Åka bil med barn

I helgen var jag hos min farmor. Jag åker alltid med ett av barnen. Denna gång var det egentligen Märtas tur, men eftersom hennes inställning till bilåkning är ”NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO” (utan överdrift) och jag vill åka bil pga förra resans extrema tågförseningar och olust till repris, så fick Maja hänga på igen istället. Majsan är ett behagligt resesällskap. Hon frågade efter en minut, när jag stannade bilen för att ställa in GPS, om vi var ”flamme nu”. ”Nej det är ett LITET tag kvar” (typ 2,5 timme). Sedan satt hon med iPad till batteriet tog slut. Då blev hon irriterad och jag sa: kan du inte leka med alla leksaker du packade med? ”Okej” sa hon och lekte med dem resten av resan.

Vilket SKRYT tänker ni nu. Och ja det är det ju. Men kom ihåg att det vägs upp av en som inte vill åka ALLS. Märta mådde länge illa i bil, men det är rätt bra nu när hon sitter framåt om hon håller blicken relativt högt. Hon har också kommit på att hon mår bättre om hon håller för näsan. I somras höll hon för näsan hela resan till mina föräldrar. Cirka tre timmar. Tappade den när hon somnade, men så fort hon halvvaknade lite åkte handen tillbaka. Det kallar jag att vara ambitiös/envis/principfast!

Det slår mig så ofta, hur olika mina barn är varandra på så många sätt. En massa likheter också förstås, men ofta raka motsatsen!

Ni som har två barn eller fler, hur är era? Lika, olika, motsatser?

storimi2

Bilden är ett illustrationsjobb jag gjorde för Storimi.

 1. anna1 skriver:

  Båda mina barn har avskytt att åka bil från dag 1. Äldsta började tycka det var ok vid 2- årsålder, yngsta väntar vi fortfarande på… Ingen av dem är åksjuk, men de fullkomligt hatar att sitta fastspända. Behöver det sägas att barnvagnen inte heller varit någon hit…

 2. Filippa skriver:

  Lilleman tillbringade sina första ca 6 månader med att gallskrika oavbrutet i bilen. Kul. Speciellt när vi måste ta bilen vart vi än ska… Nu är det bättre och han kan tänka sig att sova men ja, det här med att alla barn alltid sover i bilen/vagnen? Någon glömde visst att berätta det för vår lille plutt.

  Obs – bra med skryt också, det får man :)

 3. Susanne skriver:

  Återigen är det underbart att läsa och känna igen.
  Vi har under ett antal år undvikit bil i största mån pga bilsjuk lillebror. För några år sen skulle vi åka skidor och valde Kungsberget för det är ju raka vägen. Vi hade inte ens passerat Kista förrän han kräktes tredje gången. Sen blev det iofs bara en gång till (efter matstoppet såklart) och stackars 5-åringen fick vila 10 minuter efter att vi kom fram innan det var dags för skidlektion. Då hann han iofs inte stressa upp sig så det blev rätt lyckat ändå.
  Olika som hallon och blåbär är våra och vi pratar ofta om hur väldigt olika de är. Visst är de lika oxå men mest olika. En utåtriktad och som alltid pratat med alla, fixar allt var vi än är, en som helst är med oss och inte vill prata med de han inte känner. En som vid 1,5 års ålder kunde hälla vatten utan att spilla med sin dockservis och en som vid 7 år ålder fortfarande är yvig och ofta spiller. Ja och så vidare. Men båda är såklart underbara på sitt sätt!

 4. Therese skriver:

  Mina killar är totalt olika . Storebror är lite lugnare och eftertänksam medan lillebror är hetsig och mer impulsiv .

 5. Anna skriver:

  Mina två är superlugna i bilen, trodde jag. Vi bor i Skåne och åker mycket bil. Till föris (ca 2 min), till farmor och farfar (ca 15 min) och till diverse kompisar (max 20 min) så förra sommaren tänkte vi att vi tar bilen istället för flyget till Stockholm där min familj bor. Det borde ju vara en baggis med tanke på hur lugna våra barn är i bilen. EPIC FAIL!!! Det visade sig att de båda två hatar att åka bil längre än 20 minuter i taget. Den som vanligtvis somnar i bilen var vaken i 5 timmar i sträck (fett onöjd hela tiden) och den som absolut inte ska sova på dagen sov 2,5 timmar men vaknade och gallskrek sen i 2 timmar för hon hade ont i rumpan. Detta trots kiss-/glass-/annan muta-paus typ varje rest mil. Det var total kaos! Så inga fler roadtrips i vår familj…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..