Jag jobbar med vab!

Vi har vabbat hela veckan utom måndag. Jag ser ibland framför mig hur vabbandet ska vara. Vi ska krypa upp i soffan och kolla på film. Äta glass. Sova. Bara vara.

Det jag glömmer när jag föreställer mig det där är att vab är för att någon är SJUK. Och denne någon är mitt barn!  Är hon så sjuk att vi bara ligger och kollar film så blir jag väldigt orolig. Feber är läskigt! Kan vara tecken på så mycket enligt Google…

Är det inte så sjukt att oro finns så finns ju inte heller soffmyset. Då är det pysselinferno, rastlöshet, lek med dockor, rollekar och några halvdana försök till vobbande.

När man gör planer för jobb och extraknäck så räknar man sällan in en veckas vab. Vilket betyder att jobbet tickar på, även om jag sitter hemma i soffan och käkar glass. Vilket betyder att jag inte sitter i soffan utan en meter bort vid datorn och försöker släcka bränder. Vilket betyder att jag inte är poppis hemma. Vilket betyder att mejlen inte blir så bra, inte tillräckligt många … Men ändå, vilken WIN WIN – misslyckad på både hemmaplan och jobbmässigt. Då kan det ju bara bli bättre!

Sista saken jag glömmer när jag föreställer mig soffhänget är pigga och friska syskon. Det är alltid en klurig bit om de ska få vara hemma eller dra till förskolan. Eller jag tycker det är klurigt, så länge det inte är magsjuka. Hur känner ni? Här fick syskonet gå två av tre (snart fyra) vab-dagar. Mest för att jag tänkte att den sjuka efter två dagars vila skulle orka ha en elvispliknande kamrat vid sin sida.

Men det värsta är ändå oron. Jag blir lika förvånad över min ocoolhet varje gång. Kan man inte få ha en läkare i huset bredvid som kommer förbi var fjärde timme och kollar av och tar lite prover? Är det för mycket begärt??

Om man kunde vabba när man inte hade en massa jobb, när barnet inte var särskilt sjukt och alla var pigga och ostressade nog att bara ha det gött, ja då vore vab riktigt mysigt. Fast då kanske det kallas semester?

vab-hejhejvardag

 1. Emma skriver:

  Googla aldrig symptom! Regel nummer ett i regler om allt^^
  hoppas på snabbt tillfrisknande!
  kram
  Emma

  1. Så bra regel, så svår att inte bryta …
   Tack och kram! ❤️

 2. Anna J skriver:

  Oron- check på den! Lilla barnet fick plötsligt feber här igår. La sig och däckade i min famn. Ratade till och med glass! Jag travade runt som en orolig hundmamma efter att ha lagt honom i sängen och funderade på allt från diabetes till matförgiftning eller tänder. Mannen undrar varför jag inte bara kan förutsätta att det är det minst allvarliga när barnen är sjuka, det är ju trots allt det som är vanligast. Ja, det kan man ju undra varför jag inte gör…
  Om den friska ungen får vara hemma beror på status, olika från gång till gång. Ibland behöver den andre gå till föris, ibland vara hemma.

 3. Kerstin skriver:

  Kämpa på! Jobbigt det där med att inte räcka till. Ang syskon så har inte vi hamnat där än då lilla börjar först om några månader men jag tänker att det bästa för alla är att den som är frisk får gå till förskolan och leka o träffa alla kompisar. Den som är sjuk behöver lugn och ro och som förälder har en inte så mycket tid för den som är frisk. (Speciellt inte om en ska släcka bränder samtidigt!) Nu är båda mina väldigt mammiga (3.5 och 1 år) och om den ena blir ledsen och vill till mig så kommer den andra direkt oxå trots att hen lekte jättefint själv precis innan. Då är det svårt att räcka till om en av dem är sjuk. Jag tror att det faktum att stora går i fsk när vi är hemma med lilla gör attdet känns mer självklart att den som är frisk får gå även fast en förälder är hemma.
  Hoppas ni blir friska snart!

 4. Jag jobbar en hel del med VAB jag med just nu fast just idag är JAG sjuk. Lilla Tylla är hemma pga magsjuka på förskolan. Jag orkar INTE med att nästa vecka när allt inför julen ska fixas ska gå i kräkans tecken. Men nu när jag vaknade med feber, huvudvärk och hosta undrar jag hur jag tänkte där…kanske maken kan ta med ungen till jobbet….hon är ju urkul säger alla. Jag orkar iallafall inte med henne idag, det är ett som är säkert.

 5. Therese skriver:

  Min 7 månaders är sjuk för första gången! Nån förkylning har han haft innan, men nu är det dunderförkylning med hosta OCH dubbelsidig öroninflammation. Mammahjärtat brister. Dag tre på antibiotika och han har inte blivit bättre alls. Hunnit med två besök till läkare (som försäkrade att i den åldern är det bäst att ta det säkra före det osäkra) och tre samtal till 1177. Första två var dock innan vi fick läkartid, och det tredje idag, och då bokade hon in en ny tid åt oss med en gång… Mammahjärtat brister och jag känner mig fruktansvärd som tvingar i honom antibiotika och alvedon, men det måste ju göras. Nu sitter jag här, barnet sover äntligen med pappa i sängen och har första egna stunden på hela dagen. Pappan hade såklart kundmiddag idag och kom hem för en liten stund sedan, så jag har slitit ensam hela dagen. För trött för att sova. Ska bara dricka ur min kopp te, sen ska jag lägga mig bredvid och försöka koppla av.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..