7 lyxtips för småbarnsföräldern

Det här med lyx är något som förändras ganska rejält när man blir småbarnsförälder. Man kan tro att det blir en bristvara, med tanke på tid, ekonomi och ork. Men tvärtom! Definitionen av lyx breddas rejält! Ja man kan säga att det knappast finns nåt lyxigare än att vara småbarnsförälder, och då menar jag utöver barnen!

Kanske har dock inte alla insett all denna lyx som omger oss småbarnspäron. Så här kommer alla mina bästa lyxtips.

 1. Shopping

Förr: en heldag på stan

Nu: en kväll på lokala Konsum. Läsa innehållsförteckningar, klämma på avokados och kanske unna sig en riktigt väldoftande tvål (som barnen sedan sköljer ner i handfatet under någon typ av dock-, djur- och biltvätt).

Extra krydda: köp en korv på vägen hem.

 
handla
2. Film

Förr: sjunka ner i biostol med popcorn och godis.

Nu: sjunka ner på toalettstol med ipad och godis.

Extra krydda: tänd ett ljus och använd hörlurar.

netflix1

3. Exotiskt klimat

Förr: resa till något tropiskt land, slumra i hängmatta

Nu: powernap i biltvätten (obs, sittande inne i bilen), smatter på rutorna, precis som ett exotiskt skyfall.

Extra krydda: maxa värmen precis innan så det blir varmt och fuktigt också.

lyckades

4. Träningspass

Förr: ett hårt pass på gymmet följt av dusch.

Nu: ge diskbänken en omgång som heter duga. Du blir svettig och diskbänken ren. Win-win.

Extra krydda: gör detta vid ett tillfälle då din partner inte är din favoritperson och du får in lite anger management också!

5. Lyxfrulle

Förr: frukostbuffé på ett hotell.

Nu: varmt kaffe i tystnad.

Extra krydda: kanelbulle.

frulle

6. Fest

Förr: partykväll på krogen

Nu: soffhäng med ett halvt glas rött

Extra krydda: ta på dig pyjamas och tvätta fejset innan, så kan du bara gå rakt in till sängen när du vaknar efter två timmar.

lordag2

 7. Ansiktsbehandling

Förr: 1,5 timme på salong

Nu: öppna diskmaskinen precis när den är klar. Håll fejset nära och njut av en ångbehandling. Välj sedan om du vill smörja eller klämma.

Extra krydda: släng in en massage – lägg dig på barnens rum och var deras bilbana.

ansiktsbehandling

 

Ja ni ser! Så mycket lyyyyx!!! Njut alla småbarnspäron! Snart kanske den där turen till Konsum, eller den där varma koppen kaffe inte känns som en resa till Bahamas längre!

  1. Hahaha åh herregud det är så sant! Särskilt dendär om shoppingen, när jag veckohandlar på Coop så drömmer jag ofta om att hitta en goood och fiiin tvål som bara jaaaag ska få njuta utav! Eller något roligt på heminredningar – Jag är inte så knusslig av mig! :D

  2. Haha, så på pricken! Farmor hämtar från föris i dag och jag är alldeles för trött för en shoppingtur på stan, så jag har gått hela eftermiddagen och längtat efter att äntligen få kompletteringshandla på Coop i lugn och ro. Så läser jag det här!

  3. Det finns de föräldrar som är bortskämda som stannat kvar på ”nu” och går på ansiktsbehandlingar, gym och bio tätt som tätt.

  4. Det är inte alla som har det så. Jag vet de föräldrar som fortfarande är på ”nu” och går på bio då å då med bästa vännerna, springer på ansiktsbehandlingar och gym tätt som tätt.

  5. Såå bra. Igenkänning på flera punkter. Och lite inspiration. 👍 En lyx är också att få gå o lägga sig samtidigt som barnet, tidigt alltså, när man är aptrött o bara gosa o sooova!! Plus att för mig är sova till kl 06.00 numera lika med sovmorgon!! Jag menar wow! För länge sen brukade jag festa till 4-5 på morgonen. 😂

  6. Spot on! Ryggmassage de luxe kan man även få medelst arg 2-åring på tvären i sängen. Märker man att alla nedlugnings-försök går fel är det bara att vända ryggen till och låta de där små arga fötterna hamra upp alla stela muskelknutar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..