När hinner jag lyssna på poddar?

Läsarfråga! Tjoho!

Jag fick en fråga på bloggen (hurra! Älskar frågor!):

NÄR hinner du lyssna poddar liksom?? Kommer det en tid när man hinner göra det, eller när klämmer du in det?? Jag bara jobbar/är föräldraledig (jobbar halva veckan och är föräldraledig halva med barna, 3 år resp. 4 mån) och sen tar hand om barnen, nattar, ser rapport, pratar ev. lite med sambon, går och lägger mig.

Grejen är den att jag ganska nyligen fått till det här med poddlyssnande. Eller nu ljuger jag. Jag lyssnade på Karin & Sara när det begav sig. Då lyssnade jag till och från jobbet. Blev sammanlagt ett avsnitt.

Men sedan var det paus.

Mina dagar ser ut som så att jag jobbar –hämtar barn och hänger med dem – lägger barn – jobbar. På kvällarna är jobbet att teckna och blogga. Då kan man ju tycka att tecknadet kunde ske i samband med poddlyssning, och det är precis så det är! NU! Men förut orkade jag inte ha ljud på. Jag har blivit så himla mycket mer ljudkänslig och suktande efter tystnad efter att jag fick barn. Fler som känner så? Innan barn ville jag aldrig ha det tyst. Nu tycker jag om tystnad.

Men nu har jag som sagt kommit in i podlyssnandet på kvällarna så länge jag inte har FÖR mycket att göra, då blir det överdos i min hjärna.

Och som ni kan se från mina dagsupplägg så är det ju en del jag INTE hinner med, som frågeställaren hinner. Tex prata med sambo och se på rapport (eller nåt annat för den delen). Det där med att gå och lägga sig är jag rätt dålig på också. Men säg inte det till mamma för hon blir så orolig då.

Mamma, om du läser så vill jag påminna om att jag får en rejäl power-nap VARJE kväll:

zzzz

Men nu så. God natt!

  1. Eh ja, tystnad tack. Min tvååring är extremt verbal och pratar heeeela tiden. Numera får jag typ panik om spisfläkten är igång, försöker hela tiden minimera ljuden hemma. Tänk att jag blev min mamma till slut.

  2. Grejen är att mina barn är inne i en sjukt tjatig period! ”MAMMA! MAAAAAAAAMMMMMMMAAAAA!!!!” 24/7, jag skojar inte. Jag längtar så efter tystnad. Och att lyssna på bloggar. Och att vara ifred. När mannen åker och gör något ärende på kvällen är det som att smaka på himlen för jag får vara ifred i tystnad när barnen somnat. Så det var veckans bitterspya. Kram

  3. Känner verkligen igen mig med att vilja ha tyst. Förr var hag tvungen att lyssna på musik, typ jämt. På bussen, i bilen, hemma t.o.m när jag pluggade. Spelade jag inte musik så var TV:n på. Nu är bästa stunden tystnaden i bilen till och från jobbet.

  4. När man diskar, lagar mat, dammsuger. Jag lyssnade häromdagen när jag klippte gräsmattan, När jag natatr bebis. När jag sitter i soffan på kvällen osv. När jag åker tåg eller går för att hämta barn på fritids. Finns ju massvis med tid eftersom att lyssnandet inte kräver att man upphör med allt annat.

  5. Stor igenkänning! Somnar ALLTID vid nattning och måste typ hyscha på barnen för att de stör MIG i min kvällssömn! 😂 (Och för att de måste sova, OBS!)
    Jag lyssnar på poddar till och från jobbet. Har också blivit väldigt ljudkänslig och klarar inte bakgrundsmusik som jag gillade förr.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..