Ciao ciao Italia!

Nu har barnen och jag åkt till min syster i Italien igen – kanske världens bästa tradition. Sol, bad och barn som leker som tokar och syrror som får tid att babbla ikapp.
Det är tredje året vi gör detta. Det finns en risk att man blir lite stöddig när det gått så pass bra hittills. Glömmer förbereda lika noggrant, planerar inte sysselsättning till flygresan lika väl och så vidare. Vår kortaste flygning, från Gotland när Majsan var nykläckt och Märta var dryga ett år, är utan tvekan den värsta. Vi hade inte förberett något alls, för det var ju så kort resa … Planet var försenat och när vi väl fick boarda var Märta övertrött och vrålade hela resan. Mattias var helt blöt av svett när vi kom fram. 

Efter det är vi ganska välplanerade på resor. Lite sämre var jag idag, stöddigheten som sagt. Men barnen var stjärnor. 

Den värsta stunden var förmiddagen, innan vi åkte. Jag försökte fixa sista jobben och barnen var såååå rastlösa. De bråkade med varandra, de tjatade om ALLT.

Kan vi gå till en lekpark? Hallå kan vi det? Skulle vi gå eller? Kan vi gå nu? Hallå när skulle vi gååååå??? Nu då? Nu då? Nuuuu då?!! HALLÅ NU DÅ?! (Typ tre sekunder mellan varje fråga). 

Efter ett totalbryt där vi alla tre satt i gruppkram och de två mindre personerna skrekgrät ikapp i mina öron så gick vi ut och luftade oss. Att bryta bryt är bra för att motverka bryt. Vi tog också en tidigare buss för att dagen skulle börja. Sedan flöt allt på brytfritt.

Vi var tvungna att investera i två ryggsäckar i form av rosa dinosaurier. Förklaring överflödig.


Ja och sista timmen i bil var väl inte supermysig för då hade jag slut på energi och idéer så den var värst för barnen. Men det glömdes bort när de fick träffa kusinerna igen! Så fint att se de där banden som finns trots avståndet.

Vad gör ni i helgen?

 

 1. Rosa dinosaurieryggor fyllda med chupa chupa (som aldrig går att öppna på ett tandsäkert sätt) OCH Ryanair…OMG! Hahahahahaha
  Kram
  A

 2. Härligt! Vi lever tvillingliv! Jag åker också alltid till Italien för att hälsa på min syster i början på sommarlovet. Det har resulterat att mina barn fällt klassiska kommentarer som: var i Italien är ni på somrarna? till nya bekantskaper. Eftersom alla måste åka till Italien på sommaren… De verkar också tro att Italien är namnet på min systers hus. Trots att båda kunde peka ut både Sverige och Italien på en världskarta vid två års ålder.

  Ja, en syster/kusiner i Italien det skulle alla ha! Perfekt! Vi brukar dessutom få ta med kusinerna hem. Då är alla glada utom jag som måste flyga själv med 3-4 barn. Men det går faktiskt väldigt bra så jag ska inte klaga.

  1. Är det sant??! HUR kul!?
   Och alltså TACK för typ världens bästa tips! Nästa år tar jag med mig alla barnens kusiner hem! Så bra idé ju! Varför har vi inte tänkt på det innan?!
   Mina föräldrar ringde mig idag och presenterade denna idé, jag ba: jo jag veeet, jag fick en kommentar om det på bloggen! Dom ba: ja vi vet! Det var därifrån vi fick idén!
   hahah, så hela min familj tackar! :)

 3. Frida skriver:

  Måste bara in och säga; myspodd! Som ni sa i nåt av dom andra avsnitten, att man sitter och nickar/skrattar/vill lägga till kommentar i samtalet, att man sitter liksom med med en kaffe. Fortsätt som ni gör, kärlek till er och ha en trevlig resa <3

  1. Karin skriver:

   JA precis så känner jag med, känns som jag skrivit den här kommentaren😃! Riktigt mysigt att lyssna på er podd, tycker ni är så bra! ❤

   1. Frida och Karin… TACK!!!! Alltså just nu, i startskede framför allt, så är sådan här feedback GULD värd. Det värmer på riktigt så sjukt mycket! Man är lite famlande och osäker och vet inte om nåt egentligen blev bra alls… och då är det som att få lite energi och självförtroende injicerat med såna här ord.
    TACK TACK TACK! <3

 4. Sara skriver:

  Sjukt avundsjuk på både resa, föräldramod och rosa dinosaurieryggsäck <3

 5. Helt OT här, men jag läser din blogg via Feedly och noterade på det här inlägget att ingressen inte dyker upp där. Det är ju lite tråkigt att missa delar av texten, kanske du kan skicka det vidare till vem som nu sköter tekniken?

  1. Hej! Ja jag tror det är samma med bloglovin, när jag bloggar från telefonen. Så dumt! Ska meddela nån teknikperson på Bonnier! Tack!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..