Torsdagstips (och en himla massa kalas visade det sig)

Okej här kommer lite favoriter eller nyheter hos oss just nu. Det visar sig att det varit en himla massa releaser och sånt där senaste tiden. Såhär flashigt liv har jag ju inte vanligtvis så ni vet! Eller ja, det VET ni ju. Om ni läst min blogg.

1. Vi läser …

Ny bok som direkt blev poppis (handlade jag på den där releasekvällen på Junibacken) är Fräse. Fina kollage-bilder och gullig historia om en katt som lackar ur och drar hemifrån men tappar bort sig …

2. Jag SKA läsa …

Den här boken av bästa Hormoner & Hemorrojder-tjejerna. Köpte den igår när jag var på deras superfina release-kalas!

Här hade vi inte intagit foto-pose:

horm1

Sedan skärpte vi oss

horm2

3. Vi äter …

Det här! Poke bowl, tydligen ny hipstermat, men va fasen, det är SÅ gott. Och så kan man göra olika versioner. En gång gjorde vi med rå lax, nu senast med stekt. Plus att man kan plocka bort och lägga till lite som man vill (det rimmar! Jag är en poet!).

pokebowl

Fördel: man kan lägga saker och ting separat så barnen kan plocka det de vill ha!

4. Jag sover i …

Lakan från min fina vän Lisa Ling. Hon gör fantastiska tavlor som hon sedan gjort mönster av och här blev slutprodukten lakan. Sjukt fina och jättesköna!


(detta är inte vår säng dessvärre, bilden är snodd från Lisa…)

5. Vårt nya grej i höst …

Ska lätt bli bio! Det är sååå mysigt och barnfilmer är lagom långa för eventuellt rastlösa barn. Förra helgen var vi på premiärkalas för Molly Monster på Zita. De har sådana kalas rätt ofta, håll utkik! Man fick fika innan och en goodiebag med en bland annat en pruttkudde. Ni kan tänka er hur kul vi ALLA haft med den …
Filmen var så snäll och fin! Jag trodde det skulle bli lite för segt för barnen efter ett tag men det blev det inte. När filmen tog slut sa Maja: igen! Det är ett bra betyg :)

zitakalas

Fotocred: Katriina Mäkinen

Nu får ni gärna dela med er av era favvisar just nu! Vad ser ni, vad läser ni, vad äter ni?

 

Kompenserar allt detta flashiga release- och kalasrännande med den här bilden. Den är också min verklighet. Jobbigt och alldeles underbart!

egentid

 1. Nanna skriver:

  Jag ser ”Gränsbevakarna i Australien” vilket är helt galet men mina små barn 6 och 8 gillar det… mycket. Vi diskuterar kvällens program under frukost dagen efter … Eller jag hmm’ar mest för jag tittade inte på riktigt.

  Jag läser en härlig blogg om livet som det verkligen är. Eller som det är med barn …allt skit med tex husdjur , vila-ägande och 40års kris verkar inte hunnit påverka bloggerskan …ännu???

  Jag äter tomater! Jag tror jag lider brist på något men jag kan verkligen längta efter tomat!

  1. Nanna skriver:

   VILLA-ägande

   Vila-ägande finns ju inte ens. Hur tänkte rättsravningsprogrammet där liksom???

   1. Haha vila-ägande, vilket hån mot småbarnspäron liksom!! hahah! Tomater, det kan vara så sjuuukt gott!! Men mest sommartid, nu börjar de bli sådär utan smak igen… eller har du några specialtomater att tipsa om?? :D

  1. Nanna skriver:

   Åh nej! Mitt tomat-sug har börjat nu under hösten. Jag har alltså en fyrtioårskris OCH sug efter grönsaker utan smak!!!

   1. Hahhaa Å NEJ, jag trodde du hade bra tips till mig, menade inte att sabba dina drömmar om söta goda tomater!!! FÖRLÅT!

 2. Helena skriver:

  Jag har precis läst ut senaste (sista?) Harry Potter-boken, dvs den som är en bok som egentligen är ett manus till en pjäs. Väldans bra! Har nu börjat på nästa bok som heter ”Room” om en 5-åring som levt hela sitt liv instängd i något slags bunker tillsammans med sin mamma och därför inte känner till något annat än det lilla rummet och det han sett på tv. Djupt obehagligt.

  Äter ikväll: rostade baguetteskivor med två slags topping, en med chevre och fikon, en med rostad sötpotatis och feta. Hoppas på att det ska bli lika gott som det låter. Fast vi ska ju ha vin till, så det är klart det blir toppen. Barnet får baguette med hennes favoritsalami. Inte helt enligt kostcirkeln kanske, men det är i alla fall något hon äter.

  Ser inte på något särskilt just nu, saknar att ha en riktigt bra serie att frossa i :-(

 3. Fanny S skriver:

  Äter: pasta och köttfärssås. Dvs inget nytänkande whatsoever sedan jag flyttade hemifrån. Typ. Så trött på den rätten.

  Ser på: Dr Mcstuffins…men tycker ändå att det är bra att min lilla kille som ska testa fysiska gränser (slår syrran varje dag), tycker om ett program om omhändertagande.

  Läser: Karius och Bastu blev en hit här hemma!

 4. Malin C skriver:

  Du är så himla fin i håret! <3

 5. Therese skriver:

  Vi ser mycket på Emil och Pippi i omgångar , alltid poppis , äter Tacos alltid på fredag (är heligt.).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..