Barnen är värda förfallet

Alla stereotyper som göds hela tiden… Jag blir så trött.

Idag började jag dagen med att kolla på kommentarer under Isabella Löwengrips /Blondinbellas inlägg om att hon och Odd ska skiljas. De allra flesta var stöttande. Men några skulle minsann tala om att det var för att hon jobbat så mycket och prioriterat bort barn och man som det inte höll. Det visste de. För det har de sett på Instagram. Och på bloggen.

Jag kan sätta min högra fot att kommentarsfältet hos en manlig entreprenör inte hade sett likadant ut. Det är liksom inte okej för en kvinna att vara så business som hon är. Och här fick man anledning att säga att DÄR FICK HON MINSANN för sina utsvävningar vad gäller kvinnorollen. En del tyckte hon skulle ha väntat med man och barn. Jo för så gör ju alla män. Väntar till efter karriären. Eller vänta nu, det gör de ju inte! Män får nämligen ha allt, utan att bli anklagade för felprioriteringar från vemsomhelst. De får beröm istället! Om de lyckades hämta någon gång i veckan, eller faktiskt hängde med barnen en helg. Så duktiga!!!

Senare på dagen så bildgooglade jag föräldrahumor och fick upp dessa bilder.

Screen Shot 2017-05-12 at 15.25.39

Först den här. Mamman. Som tycker att barnen var värda rynkorna. Ja barnens existens väger till och med upp för bristningarna!! För det vet man ju, att utseendet är ju det allra viktigaste för en kvinna. Men om hon nu ska bli lite äldre och få lite rynkor eller kanske ha kvar ett tecken på att det bott individer i hennes mage, ja då kan man trösta sig att barnen i alla fall är värda förfallet. Jag offrar mitt utseende för er barn, så mycket betyder ni för mig! Ni är värda det!

Screen Shot 2017-05-12 at 15.26.01

Sedan den här. Pappor behöver instruktioner. Hur man ska göra med barn och inte. Eftersom de tydligen saknar hjärnor. Och är liksom jättestora bebisar själva. Men de är ju så tokiga! Ska leka och busa och inte ta ansvar. Tur att det finns mammor som trots det förstörda utseendet kan styra upp barnens tillvaro och se till att papporna sköter sig.

Jorå. Det är så jämlikt, så jämlikt. Och ingen gör någon som helst skillnad på män och kvinnor. Nej då. Och OM någon gör skillnad på män och kvinnor så är det för att vi är födda så, inget man ska hålla på och mixtra med. Kvinnor VILL mätas i utseende och män KAN inte förstå att bebisar är ömtåliga. Så är vi liksom skapta!

  1. Nu är i och för sig ”instruktionen” till pappan tagen ur sitt sammanhang. Det finns en hel serie komiska kylskåpsmagneter där både mammor och pappor gör fel med sina barn. Typ en mamma som bjuder sin bäbis på hett kaffe.

    1. Det brukar väl inte tolkas att mamman är lite ”tokig”? Snarare att hon är trött och lider av sömnbrist

  2. Ja, så sant! Läste det för maken och vi skrattade ihop! Liksom för sorgligt för att orka ta på allvar…

  3. När jag fick mitt tredje barn började jag jobba när hen var 3 veckor. Fick oerhört mycket frågor och blev ifrågasatt för det och många undrade hur det skulle gå osv. Ingen har ifrågasatt pappan till barnen när han börjat jobba efter sina 10 pappadagar med våra 2 andra barn.

  4. Isabella Löwengrips kommentarsfält kan vara en av de mörkaste platserna på hela internet :( åtminstone innan skilsmässan….

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..