Det här med att kommentera…

Idag stötte jag på två saker i kommentarsfält som var lite … ”komiska”. Som jag funderade lite på.

Idag stötte jag på två saker i kommentarsfält som var lite … ”komiska”. Som jag funderade lite på.

Nummer 1. Någon sida delade ett recept med en ”dinosauriekaka” som man hade i spenat och gurka i, och sedan som en vanlig kaka socker och vit choklad och mjöl och så vidare. De sålde in den som ”så får du i barnet grönsaker” vilket kändes lite väl optimistiskt? Kunde de inte bara ha skrivit ”en kaka som även innehåller lite nyttigheter” eller nåt? Hur som helst. Jag anade ju vart det skulle barka i kommentarsfältet och där dök en arg person upp:

kommentar1

Ändå lite komiskt hur ARG hen blir över sockret och all gluten! Upprörande! (sedan råkade jag se att hen var utbildad konditor och då blev det ännu roligare).

Andra grejen var på Zara Larssons Facebook:

kommetar2

Det här måste vara ett av de största missförstånden inom sociala medier. Att en bild, eller ett inlägg, betyder att man ska skriva exakt vad man tänker när man ser bilden/inlägget.
Att istället för att vända sig till kompisen/kollegan/snubben bredvid en på bussen och säga att ”detta var väl inte den mest lyckade outfiten va?” så skriver man det direkt till personen. Alltså va?? Det är sååå märkligt och det händer sååå ofta. WHYYYY?!

”Det där var fult”  ”Jag tycker inte du ska ha sådär”  ”Du måste göra si, inte så”  och så vidare. Man ba: ta det med grannen, dude!!

MEN det finns också en himla massa bra med kommentarsfält: NI! Tack för alla era gråtlåtar på gårdagens inlägg, och TACK för förslag på blogginlägg från mig. Många verkar vilja veta mer om huset! Kul! Jag ska dela med mig lite mer. Och sedan om M&Ms bråkvanor, om fredagsmys, poddar, sommardrömmar, inredningstips och outfits! Fick också mejl med bra förslag på inlägg.

Tack hörrni! Så kul! Skulle vilja skriva om allt här och nu. Men jag har så ont i mina bihålor. Kan det vara pollen eller? Haft huvudvärk/bihålevärk till och från i flera veckor nu… Körde allergi-nässpray vilket kanske hjälpte, men när jag börjat på andra flarran och fick plötsligt näsblod på tunnelbanan blev jag rädd och slutade. Kanske ska börja igen…? Inte för att få näsblod alltså utan för att råda bot på bihålorna.

Nu svävade jag ut lite.

Avslutar med en pollenillus. God natt, mina finfina läsare! Så glad att ni finns och kommenterar och läser och peppar!

pollenallergi

 1. Vilken härlig reflektion av kommentarer – jag själv är lite skraj över vad våra barn växer in i för värld där rättighteten att säga och tycka vad man vill på nätet verkar självklar.

  Vi ska lära dom både i verkliga livet men även här, hur man beter sig och för sig.

  Återigen – tack för alltid så härliga och kloka ord från dig!

 2. Så olika man ser saker. Den första kommentaren läste jag som att den var ironisk och inte alls dömande…

   1. Nämen! Vad intressant! Jag såg inte alls sarkasm i detta? Men hen kanske är sarkastisk och jag bara påverkades av en liten grupp med ilskna kommentarer. Tack för andra ögon på det hela! :D

 3. När jag tar kortisonnässpray mot allergi/bihålor/etc så ska jag även spraya Nozoil för att hålla slemhinnorna smidiga.

  1. Skulle just tipsa om det! Jag får också lätt näsblod och dessa illgröna piller räddade mig senast jag var täppt.

 4. Älskar allt du skriver! Jag kan skratta ihjäl mig ibland, så underbart <3
  Ang dina bihålor…
  Har du provat att skölja näsan? Det finns specilla redskap för det på Apoteket, färdiga påsar med saltlösning med, bara att tillsätta vatten. Både jag, sambon och sonen sköljer näsan så fort vi känner minsta lilla förkylning på G, det underlättar hela förkylningen, om den ens bryter ut! Testa vettja ;)
  Kram

  1. Tack för tips!!! Har inte gjort! Känns som en skön grej, i alla fall efteråt ;)

   Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..