Fyra heta tips till mig själv och så SKAM då

 Okej jag hade fyra heta tips till mig själv efter semestern.

1. Lägg undan telefonen från hämtning till barnen sover

Jag har gjort det hela veckan (och hela semestern eftersom jag ändå inte hade wifi) och det är sådan skillnad på stressnivå hos mig och tjatnivå hos barn. Kan varmt rekommendera om man har möjlighet!

(Pinsamt svårt ibland – ”å jag måste bara skicka det här sms:et til…nej det kan ju vänta två timmar faktiskt…men jag måste vara googla den här gre…nej det kan också vänta. Men den HÄR rean glömde jag ju kolla … och får vänta lite till med det ja … ).

2. Chilla de perioder jag kan! 

Att ha eget företag kan innebära att en massa roliga jobb kommer samtidigt. Jag har ju också ”ett vanligt jobb” på 80% och så bloggen. Så ibland blir det rätt maxat! Jag har en tendens att ösa på rätt rejält även under de lugnare perioderna. Kanske öka tempo på bloggen, riva av extra illustrationer. Lite för att jag har farten uppe liksom. Men då blir det dåligt med pauser. Insåg på semestern att lågtempo behövs… ska försöka köra så när det går. Då kanske veckans illus dröjer lite längre än planerat (som denna vecka! Gaaah!) eller så blir några blogginlägg alldeles för kortfattade eller oanalyserande … (som några denna vecka! Gaaah!). Men jag ska försöka känna att det får vara okej (gaaah!). I perioder. Sedan kan jag rejsa igen! 

Detta har fungerat ganska bra hittills. (Haha jag har varit hemma en vecka lite drygt). Jag försöker sprida ut möten och projekt och vara realistisk. Försöker!!


3. Gå och lägga mig i tid. 

Insåg på semestern vad det gör med en det här med sömn. Rätt jobbig insikt för en som gärna tar till vara på nattimmarna när det ska jobbar extra. Och en stor del av mig tycker så mycket om det! Sitta uppe och teckna och fixa och skriva och läsa inspirerande texter…

Men jag gillar ju också sömn, insåg jag alltså. Att inte känna mig lite irriterad och orolig…

Men varför är jag så värdelös på att gå och lägga mig???! Jag tänker att jag ska somna senast 23. Det har funkat hälften av gångerna denna vecka. Ett ok betyg för att vara jag. Men jag fattar inte varför det ska vara så svårt …!!! Jag måste nog göra tidsplan. Jag är ju sån som måste ha schemat för att utföra. Typ 20-21.30 jobb/tv. 21.45-22.15 fejstvätt/dusch/tandborstning/finnklämmning. 22.30-22.45 läsa. 23 sova. 

Ah?! Lät inte det bra va?!! Ingen scrolltid inplanerad. Det får bli 19.30-20 i smyg, när barnen ska sova. Eller kanske i duschen. Såklart under tandborstningen! Men då måste den förlängas med en kvart…  
4. Den här har jag redan gett upp. Innan jag ens började. Det var i alla fall att EN kväll i veckan lägga mig samtidigt som barnen.

Jag tror det är GRYMT! Men jag har för lite tro på mig själv i den frågan. Jag kommer ALDRIG ATT LYCKAS!!! Jo du KAN! ropar alla. Ja ba: neeej neeeeej det gååååår inte!! Jooo kom igen!! Det handlar om att bestämma sig! Satsa! Våga! GE JÄRNET!! skriker de. Jag klaaaaa-ha-haaaarar det inteeeeeee!!

Okej jag spårar ur känner jag. Men ni såg det framför er hoppas jag? Regnade det i era huvuden också? Stod jag på knä i sista scenen?

Okej nu ska jag INTE städa det här superhärliga söndagsmyzet:


Utan istället kolla på det dära VARENDA människa pratar om: skam. Så nu blir väl alla planer på sömn körda. Om man får tro alla skam-frälsta.

  1. Det där med att lägga bort mobilen mellan hämtning och läggdags är såååå effektivt! Tack för att du påminde mig! Mer ”odelad” tid för barnen=mindre gnäll och mycket härligare stämning. Och jag tror framförallt att det är nyttigt för en själv, att inte känna att man måste göra en massa annat hela tiden utan faktiskt vara ”här och nu” i några timmar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..