upprörande att feminister inte för ALLA kamper HELA TIDEN föra några av de kamper de inte tycker sig se själva? Jag får ibland känslan av att den för dem viktigaste kampen är attackera-feminister-på-nätet-kampen. Och män-råkar-faktiskt-också-ut-för-hemskheter-kampen (trots att det enligt mig är väldigt svårt att se någon som påstår att det INTE skulle vara så). Så mycket felplacerad energi när de anser att det finns så mycket att slåss för? Tänker jag.

 

Använd energin till de problem ni lyfter istället! Slåss för männens rätt i vårdnadstvister, för de objektifierade männen, för kvinnors rättigheter i hela världen, för självmordsstatistiken, för de våldtagna männen, för dödsfall på arbetsplats, för mäns våld mot män, för villkoren för föräldralediga*… På riktigt, för det är viktiga kamper! Feministerna fajtar de striderna också, men vi ser gärna att vi blir fler! Som det så vacker heter: ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

allasstrider

*förslag på fajter utifrån kommentarer jag fått där man påpekar att jag inte tar upp detta i min lista.

 1. Nina skriver:

  Exakt! När blev det feministernas plikt att ta varenda strid i hela universum? Och varför tar sig vissa rätten att lägga sig i vilja stridet du ska ta och vad du ska ägna din tid och kraft åt? Det är väl uop till dig?
  Tack för detta inlägg!

 2. Johanna skriver:

  Du är så grym! Önskar att jag var lika bra på att uttrycka mig (och på att rita) :)

 3. Nanna skriver:

  Jag är imponerad av att du dels är fyndig och klok på samma gång, dels orkar vara trevlig hela tiden. Bra jobbat och heja dig!
  Din kalender sitter på kylen till glädje för hela familjen (på månadens bild är det ju bajs, hur kul som helst för en treåring). Min man tror att du är egentligen jag, med undantaget att du kan rita och min 70-åriga pappa brukar stå och fnittra när han bläddrar i den.
  En kan inte göra allt men du gör skillnad! Puss på dig!

 4. Ingela skriver:

  Jag tycker din lista var fantastiskt bra! Och kommentarerna om att feminism är överdrivet….? Hahaha!

 5. Tack för att du orkar, och imponerande att du fortsätter vara pedagogisk och trevlig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..