I annonssamarbete med SNOREEZE

Inte snarkar väl jag!

Ofta delar man in folk i ”snarkare” eller ”inte snarkare”, och man vill ju gärna tillhöra den andra gruppen. Men så enkelt är det minsann inte. Det har jag fått lära mig nu efter en fin frukostträff med Snoreeze och ÖNH-läkare (= öron-näsa-hals lyckades jag till slut räkna ut). Det är nämligen så att många är periodare och alltså tillhör båda grupperna. Det kan till exempel vara graviditet, allergi eller förkylning som får en att tillhöra gruppen ”snarkare”.

En del personer har stora problem med snarkande och somliga kan till och med ha andningsuppehåll, så kallad sömnapné. Misstänker man att man lider av detta så ska man uppsöka läkare och få en diagnos, så att man kan få rätt hjälp.

Är man av typen ”lättare snarkare” eller ”periodare” så finns det lite enklare hjälp. Vad du behöver beror på vilken typ av snarkare du är. Om näsan är orsaken (täppthet) så kan en spray hjälpa, är problemet i halsen så är till exempel remsorna som man lägger i gommen (som löser upp sig) bättre. Snarkar man tyngre så kanske det faktiskt är dags att testa snarkskena! Ja ni hör, det finns en massa man kan prova om man vill lindra sin snarkning. Men första steget är att erkänna att man ÄR en snarkare, alternativt erkänna att ens sängpartner är det.

snark

Vi har ju nyligen flyttat till hus. Mer plats fick vi, men vi har ändå inget gästrum än. Mina föräldrar, aka hjältarna, ska komma och hänga med barnen när vi måste jobba som galningar nästa vecka. När hjältar kommer på besök vill man att de ska sova gott, så vi ger dem alltid vårt rum. För det känns bättre att de sover där än 1) i barnens våningssäng 2) i soffan som vi ännu inte har fått hem eller 3) på Majas madrass, 160 cm lång, 70 cm bred.

Nu säger jag ABSOLUT inte att det är så, men OM – oooooom – någon av dem skulle tillhöra laget ”snarkare” – vi bara leker med tanken alltså – så är det ju lite besvärligt att vi inte har mer plats att erbjuda. Det hade ju passat bra med ett annat rum, en flygel eller ett tornrum att fly till, in case of ovälkomna sömnljud. Men vi ska inte bygga flygeln förrän om ett år eller två…hundra. Men det löser sig ändå! Nu får man nämligen inte bara en handduk och tandkräm när man anländer till vårt hem, nu får man också ett anti-snark-kit! Ja ifall DEN ANDRE skulle råka hamna i en sådan där period där det eventuellt råkar snarkas lite.

(Pappa, det här är INTE riktat till dig alls! Välkomna hit!)

snoreeze

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..