Den perfekta stressnivån?

Alla projekt just nu, inför-jul-stressen, högt tempo eller FÖR högt tempo, comfort zone och tecken på sömnbrist ...

Som jag skrev under vab-inlägget så räknar man ju inte med att barnen (eller man själv) ska bli sjuk när man planerar vardag. Jag hade således i vanlig ordning sagt ja till en massa kul och skjutit upp saker liiite för länge. Jag måste ju liksom känna den där pressen och stressen. Se deadline lite lagom långt bort (jag är inte sista-minuten-människa, det ger mig panik, men noll eller lång deadline innebär att play-knappen inte trycks in). Så med lite lagom mycket stress satte förra veckan igång. Och så blev det 50 % vab. Så nu kan vi säga att jag blev lite sista-minuten-människan i alla fall. Mållinje onsdag kväll när vi sätter oss i bil mot Arlanda för att dagen efter resa till solen. Jag ska då i två veckor göra INGENTING. Förresten, jag kanske ska läsa en bok eller tre. Kanske bada. Kanske äta. Kanske promenera i sand. Okej, vi kan ta bort kanske. Jag ska.

Kommer tidsinställa inlägg här på blorren, men kommer antagligen vara kass på att svara på kommentarer under perioden…

Hur som helst! Tänkte berätta lite om några jobb jag gör nu, och jobb jag inte gör.

Först och främst håller jag ju på med, som ni som följer mig på Instagram kanske har sett, ett samarbete med Sony där jag tolkar folks Instagrambilder. Det är helt frivillig för de som deltar, jag går inte in och snor bilder hejvilt. Man taggar sin bild och sedan väljer jag bilder. Det håller på fram till jul och började fredag förra veckan, så ganska långt projekt!
Jag tycker det är superkul men har varit ganska nervös över det. Det är ju lite annorlunda jämfört med mina andra jobb. Ett ganska stort steg utanför min comfort zone. Jag kan inte förlita mig på att tecknandet som kompensera när story eller ord inte blir helt som jag vill. Och som jag skrev så är jag inte en sista-minuten-människa, men här ska bilder levereras två gånger per dag. Jag kan inte göra 2×14 bilder direkt och sedan ”vara klar” eftersom alla inte taggar bilder samma dag. De som taggar första dagen eller sista dagarna ska ju ha samma chans. Så nu har jag som kvällsrutin att göra två bilder. Ibland när man är trött så blir man lite extra crazy och rolig, ibland när man är trött så blir man … bara trött. Och tråkig! Sedan får jag alltid dåligt självförtroende när det är dags att känna sig klar. Så är det varje gång med illustrationerna också. Först tänker jag: det HÄR blir bra! Så jobbar jag, och jobbar och jobbar och jobbar, och så preciiiis när jag nästan är klar så ba: nä vänta nu, är detta ens bra?! PANIK!

Så ja ni förstår att det är lite nervöst med detta projekt, men också SÅ kul! Jag har bollat med mina syrror och Knivis och Betan när det stått still och då är det ännu roligare!

Nästa grej jag jobbat med har varit illustrationer till Babyshop. Jag ska med jämna mellanrum göra illustrationer till listor för dem. Första bidraget gjorde jag en lista med tema ”5 tecken på att man sovit för lite” (bilden nedan är hämtad därifrån). Och nu håller jag på med en andra omgång, men temat är hemligt. Också superkul!

Denna period har jag också pitchat för ett jobb. Ett jobb som skulle vara superkul att få men där jag haft svårt att veta vad kunden vill ha helt, så jag har gjort en hel mängd olika bilder men jag är ytterst tveksam att det blir jag. Jag måste träna på att kunna ta sånt. Det sätter sig liksom i magen när jag blir ”bortvald”. Jag brukar trösta mig med att om jag inte får jobbet så får jag sova mer, eftersom projekt just nu tenderar att skötas sen kväll och ibland en del nätter …

Kommer ni ihåg kampanjen mansplainingakuten? Jag skrev om den lite här på bloggen, om kommentarsfältet där. Där fanns jag ett tag med i bilden att vara illustratör. Men det blev Nina Hemmingson istället. Kändes helt okej att bli brädad av henne faktiskt … Men varje ”nej tack” är svårt!
Är ni bra på att ta nej? Lär man sig tror ni eller är det alltid lika hårt?

Sista grejen utöver ”mitt vanliga jobb” var alla kalendrar. De sålde slut på några dagar, vilket var superkul, men jag var inte beredd! Nu skulle jag packa 160 kalendrar i ett svep. Jag blev superstressad att jag blev så sen, förlåt alla ni som fick vänta lite för länge. Och så stressen att Postnord ska slarva …

Ja så blev det som sagt lite vab på det hela…

Hmm låter jag gnällig? Hoppas inte det! Jag älskar ju att teckna, att skapa, att jag faktiskt får uppdrag att göra just det! Det är verkligen en dröm! Dessutom gillar jag högt tempo, jag blir mer effektiv och produktiv. Tror det är bra för mig att inte ha för mycket tid att tveka. Ba’ kör!! Men visst är det en fin balans! Jag vill inte stressa igenom ett jobb. Bara ha högt, jämnt tempo rakt igenom … #såkräsen

Har ni sån där ”före jul”-stress? Jag känner ju att jag har rätt gott sällskap av i princip ALLA människor just nu… Nu kör vi! Mindre än en vecka till julafton. Tre dagar till innan jag drar till solen. Då är det ju faktiskt också rätt kul att maxa, när man ser en så ljuvlig mållinje framför sig!

somnbrist4

Den där känslan av att man har glömt något …

 

 

 

 1. Linnéa skriver:

  Kommer det tryckas upp fler kalendrar?

  1. Hej Linnéa! Nej det blir inga fler denna gång.

 2. Anna J skriver:

  När jag såg Sony-grejen på Instagram som reklam i flödet utbrast jag ”Men Gud! Det är ju Louise! Kolla! Va kul att hon får sånt jobb!” Mannen: ”Öh? Är det någon gammal kompis eller…?” ”Nej men det är ju Louise som i Hejhej vardag!” ”Du vet om att ni inte är kompisar på riktigt va?”
  Kände att han hade en poäng där men jag gläds med dig ändå. :-)

  1. Vi är VISST kompisar på riktigt!! Vi har ju blogghängt jättelänge! Så det så!:)
   Och vad fint att du gläds med mig <3

 3. Helena skriver:

  Jag har ingen aning om hur det har gått till, men i år känner jag faktiskt ingen större stress. Jag hade några dagar med oro i magen innan vi hade löst var och med vilka julafton ska tillbringas, men på något vis har allt annat bara rullat på, bakat pepparkakor en helg, lite godis uppdelat på ett par helger, och på något vis har vi lyckats köpa julklapparna utan stress. Jag fattar inte vad som hände, men jag passar på att njuta av känslan.

  1. Låter ljuuuuvligt!!!! NJUT!
   jag har ju ingen JUL-stress i år, eftersom vi typ inte kommer att fira pga utomlands, så det är skönt. Med julstress på detta hade jag brakat!
   Så gött när saker bara rullar på, som det gjort för dig, och man inser att man har koll på läget! Ah!

 4. Nanna skriver:

  Ha ha ha

  Eller när man likso hör ett ljud. Och så försvinner det inte. Och plötsligt kommer man på att man glömt släcka för kranen i köket! Puh..,.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..