Tack och rapport från nybygget

Hörrni TACK för alla fina ord efter gårdagens inlägg. Det har varit svajigt idag men så mycket lättare pga alla hemma hela dagen och farmor och farfar på besök.

Det är så skönt med sällskap i detta med pms. Man får liksom bekräftat att det kan vara såhär och dessutom tips på vad man kan göra för att må bättre. Men främst att få känna tryggheten i att det är okej att vara en sämre version av sig själv. Tack tack tack ❤

Jag har ju lovat att berätta lite om hur det är att bo i nya huset och i ett nybyggt område. Vi trivs så sjukt bra! En sak som är lite jobbigt är att man bor så nära alla. Vår terass ligger helt öppen och man sitter och fikar framför alla grannar ”hej hej”!

Men en häck eller ett staket eller så kan ju ordna det! Och i veckan kom den! HÄCKEN! Insynsproblemet är löst.


Där bakom häcken är alltså vårt hus (ja jag har bytt ut påskliljorna mot nya blommor men jobbar stenhårt på att ta dö på dem, håll tums!)

 1. Alltså…det där är verkligen ynkligt presterat av byggbolaget. Det är ju inte ens riktiga häckplantor utan några stackars rotlösa sticklingar!

  Får ni byta ut dem? Tre meter halvvuxna liguster kostar typ 300 spänn och då ser det ju ut som en riktig häck redan nästa år.

  1. Är det sant?? De jag kollade på kostade typ 2500kr!! Berätta mer!! Tack 😄❤

   1. Färdig häck kostar säkert som du tror. Den har ju någon klippt och vårdat ett par år. Men tex liguster kan man köpa på bar rot på våren/hösten för ca 300kr för tio plantor. Räcker till ca 3 meter. De måste klippas ner ordentligt efter första säsongen så de yvar till sig. Sedan släpper man upp dem 20-30 cm per år. Inte färdig häck men på 3-4 år har jag fått en helt tät 70 cm hög häck som är fantastiskt vacker.

    Men vad är det för växt de planterat hos er?

 2. Vart tvungen och gå in och läsa kommentaren på podden. För när jag läser din blogg så slås jag alltid av hur bra du är på att beskriva stort och smått utan att vara fördömande och aldrig utge dig för att ha rätt svar eller vara förmer än någon annan. Den där Catharine har minsan ett och annat att lära av dig. Och visst får man ge kritik på vilket sätt man vill men om man gör det för att man ärligt vill förbättra något eller för att vara schysst så finns det såååå mycket bättre sätt.

  Nä pyttsan Catharine du kan vara tråkig som skriver ditt namn med siffror. Vem gör så!? Du är inte 13 längre och hänger på IRC, 90-talet ringde osv. Mvh Kålsuparen

 3. Helena skriver:

  Misströsta inte om ”några år” kommer häcken ha vuxit upp. Men under tiden lär ni känna era grannar väldigt bra och dom kommer känna er (tjusningen med att bo i nybyggt område) =D

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..