Anledning till tysta barn

Tidigare idag skrev jag om tysta barn på ovanvåningen.

Här kommer en lista på anledningar till barns tystnad:

– barnen har hittat kåda och kletat det på en fotboll. Fotbollen får sedan vara ”bebis”. Bebisen måste badas i handfatet. Fråga på ämnet: hur tvättar man bäst bort kåda från handtag, fönster och golv?

– barnen har inomhus-picknick med rikliga mängder vatten. Fråga på ämnet: hur miljökompenserar man bäst för en kran som runnit jagvetintehurlänge?

– barnen har tuschmålat ansikte, ben, armar och fötter. Fråga på ämnet: när ett barn sedan börjar gråta och det rinner ner FÄRG på kläder och möbler, hur kastar man snabbt in barnet i duschen utan att verka helt okänslig?

– barnen har lekt. Med alla leksaker.


Fråga på ämnet: måste jag städa eller kan det vara lite som massage att sova på en traktor?

  1. trähus, det kommer ut och droppar ner!
   Det ska tydligen vara normalt, men vad vet jag, jag har ju bara varit husägare i typ en månad!! :O
   När jag va liten sa man att man kunde göra tuggummi av kåda… kanske skulle prova…

 1. Så såg det ut varje dag hos oss under en period. Barnen lekte ”flytten” och tog alla sina leksaker ur skåpen och gjorde en stor hög mitt i rummet, som sedan flyttades ibland till ett hörn, eller i någon av sängarna, eller soffan.

  1. I KNOW! Älskart! Men det funkade inte på fönster så bra…? På händerna däremot, BÄSTA husmorsknepet!!!
   TACK!

  2. Är det sant?! Det låter ju typ tusen gånger bättre än t-sprit (som också funkar ypperligt men känns så där).

 2. Eller…..barnet har krupit in bakom soffan i den hyrda semesterlägenheten och gjort Picassomålningar på väggen bakom. Hur skrubbar man bäst bort kritfärg från putsad innervägg utan bestående men ?( kom-i-håg: kritor+ritbok är bra tillbehör på resa men bör sedan slängas!)
  Eller….barnet har hittat välfungerande bläckpenna och krumelur-ritat över precis HELA vita linneduken. Vilket tvättprogram fungerar bäst på bläck ?(note to self – linneduk är onödig inredningsdetalj)

 3. Eller… 3-åringen har hittat solkrämen och klämt ut halva tuben för att sedan ”smörja” in sig i ansiktet. Hur städar man en halv soffa och allt annat han rört vid samtidigt som man slänger ungen i duschen, maten stormkokar på spisen och en bebis grinar i andra halvan av soffan?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..