5 tecken på att barn är felprogrammerade

Kör en flashback friday på denna. Särskilt har punkt två varit extremt tydlig idag …

Jag är ju ingen expert på barn, det har jag aldrig sagt. Men jag skulle nog vilja påstå att jag nog är en expert på barn. Jag har nämligen upptäckt att det finns några felprogrammeringar i barn som kan vara bra att känna till. Annars är det så lätt att tro att det är något fel på en själv, men det är det alltså inte. Det är ingens fel. Det är felprogrammerat bara. Och växer bort. Tror jag.

1. Nödigheten

När ett barn sätter sig vid matbordet och en förälder tar en tugga så utlöses bajsnödighet i barnet. Denna reaktion kan hos spädbarn förekomma redan vid en klunk kaffe och hos vissa barn sitter kaffeklunkskänsligheten även upp i åldrarna.

 

2. Mute

Ljudupptagning av förälders röst sätts på mute någon gång i treårsåldern. Dock finns buggar i systemet som gör att ord som glass och godis samt påsprassel går igenom.

 

3. God morgon

Många barn har också ett systemfel vad gäller inställningen ”morgon” och tror därmed att den början klockan 5.

 

4. Aktivitet

I barnen finns ett slags batteri som laddas om barnvagn finns nära. Detta gör att spring i benen aktivteras med hjälp av den rullande vagnen. Har du dock lämnat vagnen hemma så avaktiveras springet och istället sätter bära-mig igång.

 

5. Upphakning

Precis som cd-skivor finns det stor risk för repor och fettfläckar hos barn. De uppstår främst som en reaktion av ordet ”nej” och leder till upprepningar som kan hålla i sig i en evighet. Många gånger ”tvättas” repan/fettet bort av ett ”okej”.

 

neeejokej

 

Ytterligare tecken på att jag är en expert på barn hittar du i min ordlista: Vad du säger – det ditt barn hör.

  1. Haha, så sant! Här händer 2an och 3an i princip dagligen men även 5an är vanligt förekommande hos vår fyraåring.

  2. Haha! Fast här sätts bajnödigheten igång precis efter alla ytterkläder är påklädda, spec under höst och vintertid. Även kissnödighet… inte ovanligt att det händer nästan varje gång ju längre bort ifrån toaletten man kommer.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..