Bästa snabbmaten?

Sådana här dagar/helger/veckor, när det är LITE för mycket att göra och lite för lite tid, så är det väldigt bra med snabba rätter. Men jag hamnar lätt i att göra samma mat hela tiden. Så nu tänkte jag dela med mig av mina favvisar och så får ni göra detsamma, okej?

 1. Renskavsteriaki. Koka ris, stek renskav (finns i frysdisk), häll på teryakisås och lite vatten. Rosta sesamfrön och hacka salladslök.
 2. Tortellini i buljong. Äts som en soppa. Låter inte så gott men det ÄR det! Koka tortellini, häll över buljong, riv massa parmesan.
 3. Lax och rödbetor. Köp färdigkokta rödbetor. Lägg i form tillsammans med lax i portionsbitar. Smula fetaost över alltihop. In i ugnen ca 20 min.
 4. Broccoligratäng. Stek bacon, och förkoka lite broccoli. Blanda crème fraiche och dijonsenap. Lägg allt i en ugnsäker form. Ha i ugnen tills det ser klart ut.
 5. Korv med bröd. Köp nån smarrig korv, surkål, rostad lök och nån majonäs, så känns det inte så pjåkigt!

Vad är era favoriter när det kommer till snabba recept?

hellhour

 

 1. Vill bara tacka för tortellinisoppan! Hade i broccoli också, blev smaskens. Barnen frågade om vi kunde äta den igen.😊

 2. Åh! Grymt inlägg, tips på snabbmat behövs alltid =)

  Tortellinigratäng:
  1 burk färdig tomatsås/pastasås
  500g färsk tortellini
  1-2 dl vatten
  riven ost
  (färsk basilika)
  Blanda tomatsås och tortellini i en form, strö över riven ost, in i ugnen ca 15 min i 200 grader. Om man har lite extra tid kan man koka egen tomatsås och koka då typ fyr- eller femdubbel sats som man fryser in i portionsburkar så har man till en massa middagar. Receptet kommer härifrån (https://www.coop.se/recept–mat/recept/t/tortellinigrataeng1/)

  Broccoli och grönkålssoppa
  1 gul lök, hackad
  600g broccoli (fryst)
  150g grönkål (fryst)
  1 L vatten
  2 grönsaksbuljongtärningar
  grädde efter behaaag

  2 dl turkisk yoghurt/creme fraiche/ kvarg
  1 paket fetaost
  färsk basilika

  Hacka löken och fräs i kastrull. Häll på vattnet, ös i broccoli och grönkål, smula i buljongen och låt koka 10 min. Mixa med mixerstav, smaka av med grädde och salt & peppar. Medan soppan kokar mixar man fetaost, yoghurt och basilika till en superröra som man sen klickar i soppskålen vid servering. Röran kan man också bre på mjukbröd och göra varma mackor av, sjukt gott!

  Pasta basta
  2 burkar tonfisk
  2 tomater
  1 paket ruccolasallad
  1 paket fetaost
  4 portioner pasta

  Koka pastan. Under tiden skär man tomaterna i bitar. När pastan är klar blandar man med tomater, tonfisk och smular ner fetaost. Skölj och servera ruccolasalladen till. Oliver är också gott till.

 3. Mitt bästa: pasta med rökt tofu: stek lök, vitlök, ha i helst körsbärstomater och annat gott som finns hemma (tex vårlök, ärtor, purjolök) och tofu (viktigt att den är smaksatt, den lilla med mandel som är rökt är min favorit) på med havregrädde när allt annat stekt lite och låt det gegga in. Krydda med örtsalt eller starkare grejer om du inte är en pepparhatare som jag. Klart på tio minuter.

 4. Gnocchi! Färsk potatispasta-knyten (brukar stå bredvid färska tortellinin i affären). Stek i mycket olivolja, i m lite körsbärstomater o riv över massor m parmesan! Så gott o tarmax 10 min från att du öppnar kylskåpet tills det ligger på talriken!

  Går ju även att lyxa till m typ nån hummus eller färsk basilika eller bacon om man vill.

  Bra sätt o få i barnen potatis om det brukar vara mindre poppis!

 5. Pasta med broccolisås (10 min): ha i fryst broccoli i en kastrull med vatten & låt koka upp. Häll av det mesta av vattnet. Mixa broccolin med stavmixer. Sätt tillbaka på spisen. Ha i creme fraiche och ganska mycket örtsalt. Servera med pasta.
  Kan varieras t.ex såhär: Fräs lök och vitlök i kastrullen innan du kokar upp broccolin. Släng i en näve frysta sojabönor efter att broccolin är mixad. Avsluta med att smula i fetaost eller ädelost.

  Quorngryta med ajvar (15 min): Fräs en hackad lök i olja i en kastrull. Lägg i quornbitar. Ha i ett par matskedar ajvar och nån deciliter creme fraiche eller grädde. Salta och peppra. Servera med ris.

  Grönsakssoppa (15 min): fräs grönsaker (typ vilka som helst) i olja. Häll på buljong. Koka i 10 minuter. Mixa och ha i grädde, salt och peppar. Servera med bröd och ost.

 6. Hacka lök+vitlök, stek med spiskummin och Graham masala. I med krossade tomater. I med kikärtor och ev bladspenat! Ät med ris. Sååå gott. För extra göttigt, stek hallumi till.

 7. En favorit här hemma är laxfiléer i ugnen med teriyakisås, koka nudlar och haricot verts. Färdiga köttbullar med krossade tomater med lite buljongtärning och klippt persilja och pasta till. Annars är vår akut-kris mat färdig fylld färskpasta med keldas ostsås och ärtor, det som tar längst tid är nästan att koka upp vattnet. 😊

 8. Fiskpinnar i korvbröd! Vill man, kan man lyxa till det med lite remouladsås. Blir nästan som fiskburgare =).

  1. Låter gott! Går även utmärkt att äta fiskpinnar i tortillabröd med grönsaker och nån god sås, världens lättaste fisktacos:)

 9. Jag har nästan alltid wokgrönsaker och nåt paket fisk i frysen och en burk kokosmjölk i ett skåp. Kokar man ihop det med nån buljongtärning och eventuellt lite grön eller röd curry och serverar med valfritt gryn/pasta så brukar alla bli nöjda relativt fort. Funkar med kyckling också om man har det hemma.

 10. Slänger in en ”snittad” falukorv, två paket krossade tomater, lökbitar och ost på i ugnen. Pasta till!

 11. Åh vilka bra tips! Det lät jättegott alltihop! Mina bästa snabba recept (förutom det självklara korv och makaroner, spagetti carbonara osv) är sånt som sköter sig självt i ugnen, som ungnspannkaka (går att variera i det oändliga med lök/bacon/rivna rotsaker/ost), fiskgratäng (valfri fisk, häll på sås av något slag, brukar blanda creme fraiche eller grädde med senap eller kaviar och frusen dill men det finns ju färdiga varianter att köpa också och på med riven ost), olika pajer (finns färdiga pajdegar i kyldisken om en inte hinner göra egen).

  Couscous är också en favorit då det tar typ 5 sekunder att tillaga och barnen älskar det. Blanda tex med sojabönor, fetaost, tomat och purjolök eller servera till tonfiskröra (öppna en burk tonfisk, blanda med creme fraiche, purjolök, majs, paprika, salt, peppar eller annat som en tycker är smarrigt) eller böngryta (koka upp krossade tomater och i med vita bönor, broccoli eller wokmix, salt och peppar).

  Min barndomsfavorit var stuvade grönsaker (färdig fryst mix med ärtor, morötter och majs) med stekt falukorv.

  Ja, överlag är frusna grönsaker och ”skafferimat” (typ bönor, kikärtor, tonfisk, majs, krossade tomater) mitt bästa tips. Det går alltid att ha hemma, utan att det blir dåligt om det inte används på ett tag.

 12. Värm frysta potatisbullar i micron (finns ekologiska). Servera med rårörda lingon och ev keso. Min standardrätt efter barnkören.
  Pasta med pesto. Helst hemmagjord pesto, men burkköpt går ju snabbare. (Pesto på förvällda nässlor och västerbottenost är en grymt god och nyttig hipstervariant.)
  Lägg riven ost mellan två tortillabröd och stek tills de smält ihop. Gott till soppa.

 13. Avocadopasta
  Spagetti
  Avocado
  Citronsaft
  Olivolja
  Peppar
  Salt
  Lite chili
  Färsk basilika
  Koka pastan och blanda ihop alla de övriga ingredienserna i en bytta. Vänd i spagettin i avocadoblandningen då den kokat klart.
  10min.

 14. Bra idé! Min bästa snabbmat är tomatsoppa med valfritt innehåll. Köp färdiggjord tomatsoppa (alternativt gör egen) och värm. Fixa sedan goda grejer att ha i; mozzarella, majs, makaroner, ärtor, prinskorvar, paprika, fetaost osv. Låt sedan alla plocka ihop sin egen tallrik. Sjukt gott! Är även nice med mackor till.

  1. Om man en extra minut så blanda fetaosten med crème fraiche!
   Å så många bra recept hos dig, tack!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..